Sokaga Cikan Kedim Eve Geldi Tasmasi Yok

pistan32
pistan32

107013 Puan

Kedim kızgınlık doneminde suan icin kısırlastırmayı dusunmuyoruz yemegini yiyip biraz uyuyup hemen disari cikmak istiyo bende bizden sogumasin kendini hapis ediliyo gibi hissetmesin diye cikartiyorum carsamba tasma taktim persembe vardi bugun eve geldiginde yoktu cikarmistir diye gittigi yerlere baktim yok bidaha alirsam veya bulursam calinma ve cikarma ihtimallerine karsi nasi bi onlem alabilirim?

13 CEVAP

iselas
iselas

706

Maalesef bir önlem alamazsınız kedilerin tasmaları her hangi bir takılma durumunda kedinizin boğulmasını önlemek için açılacak şekilde yapılırlar. Kediler köpekler gibi olmadığından tasma bir yere takıldığında kurtulmak için çabalamaktan vazgeçmiyor ve kendilerini ciddi şekilde yaralayabiliyorlar. Ayrıca tırmanmayı ne kadar sevdiklerini de hepimiz biliyoruz tasmadan bir yere asılı kalabiliyorlar bu durumda tasma açılmazsa kediniz ölür. Bu yüzden açılmayacak şekilde olan bir tasmayı kedinize takmayın çok tehlikeli olur.

ursaminor
ursaminor

116511

Pistan ne kadarlık? Eğer yavruysa tasmayla dışarı göndermeniz aslında sakıncalı. Çünkü mesela kaçarsa ve tasma varken büyürse sıkıştırabilir.
Onun dışında, sokaklar zor yerler.
Bizler gibi değil hayatları. Kavga, gürültü, yer kapmaca, yemek kapmaca... Dişi kedilerde çok olmasa da erkek kedilerde sürekli bir fiziksel kavga durumu oluyor. Belki kavga ederken parçalanmıştır. Abimlerin kedisinde sürekli yaşanıyor bu durum. Bence sokağa çıkarken tasma takmamak lazım.


Kaybolursa bulmak için diğer bir yöntem çip taktırmak oluyor. Bazıları etik bulmuyor. Ama işe yardığına şahit oldum.
Seçim sizin.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Sokağa tek başına göndermek yerine belli saatlerde göğüs tasması ile kontrollü şekilde kendiniz çıkarın.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Dışarıda binbir türlü bulaşıcı hastalık var sağlıklı değil sokağa çıkarmanız gençlik hastalığı corona virüsü ve dahası. Üstelik şu zihniyeti anlamıyorum. Evde kedinizin kızgınlıkta olması sizleri rahatsız ediyor diye onları sokağa salıyorsunuz ve sokakta zaten onlarca yuva arayan hayvan varken birde sizlerin sahipli sıcak evinde kedileri onlarla çifteşiyor haydi bakalım sokağa yine bir sürü bebek çoğu da ölüyor! Nolur bilinçlenelim artık. Sokak hayvanları için belirli projelerde bulunan ve çabalayan biriyim ama biz resmen boşa kürek çekiyoruz. Lütfen kısırlaştırın kedinizi. Biz sokaktakileri kısırlaştırmaya çalışırken belirli imkanlarla boşa kürek çekitoeuz resmen. Kedinizi Kısırşlaştırdıktsn sonra eğer ki hastalık kapması vs önemsemiyorsanız istediğiniz kadar salın dışarı. Ama kızgınlıkta nolur yapmayın milyonlarca sahipsiz cana birde siz vesile olmayın. Umarım tepkim yanlış anlaşılmamıştır. Hepimizin bu konuda duyarlı olması gerek. Teşekkürler

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Maaleeef ki her birey bu şekilde sorumluluk almaktan kaçıyor ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışına giriyor. Ve bizde ne acı ki bazen bu tür tepkiler vermek zorunda kalıyoruz. Öncelikle Allah şifa versin diyorum hastalık için. Ve İnanın siz her ne kadar baksanız da sokakta hayat şartları çok zor baktığım onlarca yavruyu ertesi gün gittiğimde bir daha göremedim ya da cesetlerini buldum. Biz ne kadar baksakta diğer insanlara sesimizi duyuramıyoruz yapma etme dikkat et... Belediye veterinerine götürebilirsiniz kedinizi ücretsiz kısırlaştırma işlemleri yapıyorlar. Eğer çok ilgilendiğinizi belli ederseniz işlerini çok daha iyi titizlikle yaparlar :))

Marlo
Marlo

2584

İyi kendi gelmiş..benim arakadasımın kedisi de kızgınlıkta gitti gelmedi tasmayı da bence hiç takmayın kedilerin hiç hoslandıgı bişey değil zaten

pistan32
pistan32

107013

Pistan yavru degil apartmanda yasiyoruz sahipli oldugu bilinsin kotu muamele yapilmasin diye takiyodum tasmayi

pistan32
pistan32

107013

Bilinnçsiz bi insan olduğumu söyleyerek çok önyargılı davranmıssınız benim kediyi dısarıya bırakma amacım gitsin çifleşsin yavruları sersefil olsun deyil suan kısırlaştırabilecek bi durumda degiliz kediyi sahipleneli bi ay bile olmadı (hasta oldukdan sonra sahiplendigim icin zorlu bi surec oldu takdir edersiniz)kumunu yeni sipariş ettim miyawaladıgi zaman tuvaletinin gelmis olma ihtimaline karşı salıyorum takipde ediyorum merak etmeyin ayrıca ciftlesse bile sorumluluk sahibi her insan gibi bende sahip cikarim o yavrulara. mahallemizdeki diyer yavrularada ciktigim gibi

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Yani şu şekilde oluyor eğer sokak kedisi olduğunu söylerseniz devlet kısırlaştırma ücretini almadan kısırlaştırma işlemini karşılıyor. Ama ev kedilerini kısırlaştırmıyorlar bu yönde kanun hükmünde bir yasaları mı desem artık o tarz bir şey var. Ve belediye veterinerleri maalesef ki hiçbirimize güven vermiyor. Bizlerin imkanı Yok biz imkansızlık içinde manevi ve maddi bir şeyler yapmak için kılı kırk yarıyoruz. Ama onların imkanı var maddi manevi destekleri var oysa hiçbir şey yapmıyorlar çok acı. Ama dediğim gibi aklınızda bulunsun eğer çok üzerine titrediğinizi hissettirirseniz titizlikle yapıyorlar :))

pistan32
pistan32

107013

Anladım bi araştırcam bu konuyu

pistan32
pistan32

107013

Suan icin oyle bisey yapamam

İnanın sahipli hayvanlara daha çok eziyet ediyorlar. Çünkü insanların yanına çekinmeden yaklaşabiliyor. Benim önerim dışarıya çıkartmayın

pistan32
pistan32

107013

Açıkcası bana çok güven vermiyo belediyemizin veterineri ayrica sadece kuduz asisini ucretsiz yaptiklarini soylemisti

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 934 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR