Kuşlarıma Yem Dışında Ne Verebilirim.

pelnztrk
pelnztrk

4334 Puan

2 erkek kuşum var. Biraz ürkekler fakat alışması için elimizden geleni yapıyoruz biri daha hırçın çok tepemizde durmuyor diğeri daha uysal. Biraz besinli takviye vermek istiyoruz sizce neler verebiliriz

5 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Ben daha önce kuş beslemedim. Çok yakın bir arkadaşımın muhabbet kuşu var, elma ve armut yemeyi çok seviyor. Doğru mu yanlış mı bilemiyorum tabii. Ama eminim internette çokça fazla bilgi vardır neler verilebileceğine dair. İnternette araştırma yaparsanız çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz neler verilebileceğini

grsaras
grsaras

3214

Dal darı
Elma,armut
Marul,maydanoz
Haşlanmış yumurta sarısı
Kuşa özel mamada yapabilirsiniz youtube da tarifleri oluyor bu listelediklerimin hepsini severek yiyorlar ve hepside onlar için sağlıklı.Günlük suyunu değiştirmeyi unutmayın :)

aslihan_e
aslihan_e

128410

Her türlü meyveyi yerler, özellikle havuç seviyorlar. Salatalık da severler. Yeşillik ishal yapma ihtimali olduğu için biraz riskli. Çilek ve muzu çok seviyorlar. Elmayı bizimkiler nedense pek sevmiyor ama her kuş bir değil. Yeşil tatlı biber yiyebilirler. Yazın bazen karpuz da veriyorum, sulu olduğu için biraz az yiyorlar. Narenciye pek sevmezler ama yine de tatlı portakal verilebilir, mandalina sulu olduğu için pek tercih etmiyorlar. Arada sularına ev yapımı elma sirkeniz varsa ondan 2-3 damla damlatabilirsiniz ama sadece bir gün kalmalı. Pekmez de damlatılabilir demir takviyesi için. Yemlerinin içinde kanarya yemi yani aspur yoksa mutlaka alıp ekleyin ya da aspurlu hem alın çünkü ishalden koruyor. Hayatlarında hiç meyve sebze yemedilerse alışmaları biraz zaman alabilir. Bizimkiler yulaflı bisküviyi de çok seviyor. Arada kaçamak olarak doritos da veririm, onların da tuza ihtiyacı var bir de çok seviyorlar onu, bir parça asıyorum maşayla ayda bir belki. Seviniyor çocuklar. Kalamar kemiği kullanmıyorsanız alıp asabilirsiniz o çok faydalı. Gaga taşından daha iyi. Mineral blokları falan satıyorlar ama kuşlar onları pek tercih etmiyor genelde. Elma armut verirseniz çekirdek kalmamasına dikkat edin zehirler onları.

Zortiyy
Zortiyy

835

Asitli şeylerden uzak durun portakal vb gibi

Minminik
Minminik

13975

merhaba, size alışması için sürekli ilgilenmeniz gerekiyor devamlı yanında olup elinize alıştırım biz kanaryayı bile alıştırmıştık.
yemekte dikkat etmeniz gereken gün aşırı verin yeşillikleri her gün verirseniz karın ağrısı yapar, özellikle yeşillikleri iyice yıkayıp güzelce kurulayın ve sonrasında verin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR