Kendini En Çok Sevdiren Kedi Türü Hangisi

Astix
Astix

623 Puan

Arkadaşlar merhaba
Sorum biraz garip maruz görürseniz mutlu olurum. Bir kedim var smokin ve 4.5 aylık ama asla kendini sadece bana sevdirmez yanıma gelmez kucağıma çıkmaz yani çok soğuk bir kedi. Evim müsait maddi anlamda da müsaitim ve bir yavrucak daha sahiplenmek istiyorum ama biraz böyle kendini sevdiren bir yavrucak da istemiyor değilim. Tabi ki evvela sıcak huzurlu sağlıklı bir yuva olmak isterim biraz kendini sevdirmesi ve böyle o mırıl mırıl sesi beni çok mutlu ettiği için kendini sevdiren bir yavrucak da almak isterim. Sizce bu hangisi olur? Dişi veya erkek yada bir tür.
Şimdiden teşekkür ederim.

17 CEVAP

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123868

Her kedinin karakteri farklı cinse göre değişmez bu durum. huyuna bakıp sahiplenin kedinizi
Ama en güzeli sokakta sevgiye muhtaç bi yetişkin yada 6-7 aylık yavruyu sahiplenmek. O zaman sizi sevgi seline boğabilir

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Açıkçası net bir şey söylemek mümkün değil. Her kedinin karakteri farklı. Ama sokaktan sahiplenmenizi ya da engelli bir cana yuva olmanızı tavsiye ederim.

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10428

Benimkide smokin babamla bana anca kendi gelip üstümüze yatarsa sevmemize izin verir arada uyku sersemi olduğunda mırmır yapar fakat anneme daha yakınlaşan bir kedi gider suratına sürünür kucağından inmez annem her dokunduğunda titreşim modunda mırmırı hiç eksik olmaz ama kucaklanmayı hiç birimizde sevmez kendi nasıl rahat ederse öyle takılır yoksa babamla bana bir güzel şamarı yapıştırıyor genelde kendini en çok sevdirme konusunda annemi seçmiş bulundu yapacak birşey yok sizinkide sizi seçmemiş olabilir derdim ama daha ufak alışması uzun sürebilir. Boncuk(dişi bu arada) 1senede anca alışmıştı bize kişiliği yavaş yavaş oturur sizin kedinizinde ben bazen düşünüyorumda sırnaşık bir kedi olsaydı nasıl olurdu acaba yine peşimde geziyor gezmesine sadece tutulmaktan hiç hoşlanmıyor neyseki onun sevgi dilini çözdüm çoktan
Yani hangi kedi(tekir,sarman, smokin vb.) kendini sevdirir kesin birşey denilemez bence ona bakılırsa dişi kedi evdeki erkeğe gidermiş falan erkek kedi kadın sahibine daha sevecen olurmuş derler bu tez bizim evde tırt oldu hayvan anama aşık geziyor etrafta.

Sezgek
Sezgek

16767

Sizi çok iyi anlıyorum benim kuzum aslında sevdirir kendine bizimle yatar hele sevme modundaysa yarım saat sevdirir gırlar masaj yapar ama asla kucağa gelmez kucakta nefret eder sevdirecekse bile koltukta yanımıza oturur sevdirir eğer kendi sevdirmek istemiyorsa da hayatta sevdirmez olsun ama ben onu öyle seviyorum hatta bazen çok kızsa da zorla kucağıma akıp öpüyorum falan ama bende eşimde bazen böyle videolarda falan görünce çok özeniyoruz biz uzanırken gelse kucağımıza göbeğimize yatsa falan diye 😅 ne yazık cinse göre sevdirme huyu belki olmuyor her kedinin karakteri Farklı en mantıklısı sokakta böyle sevgi yumağı kedilerden birini sahiplenmeniz olacaktır zaten anlarsınız onun kucak kedisi olup olmadığını bazıları hop atlayıveriyor kucağa iki sevmeyle umarım bir cana daha yuva olur her ikinizde mutlu olursunuz ☺️

Astix
Astix

623

Vete sordum kedim erkek olduğu için beni rakip olarak görüyormuş. Evde benden başka kimse yok neye göre rakip görüyor anlamadım. Ve bu durumlar kolay kolay çözülmez dedi. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sadece biraz özeniyorum arada böyle sevgi yumağı yavrucakları görünce tabi ki önemi olan sağlıklı huzurlu ve mutlu olması.

Fistikpasa
Fistikpasa

12499

Tavsiyem sokaktan bir yavru sahiplenmeniz hem eve ve size alışması kolay olur hemde size sevgi gösterecektir o sıcak yuva için. Dışardaki beslediğim sokak kedilerim kucağıma binip inmedikleri oldu çok bazen çok hayret ediyorum evde beslediğim kedim hiç gelip üstüme oturmaz ama onlar sevgiye muhtaç. Tabii kediden kediye değişir ama sokaktan böyle sevgiye muhtaç bir kedi bulabilirsiniz.

Sokak kedileri kendini sevdirir. (Tabii her kedinin karakteri farklıdır, değişik durumlar da olabilir) Bunun nedeni, cins kediler ev ortamında yetiştiği için sahiplerini zaten ona bakma zorunluluğu olan, mamasını verip kumunu değiştirmesi gereken kişi olarak görmeleri. Ancak sokak kedileri, iç güdüsel olarak sokak kültüründe oldukları için sahiplerinin onları evine aldığını, sıcak bir yuva verip ona baktıklarını bilirler ve onlara minnet duyarlar. Benim bir tekirim var, çok yaramaz, çok agresif ama aynı zamanda kucaktan da inmez, onu sevmediğim tek bir saniyesi olsun istemez. Sokak kedileri kendilerini sevdirirler. Tekir tercih edebilirsin. Kişisel olarak görüşüm de sokak kedilerinin sahiplenilmesi üzerine.

TATA4242
TATA4242

118617

Cinsine göre değişmez demeyin,öyle bir degisiyor ki :)
Sakın ola İran-Scottish-Brittish-Russian B.-Van kedisi,Ankara kedisi genellikle böyledir kucak sevmezler ve bir uyarı Van kedisine ya da Ankara kedisine sahip olduğunu düşünenler,aslında sahip değildir,bunlar fazlaca bulunan türler değildir.Ozellikle Van kedisi bu şekilde ve çoğu insanın bilmediği şekilde sağır değildir,saf olanlarında sağırlık yoktur.Bunun haricinde Ankara kedisi ile beraber çok iyi yuzuculerdir.Eger su ile oynamak bebeğinizle beraber yuzmesini istiyorsanızda tercih edebilirsiniz :)Gerçekten iyi yüzer :)

Miniss
Miniss

13182

Bugün sokaktan bir kediyi tedaviye aldım hayatimda gördüğüm en çok sevilmek isteyen kedi resmen . şimdiden tedavisi bittikten sonra geri nasıl birakicamndiye dusunuyorum

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Ankara kedileri meşhurdur o anlamda :)

selinay41
selinay41

16888

en fazla 3 aylık bir dişi kedi olabilir erkek kediler hiç sevdirmez kendini

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

12 senedir kedilerleyim. Barınaktan, sokaktan çok mağdur durumdayken sahiplendiğim ve hayatta kalan canlar o kadar minnettar o kadar sevgiye açlarki, evde oturamıyorum. Kahvaltı ve diğer öğünleri bazen ayakta yemek zorunda kalıyorum. Çünkü hepsi kucak istiyor.
Ancak sokak kedilerinin evimde doğurduğu canlar anne sevgisini ve ilgisini yaşadıklarından bana uzak duruyorlar.
Bir istisna, 10 sene önce evimde doğan sarman oğlum beni o kadar sahiplendiki, diğer 13 kediye bıkmadan usanmadan saldırmakta ve sürekli benden ilgi beklemekte.
Oğluma sadece akşam saatlerinden sonra vakit ayırabiliyorum. Gece yüzü yüzümde uyur.
Ancak uyarayım, son derece kaprisli, nazlı ve diğer kedilerle uyumsuz bir can. Yine sarman olan ve kby hastalığı nedeniyle kaybettiğim kardeşi/canım evladım diğer kedilerle uyumluydu, ancak kendisine zarar veren çok kötü alışkanlıkları vardı.
Umarım özellikle bu soğuk mevsimde bir sokak/barınak canına sıcak yuva olursunuz

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

İkinci kedi bir ay muhakkak diğer kediyle temas etmemeli.
Ayrı bir odası olmalı.

TATA4242
TATA4242

118617

Size tavsiyem ragdoll kedilere bakmanız sizin için uygun bir tercih olabilir

TATA4242
TATA4242

118617

Benimle ciddi ciddi muhabbet etsin, benle yatsın, evi korusun,siz evde yokken uslu uslu sizi beklesin ve geldiğinizde neredeydin acaba ? Diye bir soru soran kedi istiyorsanız da Siyam öneririm.Bebekli,küçük çocuklu aileler için bu iki kedi türü epey iyi bir tercih

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 878 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR