Kedi Uyutmak Yasak Mı

ffercin
ffercin

700 Puan

merhabalar herkese, öncelikle ben bir cani değilim onu söyleyim. 3 yavru vardı bahçemde biri calcivirüsten öldü ikisini veterinere götürdüm. birinin gözleri iltihaplı ne yapsam açamadım. onun diş etleri mahvolmuş. dişleri hep çekilmek zorundaymış. bende uyutalım dedim. bunu diyen sen misin. ne anam kaldı ne bacım. sizlere soruyorum çok mu anormal birşey dedim. dişsiz gözleri görmeyen bir kedi sokakta ne kadar yaşayabilir?

17 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Dediğiniz duruma benzer durumda bir sürü kedi tedavi ettirdim, hiçbirini öldürtmek aklımın ucundan bile geçmedi. Sokak kedilerinde ağız problemi zaten aşırı yaygın bir şey, veterinere neredeyse hangi kediyi götürsem dişleri çekiliyor ve sonra sokağa bıraktığımda hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Sizinkinin görmemesi ek bir sıkıntı, ben gözü görmeyen kedileri sahiplendiriyorum ve evde yaşamlarına güzelce devam ediyorlar. Tek gözü görüp tek gözü olmayan kedileri sokağa geri bıraktığım da oldu, onlar da hayatlarına devam ediyor.
Lütfen kediyi uyutacağınıza sokağa geri bırakın, en azından belki bir şansı olur biri bulur tedavi ettirir bakar. Uyutursanız bu şansı tamamen elinden almış olursunuz, böyle bir şeye hakkımız olduğunu da pek düşünmüyorum açıkçası.

Cennet29
Cennet29

123844

Hiç bir canlının yaşamına son verme hakkına sahip değiliz.. Gücünüz yetmiyorsa tedaviden sonra hayvanseverlerin olduğu güvenli bir sokağa salın belki şansı döner ve yuvası olur. Uyutmak nedir çok yanlış bi düşünce. Kimin yaşayıp yaşamayacağını bilemeyiz. Sokakta bir sürü dişsiz yada topal kedi var ama gayet iyi yaşıyorlar ölecek sandığım kediler ölmedi. Ölmez sandığım sağlam kedim öldü. Dişsiz gözleri görmeyen kedinin cok güzel bir hayatıda olabilir bilemezsiniz

simbakedi
simbakedi

136172

açıkçası bu kadar hayvan katliamının olduğu ve bunun artık son zamanlarda haber yapıldığı bir dönemde böyle bir teklifte bulunan bir insana az bile diye düşünüyorum. en azından veteriner vicdanlıymış da sizden hiçbir şey istememiş. yani acı çekmesinler tarzı bir düşünceyle yaklaşmış olsanız bile hiç mi haber okumuyorsunuz allah aşkına. bence düşünce tarzınız da yanlış. kedi acı çekmesin ölsün yerine nasıl bu kedileri yaşatırım diye düşünmemeniz bence vicdansızlık. ek olarak size mi kaldı kedinin yaşayıp yaşayamayacağı hayatı karar vermek? iyi bir veterinere denk gelmişsiniz valla. hani şu dönemlerde şu haberler olmasa belki cahillik vs derdim yaptığınıza da artık diyemiyorum gerçekten

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Veteriner şimdiye kadar nasıl bir tedavi uyguladı?
Tedavi planı nedir?
Ne kadar ücret talep etti?
Tüm tedavi maliyeti ne kadar olacakmış?
Destek olmak isteyen arkadaşlar, yavruların durumunu daha net anlayarak ellerinden geleni yapacaklardır.

ffercin
ffercin

700

yorumlarınız için teşekkür ederim. ben bilmiyordum bu kadar tepki alacağımı. veteriner bi daha gelmeyin demiş. tekniker yazdı. 5 kuruş borcunuz yok diye de eklemiş. bu kadar abartıya gerek var mıydı. fakirim diye böyle yaptığını düşünüyorum. çocuklarımı da göremiyorum. nasıllar onu da söylemiyor. kaç gündür üzüntüden perişanım.

blue_hpood
blue_hpood

128183

veteriner yavruları mı aldı yani?

ffercin
ffercin

700

parayı 25 aralıkta vereceğim iki taksit yapacağın dedikten sonra yaşandı bu olay onu da belirteyim.

blue_hpood
blue_hpood

128183

bildiğim kadarıyla veterinerlerin vicdanına kalmış. şöyle söyleyeyim, ben de yolda bir kedi bulmuştum. arka ayağına basamıyordu. önce bulunduğum ilçede tedavi ettirmeye çalıştım, hastalık üstüne hastalık çıkmaya başladı. daha merkezi bir yere tedavi için götürmeye karar verdim, hayvan hastanesine götürdüm. bacağının ampute edilmesi gerektiğini söylediler, 3000 lira fiyat biçildi. düşündüm, tekir bir kediydi, benim bakmam mümkün değildi çünkü evde bir panter besliyorum ve evde sürekli dalaşıyorlardı, kapıyı kapatmadan dışarı çıkamıyordum. diğeri daha yavru, ayağı tutmuyor, bağışıklığı çok düşük, nasıl baş etsin benim panterle? yuva arasam, engelli canlara yuva bulmak neredeyse imkânsız, hele tekire, hele bu kadar sorunlu bir tekire? bütün tedavi masrafı da beni aşıyordu. burada bırakayım siz bakın diyorum, onu da kabul etmiyorlar. indirim vs de yok. uyutun dedim, başka çarem yok. hem okula gidiyorum, sınavlarım var, kendime param yetmiyor, aylardır bu kedi düzelsin diye uğraşıyorum ama masraf üstüne masraf çıktı.. uyutmayı da kabul etmediler. bırakıp gidecektim orada, gönlüm el vermedi.. ampute ettirdim, günlerce facebook/instagramda yazmadığım dernek, hayvansever kalmadı. şansıma çok çok iyi bir ablayla tanıştık, kendisinin de bir sürü kedisi vardı.. fakat bu çok yıpratıcı bir süreç oldu; bir daha asla girişmem böyle bir şeye. dolayısıyla sizin de vicdanınıza kalmış bir durum. uyutulmasını istiyorsanız uyutacak bir veteriner bulabilirsiniz mutlaka fakat bir şans vereyim, belki yuva bulurum derseniz, bu da sizin düşünceniz. sokakta zaten o şekilde yaşayamaz.. belki siz sahiplenmeyi düşünebilirsiniz. bu konuda ben de sık sık kendimle tartışmaya giriyorum..

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Yıllar önce sokakta burnunu kanserden kaybetmiş, gözleri kör, dişlerinin kalanları birer iğne inceliğinde yaşlı kediyi evime getirdim. Olağanüstü iştahlı olduğundan kesinlikle ötenazi düşünmedim.
Ancak haftada birkaç kere açık burnun kalan kısminda damarlar patladığından o damarları yaktırmak için vete götürüyordum.
Vet ötenazi yaptırmam gerektiğini söylesede hareketli iştahlı olduğundan ve bahçede mutlu olduğundan ötenazi kesinlikle düşünmedim.
Evimde doğan, gözleri gören 8 yaşındaki kedim havuza düştü ve boğulmaktan son anda kurtarabildim. Ancak kör evladım mamasını suyunu çok rahat bulabildiği gibi heryere çok rahat gidip geliyordu.
Ancak tek vicdanımı sızlatan, zamanı geldiğinde uyutturmamam ve ahlaksız, vicdansız vetin anestezi ugulamadan doğrudan akciğerine T61i vurmuş olması.
O katile de aynı sonu diliyorum

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Yavrularınızın son durumlarını gösteren bir fotoğraf yüklerseniz muhakkak burdan size destek olanlar olacaktır

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10347

Benim kediyi götürdüğüm veterinerde uyutmaya karşıydı küvezin içinde halsiz kedi vardı uyutulcakmı diye sorduğumda ben öyle kendim karar verip canlarını alma gibi bir şey yapamam demişti yani en iyisini yapıyor bence uyutanlara birşey diyemem ama bazen düşünüyorum yanlış geliyor banada o kediyi sahiplendirme şansınız vardır belki veterineriniz yardımcı oladabilir ilan açın belki hayvana bir yuva çıkar

blue_hpood
blue_hpood

128183

bu arada gözleri için günde iki kere ılık çay suyuyla silip terramycn sürebilirsiniz. gözleri berbat hâlde olan 5 yavruya da bunu yapmıştım.. en azından gözlerini kurtarırsınız.

ffercin
ffercin

700

1500 liraya anlaşmıştık. iki kedi antibiyotik tedavisi artı diş çekimi. 1000 lira 25 aralıkta 500 lira 25 ocakta verecektim.

ffercin
ffercin

700

evet sahiplendi yazmış. allah aşkına böyle bir şey olabilir mi?

ffercin
ffercin

700

tüm konuşmaları atabilirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 532 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR