1,5-2 Kg 50Tl Yi Geçmeyecek Hangi Mamaları Tavsiye Edersiniz ?Bu Markalardan Hangisi Daha İyidir ?

Heathcliff
Heathcliff

2710 Puan

Anket

Golosi
(1 oy)
Happycat
(0 oy)
Pro Choice
(5 oy)
Cat Chow
(0 oy)
Benefit
(1 oy)
Matisse
(15 oy)
Bonacibo
(3 oy)
Reflex Plus
(0 oy)
Toplam (25 oy)

Yakın zamanda kedi sahiplenmeyi düşünüyorum sokaktan ya da barınaktan uygun fiyatlı kaliteli bir mama kullanmak istiyorum.

16 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Benim naçizane önerimi sorarsanız, hata ediyorsunuz. İlk alışverişte para harcayacaksanız, kedinizin sağlığı için kaliteli mama almalı, diğer kozmetik kalemler için başka çözümler bulmalısınız. Çünkü kedinizin küçükken hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek şey kapalı tuvalet taşıma çantası vs. olmayacak. Yediği mama, aldığı protein olacak.
Kapalı tuvalet yerine 20L'lik şeffaf plastik kutulardan alabilirsiniz. Taşıma çantası 20TL'ye bile var.


Lütfen bunu dikkate alın.
Ve ayrıca hayatınız boyunca olmadığınız kadar mutlu olmaya hazır olun. Kedi bunu size sağlıyor :)

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

matisse.

Feronia
Feronia

117611

Birazcık daha seviyeyi yükseltip Profine bakabilirsiniz.

Aralarında matisse en iyisi

Feronia
Feronia

117611

Bozita?

Heathcliff
Heathcliff

2710

Öğrenciyim ve başlangıç için 200 tl bütçem var tuvalet kapalı seçmem dışında diğer bütün şeylerin(tırmalama tahtası,taşıma çantası,oyuncak,vs) en ucuzlarından seçmeye çalıştım kapalı tuvalet de hijyen ve kumu dağıtmaması açısından önemli benim için.Ayrıyetten 15-20 tl lik market mamaları ile besleme gibi bir amacım da yok 50 tl de bir mama için az değil bence etin kilosu o kadar daha fazla verebilsem alırım tavuk dana her neyse kendim kaynatır veririm hem daha uygun olur hem ne yediği belli olur. Burada bu sitede tanık olduğum ve rahatsız olduğum konu birkaç üyenin sürekli insanlara en pahalı mamaları insanlar uygun fiyata kaliteli mama ararken ısrarla tavsiye etmeleri insanlar zaten en iyi mamayı alabilseler alırlar 1,5 kiloluk mamaya 100 lira verebilseler verirler zaten bu bir yardım değil.Burada çoğu insanın kedisi sokaktan ya da evde yavrusu olan tekirlerden sahiplenilme bundan "tekirler kaliteli mamayı hak etmiyor"algısı çıkmasının Türk insanının çoğunun ekonomik durumu belli elitlik taslamanın anlamı yok bu sadece evine bir dost almaya yuva olmaya yemeğini bölüşmeye çalışan insanların gözünü korkutmaktan ve hevesini kırmaktan başka bir işe yaramaz.Herkesin bütçesi yettiği kadar bir hayvana bakması ve sahiplenmesi hayvanların sokaklarda aç susuz soğukta kalmalarından iyidir.İnsanların işlerini zorlaştırmayın onları bütçeleri doğrultusunda en iyiye yönlendirin.

NehirC
NehirC

2449

@Reyaura
Siz kedinizin 5 aylıkken 3 kilo olmasını Rc'nin çok yağlı bir mama olmasından.

pongul
pongul

113342

besleme tablosuna bakmak da önemlidir. eğer kilosuna göre x mamadan günde 100 gram yemesi gerekiyor diyorsa, aynı kiloya günlük 40 gram verin diyen mama ekonomik olabilir. buna dikkat edebilirsiniz. feeding guide kısımlarına bakın.

pongul
pongul

113342

mesela bozita 90 gram ver, petcurean go! ya da wildfield 40 gram ver diyorsa, elbette petcurean ya da wildfield ...

1997ceylin
1997ceylin

280

Ya matisse ya benefit! Kesinlikle bonacibo deil

Heathcliff
Heathcliff

2710

Şimdilik mama için ayırdığım bütçe bu kadar kediyi sahiplendikten 1-2 ay sonra daha kaliteli mamalara geçiş yaparım diye düşünüyorum.

Heathcliff
Heathcliff

2710

İlk alışverişte kapalı tuvaleti tırmalama tahtası taşıma çantası vs bir masrafı olacağı için Matisse tercih edeceğim sanırım sonrası için Bozita güzel bir tercih olabilir fiyatı da uygunmuş

Feronia
Feronia

117611

Matisse yerine Bozita alabilirsiniz demek istemiştim. Fiyatı da uygun hem.

Reyaura
Reyaura

15210

Kesinlikle katılıyorum. Ben royal can kullaniyorum ama sitedekiler pek önermiyor açıkçası ben çok memnunum kedilerimin buyumeleri ve direnci yerinde 5 aylik kedim 3 kiloya eristi ve hizli büyüyor:) 1er 2ser kilo alindiginda mama daha pahaliya geliyor kediniz için ilk basta yarim kilo kadar alin denetin begenir ve istahli yerse 10kglik 15 kglik olarak aldiginizda fiyat yari yariya hatta daha fazla düşüyor. Kredi kartin varsa 5taxsite boldurup alabilirsin :)

NehirC
NehirC

2449

Sizin*
Olması*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1279 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR