Yarı Zamanlı Ev Kedisi

pistan32
pistan32

107013 Puan

Sizce bir kedinin gunduzleri gonlunce dolasip aksamları uyumak icin eve gelmesi doğrumu?Çocuklugumdan beri bu sekilde kedi besleyen bi cok insan gordum hatta komsumuz parazit ilacı bile yaptırmiyor kediside kendiside gayet saglikli.Yorumlarda kısır olmayan bi kedi icin cok yanlis bi durum oldugu soylenicek muhtemelen ama genel bi soru sordum kısır kediler icinde gecerli

31 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Bence kediler kesinlikle dışarı çıkarılmalı ama tasma şart. @dollfacepersian'a katılıyorum.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Eve almak, kuru mamayla beslemek, tuvaleti için kum kullanmak, parazit aşıları vs yaptırmak suni gelmiyor ama tasma mı suni geliyor? :))

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Bu saydıklarımın hiçbiri kedinin doğasına uygun şeyler değil. Onları evcilleştiren biz insanoğlu. İnsanların büyük bir çoğunluğu kuru mamanın en sağlıklısı olduğunu, parazit uygulamalarının kedilerini 3 ay koruduğunu düşünür. Buralara gelene kadar bile o kadar çok aslında basit olan ama kimsenin düşünmek istemediği şey var ki... Tasma hayvanınızın güvenliği için. Nasıl ki bebeklik aşılarını olması zorunluysa, eğer dışarı çıkacaksa tasma ile sahibi tarafından çıkarılması da zorunlu.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Bizde part time aldık . Sanırım maaşını beğenmedi terk etti bizi .

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Korunaklı bir ortam diyince kapalı bir bahçe yada kapısı sürekli kapalı olan site içi gibi yerler geliyor. Böyle yerler varsa olabilir bence. Arabaların geçmediği bir sokak gibi yerler diğer sebeplerden yine tehlikeli olur diye düşünüyorum

Mukaddess
Mukaddess

5872

Her ikisinide deneyimlemiş biri olarak kesinlikle dışarı çıkacaksa sizinle beraber tasma ile gezdirmenizi tavsiye ederim. Tek başına gerçekten çok tehlikeli ve en düşük ihtimalle mutlaka başka bir kedi ile dovusuyorlar ve bu da yaralanmasına sebebiyet veriyor ve hastalık bulaşma riski var başka kediden. Parazit aşılarını da muhakkak yaptırmak gerekiyor dışarı çıkan bir kedi için.. Ama sürekli dışarı çıkaramayacaksanız hiç alıştırmayın.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Zorunlu olduğunu düşünmüyorsanız olabilecek her türlü şeye de hazırsınız demektir. Ne güzel.

akitalove
akitalove

19709

Maaş ve SSK bağlarsanız belki kabul edebilir :D

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bence kesinlikle hayır. Çünkü dışarıda tek başına olması bir sürü tehlikeli şeyle birlikte olması demek. Arabalar,diğer hayvanlar, kötü insanlar vs. Birde benim gördüğüm kadarıyla bu şekilde kedi besleyenlerde sonuç çoğunlukla kedinin kaybolması, yaralanması ve ölmesi ile sonuçlanıyor. "Şu kadar zamandır her gün çıkıp geri geliyordu.Bir gün gelmedi, ölmüş" sözünü o kadar çok duydum ki. Bunlar kısır, yavru, yetişkin fark etmeksizin olabilen şeyler. Kedi dışarı çıkmak istiyor ise kademeli olarak sağlam bir göğüs tasması ile alıştırılarak çıkarılmalı bence..

Friolero
Friolero

12756

Bence full time daha verimli olur.

Mukaddess
Mukaddess

5872

Hormonlarının düzene girmesi için en az 1 ay gerekiyormuş.. 6 ay sürdüğü de oluyormuş forumlarda saniyorum bu süreyi beklemeden şikayet ediyorlar. Yinede karar vermek zor olur sizin için hak veriyorum zorlu bir süreç.. Alışkın bir kedi nasıl bir tepki verir bilmiyorum ama zamanla geçer saniyorum belki biraz daha uzun sürebilir ev kedisine göre.

Mukaddess
Mukaddess

5872

Ne demek :) Bence ilk önce tasma ile bir deneyin olmazsa başka çözüm yolları arayın ama bırakmayın tek başına çok zor gerçekten dışarısı onlar için..

eltarcin
eltarcin

116201

O kedi şimdi ev ortamına alışık. Dışarı çıktı. Ufak çaplı bir şok geçirecek. Sonra arabanın altına girecek, sonra çocuklardan korkacak, hızla gelen arabanın altında kalma tehlikesi geçirecek, başka kedilerle dövüşecek, köpek kovalayacak, mıy-mıy insanların tekmeleriyle, itmeleriyle boğuşacak. Daha sayamadığım çok şey var. Kısaca başına bir şey gelecek ve geri dönüşü olmayan bir yola gireceksiniz.
Kediler bence kesinlikle dışarı çıkartılmalı. Ama kesinlikle tasmayla.*
Eğer diyorsanız ki; Yok ben tasmasız çıkartacağım. Kedicik geri gelmediğinde ağlamayacağım, üzülmeyeceğim. Gelse ne olur? Gelmese ne olur? Mamasını yemeye kesin gelir, vb. şeyler diyorsanız, tasmasız, başıboş bir şekilde çıkartın. Gıkımı çıkarmam.

eltarcin
eltarcin

116201

' kesinlikle tasmayla olacaktı.

pistan32
pistan32

107013

Peki korunaklı bi ortam icinde

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2059 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR