Muhabbet Kuşları

serkan5524
serkan5524

679 Puan

2 aylık muhabbet kuşu geldi eve, 3 gündür hareketsiz duruyor yem yeme dışında, yanına arkadaş alsam canlanır mı acaba? dişi mi almalıyım yoksa erkek mi, birbirlerine zarar versinler istemiyorum

3 CEVAP

mrssekola
mrssekola

2610

Eve yeni geldiyse davranışı normal. Stres olunca yapıyorlar bunu. Yemek yiyor olması hasta olmadığını gösterir. Fakat daha çok stres olursa bu onu ölüme kadar götürebilir. Muhabbet kuşları aşırı hassas canlılar. Süreci güzel atlatmak için öncelikle kafese yaklaşmayın. Sakın kafesten çıkarmayın ve el sokmayın. Bulunduğu ortam sessiz olsun. 1-2 hafta içinde yavaş yavaş alışacaktır. Ufak ufak ötmeye başladıktan sonra kendinize alıştırmaya başlayabilirsiniz. Arkadaş alma konusu sizin tercihiniz. Yeterince ilgilenildiğinde ve doğru şekilde yaklaşıldığında sizinle de arkadaş olabilir kuşunuz. Yani kuşunuzun mutluluğu için 2. kuş şartı yok.

aslihan_e
aslihan_e

128247

Bebek daha, bebekler zaten nadir öterler ancak yetişkin kuş sesi duyarlarsa annelerini çağırmak için. Elinizi uzatınca kaçıyor mu? Kaçmıyorsa kendinize alıştırabilirsiniz. Kaçıyorsa yaklaşmayın dendiği gibi. Muz havuç gibi meyveleri asabilirsiniz alışırsa yer. Kuş bana yakın olsun, konuşsun düşünceniz yoksa yanına kuş alabilirsiniz. Bazen erkekler iyi geçinir yan yana sorun olmaz. Dişiler biraz daha geçimsizdir. Karşı cinsiyet kuş alırsanız kontrolsüz çoğalabilirler ilerde. Yanına kuş alırsanız yaşıt alın, büyük kuş dövebilir yavruyu. Geçinip geçinmemek karakterlerine kalmış biraz.

serkan5524
serkan5524

679

elimi yavaş yavaş yaklaştırınca kaçmıyor ama dediğim gibi hareketsiz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 297 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR