Muhabbet Kuşu Sahiplencez Kedim Kafesteki Kuşa Zarar Verir Mi?

Arya45
Arya45

2706 Puan

7 aylık dişi kedim var henüz yeni kisirlastirildi bi tanıdık saglik problemlerinden ve surekli hastaneye gittiginden kuşuna bakamadığı için bize getirecek ikisi aynı ortamda olsa sorun yaşar miyiz? Bir de Kedimin aşıları vs tam yeni de ameliyatlı kuştan ona bi şey geçer mi saglikli da duruyor kuş sadece altını vs temizleyememisler. Geldiğinde kafesini temizleyip öyle koycaz aynı ortama.

17 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Bence siz de 'sahiplenecek kimseleri yok' cümlesindeki kimselere dahilsiniz. Sizin de almanız çok sağlıklı bir karar değil.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

özür dilerim ama kedinizin kuşu parçalayabileceğinin farkındamısınız?

Feronia
Feronia

117611

Kuşu sürekli kafeste mi tutacaksınız?! Kedi ne kadar güvenseniz de doğal içgüdüleri gereği kuşu avlama girişimlerinde bulunacaktır. Çok tehlikeli ve kuşu da kediyi de strese sokacak bir durum.

Feronia
Feronia

117611

Kuşu kafesten çıkaramayacaksınız sanırım. Müebbet hapisten farksız bir şey bu. Ayrıca kuş kedi görüp de herhangi bir tepki verirse korkacak ve kaçacak yeri olmadığından strese girecek. Kediler de çok hırslı hayvanlardır, hedefini avlayamamak ve avlayamadığı o hedefle birlikte yaşamak onu da strese sokacaktır. Bu yüzden doğal av ve avcı niteliğindeki hayvanları aynı evde beslemek iyi bir fikir değil. Durumu güzelce izah ederek kuşun kalmasını teklif edebilirsiniz.

emreovec
emreovec

12921

Valla kuşu fark etmesiyle evde sadece onunla ilgilenecektir. Kuş ve kedi aynı evde olmaz. İkiside strese girer. Muhtemelen kuş ölür.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

çok tehlikeli çokk

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

kuşu kediyi görmeyceği ayrı bir odada tutun lütfen...

Arya45
Arya45

2706

Bunu karşı tarafı kırmadan izah etmeye çalışacam teşekkür ederim cvplarniz için.

Arya45
Arya45

2706

Müebbet etmiycem merak etmeyiniz daha kuşu saldıgimız zaman tabiki de kedi o odada olmayacak ona dikkat edicez. Ben sadece kuş kafesteyken ve kediye korunaklı bi mesafedeyken ikisi açısından sorun olur mu demek istemistim. Güvenli de olsalar birbirlerini strese sokacak bi durum oluşak galiba bunu izah ederim karşı tarafa anlayışla karşılar umarım. Gerekirse gidip bakımını kendi evlerinde yaparım.

ecetuqce
ecetuqce

973

Benim evim de hem muhabbet kuşu hem şu kaplumbağası hem de kedi var 3 de gayet iyi anlaşıyorlar ama şöyle bir fark var kedi sonradan geldi bir iki hamle yaptı daha sonra ilgisini çekmeyi bıraktı kafesi yanına koyuyorum uyuyor direk yavru olarak alıştırmak gerek ona rahmrağmen yine gözetim altında tutuyorum

akitalove
akitalove

19709

Eve getirdigim kedi kac kere kusumun kafesini devirdi yetmedi agzina bile almis öldürücekti az daha agzindan zor aldim kusumu kac kere strese girdi benim canim oğlum o yuzden malesef kedicigi geri verdik mümkün olsaydida keske kedinizi yavruyken alıştrsaydiniz

themia
themia

967

İlk kafesten çıkar, bir baksın, tanışsınlar sonra bir şey yapmaz.

themia
themia

967

Yani benim kedim kuşu çok sevdi. Hiç zarar vermiyor.

Arya45
Arya45

2706

Kuş açısından da sorayım o da kedimden korkar mı acaba yalnız bırakmam gözetim altında tutarım ilk başlarda falan.

Arya45
Arya45

2706

Ne açıdan tehlikeli Selin Hanım sağlık açısından mi kavga etmeleri açısından mi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2677 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR