2 Aylık Kedim İçin Mama Miktarı Ve Takviyeler?

junie
junie

736 Puan

Merhaba kuzenimin british shorthair kedisi doğurdu ve bana vereceği kedi 2 aylık oldu. Veterinerin tavsiyesi ile buradan royal canin kitten mama aldım. Birçok yerde günlük 48 gr mama verilmeli yazmış ama siz bunun ayarını nasıl yapıyorsunuz. Evde hassas terazi yok neye göre koyacağım bilmiyorum. Günde kaç kere mama verilmeli ve miktarı nasıl ayarlanmalı? Yaş mama, stick ve malt da aldım onları ne sıklıkla ve ne kadar kullanmalıyım? Cevaplar için şimdiden teşekkürler ve sizin önerdiğiniz takviye besinler var mı?

16 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Yavru kediler için gramajlı beslenme tavsiye edilmiyor istisnai durumlar haricinde. Yediği kadar verebilirsiniz.
Yaş mama yerine her gün 40-50 gram kadar tavuk/hindi/balık gibi şeyler haşlayıp suyuyla verebilirseniz muhteşem olur.

amillaaa
amillaaa

12046

Benim söylediğime zıt bir şey söyleyip "Diğer herşey kişisel yoruma giriyor." yazmışsınız. Zaten soruya daha önce de cevap yazmışsınız, benim cevabımdan sonra tekrar soruya yorum yazıp böyle bir şey söylemeniz ya bana ya benimle aynı şeyi söyleyen @stellabennett'e karşı söylediğinizi düşündürtüyor ^^
Ayrıca ben de size demedim, soruyu soran arkadaşa cevap yazdım. Siz niye üstünüze alındınız ki? ^
^
Ayrıca poşet üzerinde ne kadar verileceği değil "tavsiye edilen" besleme miktarı yazar. Pek çok mama paketinin altında zaten verilen bu değerlerin sadece referans olduğu, ideal miktarın kediden kediye değişeceği yazar. Bir mamanın besleme tablosundan kopyala yapıştır yaptığım örnek bir cümle: "Aynı sizin gibi kediniz de kendine hastır ve beslenme gereksinimleri çevreye, yaşa ve aktivitelerine göre değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki tablo ihtiyaca göre ayarlanacak şekilde, bir başlangıç noktası sağlamaktadır.". Demek ki oradaki o sayıları körü körüne takip etmeliyiz diye bir kural yok. Ayrıca dediğim gibi, çoğu veteriner yavruluk döneminde gramajlı beslemeyi tavsiye etmiyor. Soruyu soran arkadaş da en doğru bilgiyi veterinerine danışıp edinebilir ^_^

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Bir çok kedi baktım ve hiç bir yavruyu sadece kuru mama ile beslemedim.Hele ölçülü hiç beslemedim.Gelisim aşamasında yavrularin özellikle kuvvetli bir bağışıklık sahibi olması için , ben yavru iken nadiren kuru mama vermeyi secenlerdenim.
Ayrıca bir çok veteriner hekim de bu uabruluk döneminde ölçülü beslenmelerini önermiyor.
O henüz bir bebek ve sagligi açısından malt vb kullanımı uygun değil.

Ayseghoul
Ayseghoul

2654

@superisi814 :: yani yaş mama ile mi beslediniz? çiğ besleme mi? yoksa evde pişirme usulü mü? meraktan soruyorum, yanlış anlamayın. Tavuktur, ettir haşlayınca/pişirince kedilerin ihtiyacı olan besinlerden arındığını okumuştum buralarda. Onun doğruluğu nedir merak ediyorum mesela. Ben de kedilerime besin açısındanalternatifler yaratma peşindeyim, kuru mamaya ek olarak evde kendim de uygun bir usul ile hazırlamak isterim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Selam RC paketin üzerinde kaç ml kaç gr yapar diye bilgi olması lazım. Evde ml işaretli ölçü kanınız varsa o bilgiyi referans alabilirsiniz

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Ölçü kabı olacaktı

stellabennett
stellabennett

119987

daha çok küçük olduğu için kabına bayatlamayacak kadar koysanız ve o istediği kadar yese daha iyi bence büyüdükçe fazla kilo aldığını görürseniz o zaman miktarı ayarlamaya başlayabilirsiniz yavruyken yaş mamayı çok sık vermemek daha iyi diye biliyorum haftada 1 kere yeterli bence malt için daha çok erken genelde 6 aylıkken kullanılmaya başlanıyor çubuk dediğiniz sanırım ödül maması ödül mamaları için de çok küçük maalesef bence en azından 4-5 aylık olması beklenmeli

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Haşlanmış tavuk önerisine katılıyorum.
Yaş mama bağırsak florasını bozar.
Kuru mama olarak içinde et olan Bozita, Sanabelle gibi ürünlerden yedirin

Balimlilac
Balimlilac

11267

Yavru kedilerde serbest besleme daha uygun oluyor. Zaten kediler köpekler gibi tek seferde tabağını hemen bitirmiyor. Canı istedikçe gidip gelip yiyorlar. Benim kedim 7,5 aylık hiç ölçülü vermedim. Gelişimi için yemesi lazım. Malt için çok erken 6-7 aylıkken başlanıyor. Güzel bir mama seçerseniz ekstra vitamine ihtiyacı olmaz. Haşlanmış tavuk ve suyu onun için güzel bir yaş mama olur. Suyunu da vereceğiniz için vitaminini almış olur. Sağlıklı besleyeceğim diye ek vitaminler maltlar,yaş mamalar,ödül çubukları vermek bazen bağırsak ve sindirim sistemi için iyi olmayabiliyor.

KremTheCat
KremTheCat

2922

2 aylık bir kediye Royal Canin önerilecekse bu öneri "Mother & Babycat" olmalıydı. Mamaya başladıktan 4. ay bitimine kadar Mother and babycat kullanıp sonra Kitten'a geçmeliydiniz.
Yavru için beslenmeye gelecek olursak kullandığınız mamayı serbest beslenme olarak kullanın derim. Kısırlaştırıncaya kadar serbest beslenme en iyisi diye düşünüyorum. Mamanın yanında haftada 1 kez kaliteli bir yaş mama verebilirsiniz.
Ek olarak Gimcat Kitten paste ve kaliteli bir somon yağıda kullanabilirsiniz.

junie
junie

736

Şu anda rc mother and babycat ile besleniyor ama maalesef ben kitten aldım veterinerin önerisini dinleyip. Gimcat kitten paste de sipariş verdim umarım sever. O zaman çoğunluğun önerisiyle serbest beslenme yapacağım. Çok teşekkürler cevaplarınız için.

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Her mama markasına ne kadar yemesi yazar. Siz uyun yazana, önemsiz olsaydı yazmazlardı. Diğer herşey kişisel yoruma giriyor.

amillaaa
amillaaa

12046

Veterinerlerin tavsiyesini söyledim ben, çok da kişisel yorum olduğunu düşünmüyorum ^_^

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Ben size demedimki neden alındınız? Soruyu soran arkadaşımıza cevap yazdım, poşet üzerinde yazıyor ne kadar verileceği, ordan bakıp vermekte fayda var.

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Amma yazmışsınız, okumadım ne yazıkki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 565 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR