Muhabbet Kuşum Ani Ve Fazladan Kanat Çırpıyor

Kero22
Kero22

1699 Puan

Gün içi aynı kafeste bulunan 2 kuşum aniden ya tüneklere tutunarak yada kendini sağdan sola atarcasına kanat çırpıyor araştırma yaptım pek bir bilgi bulamadım bilenler destek olursa sevinirim (kuşlar 1 erkek 1 dişi yavrular)

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

127960

Kuşlarda ürkme denen bir durum var. Herhangi bir sesten ya da görüntüden ürküp içgüdüleriyle çırpınabilirler. Bu pencereden gördükleri bir şey de olabilir, kafesin yanından geçen birinden de korkabilirler. Gece uyurken ürkebilirler. Birisi ürkerse zaten diğerleri de sürü psikolojisi ile çırpınırlar. Sizi tanıyıp seviyorlarsa ürktüklerinde konuşup rahatlatmaya çalışın. Geçmişte bir şeyden korktularsa psikolojileri bozulmuş olabilir. Mesela biri zorla tutmaya çalıştıysa ya da başka birinden korktularsa her an temkinli davranıyor olabilirler. Yuvadaki bir şeyden korkuyor olabilirler. Birisi yabaniyse diğerinin de ürkmesine sebep olur.

aslihan_e
aslihan_e

127960

Kanat çalışması da yapıyor olabilirler kanatlarını güçlendirmek için, tüneklere tutunarak çırpınmaları bunu düşündürdü ama görmeden bilemem.

senaau
senaau

17289

Bu gayet normal. 9 yaşında muhabbet kuşum var kafesteyken gün içerisinde bu hareketi sürekli yapar. Kanatları için egzersiz gibi düşünün:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 254 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR