Kız Ve Köpek

Merhaba arkadaşlar. Bizim bir komşumuz var, 12-13 yaşlarında bir kızları var. Bir köpekleri var,adı Teezy. Alman kurdu kırması ve gerçekten çok iri bir köpek. Bu kız ona çok güzel bakıyor gördüğüm kadarıyla. Yani yemeğini suyunu eksiksiz veriyor, düzenli yürüyüşe çıkartıyor, kakasını topluyor,tüylerini tarıyor...
Hatta ona evde eğitim verirken gördüm. Köpek otur,yat,bekle,yanımda,koş,dur,bırak gibi komutları biliyor. Aralarında kopmaz bir bağ var. Ben taşındıktan bir süre sonra birileri o köpeği zabıtaya şikayet etmiş, kız çok korkmuştu oğlum giderse diye. Allahtan sorun çözüldü. Bu köpeği yavruyken sokaktan sahiplenmişler. şu an köpek 4 yaşlarında. Eve geldiğinden beri o bakıyormuş. Her şeyiyle ilgileniyor köpeğin. Sokaktaki köpekler, kediler de o kızı çok seviyor. Bir kere onunla beraber çıkmıştık köpeği gezdirmeye. Kayış onun elinde olduğu için insanlar güvenmiyor. Köpeğin onun köpeği olmadığını, hatta çalıntı vs. olduğunu söylüyorlar.
Ben ise sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum. Yani o yaştaki her kız köpeğe bakabilir mi?

6 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

dollfacepersian'a kelimesi kelimesine katılıyorum. Elbette bir önyargı oluyor ister istemez. Ama bu istisnalar olduğu gerçeğini de yok edemez. Ancak bunların da haklı önyargılar olduğunu düşünüyorum. Çünkü 12 - 13 yaşlarındaki birçok çocuk gereken sorumluluğa sahip değildir. Genelde o hayvanlar ailelerden doğum günü hediyesi, karne hediyesi adı altında istenenler hayvanlar oluyor. Zamanla, çocuğun hevesi geçtikçe, bakımı ağır geldikçe sorumluluk aileye kalıyor. Aile bir süre idare ediyor ya da etmiyor sonra yallah sokağa/barınağa. O yüzdendir ki sizin verdiğiniz örnekteki kardeşimiz bir istisnadır. Tıpkı benim burada tanıdığım birkaç güzel insan gibi. Onlar kendilerini biliyor. :) Ben onların yaşındayken parazit neymiş, mamada ne varmış en ufak bir fikrim yoktu. En basiti hep kedilerim olmuştu ama bir kere bile kumlarını ben temizlememiştim. Demem odur ki böyle güzel örnekler görmekten, tanımaktan dolayı çok mutluyum. Hayvanlarına birçok yetişkinden kat kat iyi baktıklarına inanıyorum. :))

eltarcin
eltarcin

116201

Sevmek önemli değil, gönülden bağlanmak önemlidir. "Seviyorsa" bakamaz. Ama "Gönülden bağlanıyorsa" tabii ki bakabilir. Küçük çocuk sokakta yaşıyor ve bir köpekle bağ kurmuş, ne yemek bulduysa paylaşıyor. Köpek ona bağlı, kız ona... Sanırım anladınız kast etmek istediğimi. İmkan varsa daha iyi olur. Ama sevgi önemli burada. Bütçeymiş, paraymış... Yan meseleler bunlar. Önemli olan sadece "sevgi" değil, gönül bağı. Ama artı olarak ailesinin de kabul etmesi, sevmesi, bağlanması gerek. Buradaki bir üyenin; Annem benden çok kedisini sever dediği aklıma geldi şu an :) Ona da buradan selam :) Kısacası bağlandıysa, ailesinin izni, sevgisi varsa ve sorumluluk almaya hazırsa bence bakabilir.
Not: Bunlar benim kendi düşüncelerim. Kanıtlanmış şeyler değil yani :))

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Her kız bakamaz, ama o bahsettiğiniz kız her köpeğe bakabilir bence.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kesinlikle hayır,o yaştaki her insanın olgunluk ve kapasite seviyesi aynı değil. Benim de hemen hemen aynı yaşta çok iyi şekilde köpek ve kediler bakan arkadaşlarım var. Onların yaptığını çok az kişi yapabilir bence. Ben onların yaşındayken yapamazdım mesela.
Hayvana iyi bakabilmek yaş ile alakalı bir durum değil,bu tamamen olgunluk seviyesi, karakter ve kapasite ile ilgili. Kocaman yetişkin insanlar hayvan bakmayı beceremezken arkadaşlarım ve bu kız yaşlarındaki insanlar çok iyi bir şekilde bakabiliyorlar.
Sevmekle de alakası yok bence. Her insan az çok baktığı hayvanı sever ama gerçekten iyi bakmak herkesin yapabildiği bir şey değil. Birde insan bencil bir varlık gerçekten iyi bakmadığını içten içe bilse yada fark etmeden iyi bakmasa ve biri onu uyarsa da sırf bencilce hayvanın onunla olmasını istediği için hayvana o şekilde bakmaya devam edebiliyorlar.
Benim şahsi fikrim bu şekilde..

Whitedog
Whitedog

2551

Ben de zeynepgurgen katılıyorum. Bu kardeş bir istisna ve en güzel istisna. Ancak her o yaştaki insan köpeğe bakamaz. E doğal olarak bu kızın üstlendiği sorumluluk çok fazla ve böyle güzel insanları görmek mutlu ediyor.

Friolero
Friolero

12756

Ben o yaşta ağlayarak köpek aldırmıştım aileme. bakamadım mesela. Bildiğim o yaşlarda en büyük başarısızlık örneği benim :D


Tebrik ediyorum o arkadaşı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 852 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR