Kedi Çip Sorusu

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125 Puan

Merhaba,
Birsüre yurt dışında olduğumdan kedime çip taktıramadım. Şimdi iç ve dış paraziter uygulamalarını yaptıracağım veteriner çip yoksa yapamıyoruz diyor. Çip takın diyorum son tarih geçti 4.000 TL ödeyin cezasını sonra uygulayalım diyor :D Sorun yok ben aldım evde kendim uyguluyorum da yapamayan ne olacak? Kediyi veterinere götürdüğümüzde kapıyı kapatıp polis mi çağıracaklar veya ev ev dolaşıp sizin kediniz var mı bakayım aa evet var çipsiz diye kapı kapı gezecekler mi? Veya yeni sahiplenen kedilere ne olacak? :D
Yani kapalı alanda sigara içme yasağını bile denetleyemeyen bu ülkede bunu nasıl denetleyecekler?
Bu ülkede 2 sene önce hayvana tecavüz ettiler 'mala zarar vermek' adı altında 900 TL ceza kesildi asdfjkasd şimdi bana 4000 TL öde diyorlar evde sağlıklı büyüttüğüm kedi için sdfkjsdf mantık bunun neresinde bilmiyorum

19 CEVAP

dün sahiplendim kediyi diyin. çipi cezasız taksınlar. veya bahçemde bakıyorum diyin tanımsız hayvan kodu var oraya işlesinler. bu arada bütün bınları bilen veterinerinizi size yardımcı olmayıp sizi soğüşlemeye çalıştığı için değiştirin.

😂😂😂😂😂 hadi bakalım ilk kime ceza gelecek. ayda 3000-4000 ödediğim hangi veteriner bana ceza yazacak? kediden bahsediyoruz kediden. at inek hatta köpek bile değil minnak herşeye alerjisi olan, ev değiştirse ishal olan 4-5 kiloluk kediden. ne korktunuz be şu kedilerden de çip taktırdınız. siz bi girin de bakın çip takılıp iltihap akan kedilere sorulardan. siz devletin hangi birimimdeyseniz işinizi çok güzel yapın ve gece huzurla uyuyun. devletin veterinerleri, tarım ilçe müdürlükleri harika çalışsaydı bugün bu sorunu konuşuyor olmazdık. ben çipi sonuna kadar taktirmıyorum. tartışma da yaratmıyorum. beyannamemi de verdim. yasal süre neyse en sonuna kadar da bekliyorum. siz taktırmışsınız tebrikler sorun da yaşamamışsınız ama bu yaşamayacağınız anlamına gelmiyor. tarım orman 50 tane liste yayınladı sonradan yok omurga sorunu olabilecek bacakları kısa köpeklerde şuraya takın yok britishlerde enseden takmayın bacaktan takın vs gibi. kendileri acaba bir hayvan besliyorlar mı evde çok merak ediyorum. bacağa çip takılmaz en çok canı acıyan yer hayvanın bu 1. 2. si terk eden şerefsizler etti zaten kedisini sokağa çoktan. geride biz kaldık ve hala çip konuşuyoruz.

offfffffff sıkıldım. tamam ben çok korktum ödüm koptu beyanname verdim. siz çok akıllısınız ben aptalım. siz kendinize de çip taktırırsınız bu gidişle sağlıklı olayım diye ben taktırmam. zaten gidişat ona gidiyor. ben biontech de olmadım herkes koştura koştura oldu bakın şimdi kalp krizinden gidiyorlar 55-60 yaşında. benim kafamda beyin var ama evet çalışmıyor sizinki çalışıyor. buraya not düşüyorum kimseye hakaret etmiyorum gördüklerimden yola çıkarak yazıyorum. 53 yaşındayım 35 senedir devletle muhatabım yani. siz haklısınız ben cezamı öderim 3 kedi için benim çok param var. nokta

şurada herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor olayı getirdiğiniz noktaya bakın. yok hakaret ediyormuşum bilmem ne. insanlar ceza ödeyince mutlu mu olacaksınız anlamadım ben. adamcağız ceza yememek için soruyor. ben taktırdım da sırada bekledim de bilmem ne yazıyorsunuz. bravo size aferin örnek vatandaş ne diyelim başka yani? biz kaçak göçek dolandırıcı mıyız da taktırmadık?

Balimlilac
Balimlilac

11271

Eğer kedi bir kez bile olsa sizin tarafınızdan veterinere gittiyse dün sahiplendim diyemezsiniz. Her şekilde TC kimlik numarasından daha önce kediye uygulanan işlemler çıkıyor. O kedi daha önce sizin adınıza işlendiyse ( her veteriner muayenesinde kaydı giriliyor) rengine kadar çıkıyor. Yeni sahiplenen kişiler de zaten daha önce gitmediği o kediyle adına açılmış bir kayıt olmadığı için normal şartlarda çip taktıracak. Diğer kısım ise kendilerince haklı olabilirler çünkü insanlar ceza ödememek adına saatlerce ilçe tarımda beklediler yada beklemek istemeyen onca para verip çip taktırdı. Kapıyı kapatıp polis çağrılmayacak yada ev ev dolaşmayacaklar sadece cezayı ödemeyen kedisine veterinerde işlem yaptıramayacak.

Bgmd
Bgmd

2814

Benim çipi taktirma gerekçem de buydu tam olarak . Veterinerler ilgilenmez diye taktırdım. Bir de niye itiraz ediyorsun sokağa birakamayacagin için mi diyen insanlar yüzünden. Çipi ceza ödemeden taktırabileceğiniz bir yer bulursanız taktirin.

kediyi yeni kedi olarak kaydettirin. öteki kaçtı evden diyin. yahu ne kadar meraklısınız kediye acı çektirmeye ve ceza ödetmeye başkalarına????

Bgmd
Bgmd

2814

Emel hanım inanın uyudukları şekil değişse bir şey mi oldu diye koştur koştur veterinere giden biriyim acı çekmelerini nasıl isteyebilirim? Her şehir, her veteriner aynı değil. Sizin yaşadığınız yerde en iyi hizmet veren veteriner sorun çıkarmıyor olabilir. Ben şehrimdeki en iyi veterinere kedimi çip yüzünden tedavi ettirememek istediğim için taktırdım. Çünkü ikisinin diş eti birinin de kronik ishali var gastro mama kullanıyoruz. Çip sonrası şişlik yaşadık bunu da buradan duyurdum yan etkisi oldugu bilinsin istedim elbette yabancı cisim bazı tepkiler verebiliyor vücut.

Bgmd
Bgmd

2814

*istemedigim

Balimlilac
Balimlilac

11271

Gerçek bu maalesef. Veteriner işlem yaparsa hem ona hem kişiye cezası var. Veteriner çipi takamam diyorsa bu söğüşlemek olmuyor çünkü cezayı veteriner kendi kliniğine kesmiyor. Veterinerin bir kazancı yok cezadan. Veteriner kendisi de ceza ödememek için takamam diyor. Ayrıca kediler çip takılırken acı çekmiyorlar, aşı daha acı verici bir işlem. Ceza ödettirmek bize düşmez usul yöntem bu diye yorum yaptım ben eğer bana diyorsanız.

bgmd ne diyeyim haklısınız siz de.

pekiiiii 31.12 ye kadar beyannaöe verenler için süre sınırlaması yok diye resmi açıklama yapıldı. istediğimiz zaman taktıracağız o ne demek? veya sokak hayvanı tanımlaması var. onlara da karma yaptıranlar var. iç dış parazit hep yapılıyor sokak kedilerine onları ne diye müdahale edecekler? o sokak kedilerini de bizim üzerimize mi alacaklar? tarım orman da yemedi içmedi benim önceden uyduruktan kayıt edilen kedilerimi yeni mi eski mi sahiplendim diye peşine düşecek? yapmayın allah aşkına bu kadar akıllı kimse devlettte çalışmıyor.

Balimlilac
Balimlilac

11271

31.12.2022 ye kadar beyanname vermek demek başvuru yapmak taktıracağım diye taahhüt vermek demek zaten. Bütün bilgileri doldurup imza attınız değil mi ? Yasal bir süreci başlattınız. Sokak kedilerine çip uygulaması zaten zorunlu değil lütfen konuyu iyice anlayın. Daha önce yapılan kayıtlar nasıl uyduruk olsun ki en azından bizim buradaki vetler uyduruk kayıt almıyorlar kedinin göz ve tüy renginden cinsinden ırkından herşeyi ile tc numarama kayıtlı idi. Başka bir vete gidince secersini döküyorlardı. Bu kadar akıllı kimse devlette çalışmıyor diye hakaret ettiğinizin farkındasınızdır umarım ? Ben devlette çalışıyorum şahsen akılsız olduğumu düşünmüyorum... Siz bir yolunu bulup cezayı ödememek adına elinizden gelen her şeyi yapabilirsiniz. Ben işlenen prosedürü anlatıyorum sizinle tartışma ortamı yaratmıyorum. Olay bu diye izah ediyorum. Bir gün kendi kedisini sokak kedisi diye yutturmaya çalışan birine ceza kesilirse burada soru açılır görürüz devlette akıllı var mı yok mu :)

Balimlilac
Balimlilac

11271

Korkan siz misiniz biz miyiz ? Çipi sonuna kadar taktirmiyorum deyip beyanname vermişsiniz. Para bu kadar önemli olmamalı. Ben ceza için değil kedim önemli olduğu için taktırdım. Ve ayrıca gece huzurlu ve mutlu uyuyorum işimi layikiyla yerine getiriyorum. Devlette her çalışan sizin kafanizdaki gibi değil maalesef. Koca bir topluluğa hakaret ediyorsunuz .

sonuna kadar taktırmamak için beyanname verdim. ironi, anladınız mı bilemedim😂😂😂😂

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 625 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR