Acil! İşyeri Sorunu

Donesylms
Donesylms

1479 Puan

Arkadaşlar eşim iş yerinde insanların gözü önünde olmayan iş yerinin bahçesinde bir çukur alana yemek artıkları ve Kuru mama bırakıyor. Fakat yönetimden uyarı geldi bir daha mama veya yemek bırakılmaması için. Ama eşim bunu dinlemedi çünkü oradaki hayvanların başka beslenecek alanı yok. İş yeri organizenin ortasında ve orası köpek kaynıyor Bu kediler nerede beslensin.
Şu anda eşim işten çıkarmaları korkusunu yaşıyoruz. Eşimi Bu sebepten işten çıkarırlarsa hukuki olarak hakkımız ne olur bilginiz var mı. Çünkü eğer bu sebepten işten çıkarırlarsa şikayetçi olacağız

1 CEVAP

Durukj
Durukj

5735

Kanunun 4/d maddesi ‘Hiçbir maddî kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insanî ve vicdanî sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu Kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esastır’ diyerek, doyurma faaliyetlerinin, hayvanseverlerin yasal hakkı ve görevi olduğuna işaret etmiştir.
Kanun, hayvanların bulunduğu her yerde beslenmesini hükme bağlamıştır. Bir hayvansever, her yerde sahipsiz hayvanların önüne, yemek-su koyabilir, bir başka ifade ile; besleyebilir. Dolayısıyla, sahipsiz kedi-köpeğe bahçeli alanlarda mama su vermek, doyurmak ve barındırmak, yasal haktır. Buna engel olmaya çalışmak ise yasayı ihlal etmektir. Ancak, bu beslemeleri yaparken, toplu müşterek bir yaşam sürüldüğü ve özen gösterilmesi gerektiği de unutulmamalıdır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 272 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR