Kuşumuz Mavi Çok Tüy Döküyor.

Melisao
Melisao

106494 Puan

Merhaba, Mavi kuşumuz tüylerini yoluyor. En uzun olan kuyruk tüylerini dibinden kopardı. Çok tüy döküyor. Ne yapabiliriz?

5 CEVAP

Lorelei94
Lorelei94

2708

Bizim kuşumuz da boynundan tüy yolardi ve önüne gecemedik. 1 haftaligina evden ayrilmamiz gerekiyodu onu babaanneme bırakmıştık. Terkettigimizi sanmis o stres yuzunden basladi. Sonra geri aldigimizda da hic gecmedi 4 ay once vefat etti yasliydi

aslihan_e
aslihan_e

128190

Kanatlılara bakan bir veteriner bulmalısınız bence, stresten tüy yolma olabilir ama altında hastalık da yatıyor olabilir. Kuşun stres olacağı, korkacağı bir ortam var mı? Arada güneşe temiz havaya çıkartır mısınız? Yaşı kaç? Kemirmesi için mineral blokları falan takıyor musunuz hiç?

Melisao
Melisao

106494

Gaga taşları var. Mineral blokları kullanmıyoruz, sevmiyorlar. Salonda duruyorlar, iki kuşlar, yaşları farklı, tüy döken küçük olan. Yaşlarını bilmiyoruz ama yerlerini arada bir değiştiriyoruz. Teşekkürler.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Merhaba kuşunuz tüy dökümüne girmiştir büyük ihtimal. Tüy dökümüne girdiğinde en uzun olan kuruğunu o kopartmazsa sizin kopartmanız gerek çünkü karın ağrısı yapar kuşta. Ayrıca bu dönemin çabuk geçmesi için de sırtından kuyruğuna inen poponun üst tarafı olan bölgeye hafif ıslak parmağınızı kuşu diğer elinizde tutarak ıslak parmağınızı o bölgeye aşağı doğru sürtün birsürü tüy çıkacaktır. O tüyleri tamamen kendiniz döktürüp tüy dökümününden daha hızlı çıkmasını sağlamalısınız.

Melisao
Melisao

106494

Maalesef ele alışık değiller, bu yüzden elimize alamıyoruz:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 305 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR