Şurup Mevzusu

Sutunannesi
Sutunannesi

15873 Puan

Süte şırınga ile flagly ilacı veriyorum. Ama asla sevmiyor ve çok zor veriyorum. Verdiğimde de hızlıca koşup etrafa tükürüyor ilacı. Yani 1,5ml vermem gerekiyor ama dediğim gibi tükürüyor vs her yer ilaç oluyor. Bu yarıyor mudur ona yani faydası oluyor mudur. Başka şekilde vermem mümkün olmuyor bir daha da yakalayamıyorum :(( ne yapacağımı bilemedim.

20 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Kaliteli yaş mamaların kokusu çok yoğun olmadığından alıyorlar kokuyu. Ama ben şurubu bir kere hillsin yaş mamasıyla vermiştim. O mama öyle bir kokar ki her şeyi bastırabilir :D
Onunla deneyebilirsiniz.
Çünkü o şurup krizini biz ağzımız köpürerek çok fena yaşadık. Aman yani..


Bu süt çocuğu da artık iyileşsin de şebekliklerini filan okuyalım yaa ama değil mi? :)

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Öncelikle sorunu baştan anlatayım Haklısınız çok karıştı başlıklar. İlk önce sütün ciğerlerinde sıvı tespit edildi ve ıslak fip olabilir yemesini içmesini dışkısını iyi gözlemleyin denildi. Bu dendikten sonra kabız oldu ve iştahtan kesildi. Bir hafta boyunca kabızlığını geçirmeye çalıştık ve o uyurken onu besledim. Kabızlığı geçti 1 hafta sonunda ve sağlığına kavuştu derken kanlı ishal başladı. 2,3 gün geçmesini bekleyerek hiçbir tedavi süreci uygulamadık malum süt devamlı hasta oluyor ve devamlı ilaç içiyor. Ama geçmedi geçmeyince de veterinerim getirmemi parazitten şüphelendiğini söyledi. Gittik ilk önce giardia testi yapıldı ama sonuç negatif yani giardia paraziti yoktu. Bu sefer dışkı incelemesi yapılmasına karar verildi parazit varlığını kesinleştirmek için ama maalesef dışkıda da parazit rastlanmadı. Ama biz ilacı kullanmaya başlamıştık zaten. Süt çok hassas ve agresif. İlaca başladığımızdan beri koltukların arkasından çıkmıyor göz Teması kurmuyor ve bize asla yaklaşmıyor. Devamlı stresten yumak yumak tüy dökmeye başladı. Onun iyiliği için ilaç verdiğim için bunlrı tolere ettim ama süt bu seferde yemeden içmeden kesildi. İlaç vermeye devam edersem durumun daha da kötüye gideceğini hissettim ve veterinerimle iletişime geçerek durumu izah ettim. Zaten parazite rastlamadığımızı ve ilaca devam etmek istemediğimi söyledim. Zaten dışkısı daha norma geliyordu ve kan gözlemlemiyordum. Hep sindirim sistemi ile alakalı sorun yaşadığımız için mamadan kaynaklandığını düşünmeye başladım. Veterinerimiz de sütün son durumunun yemeden içmeden kesilme evresine geldiğini öğrenince bırakabileceğimi söyledi. Ama bu süreçte dışkıyı iyice kontrol etmem gerekiyor. Tekrardan başlaması ve yeme içmenin bu şekilde devam etmesi halinde getirmem gerektiğini söyledi. Bende dün akşam itibari ile bir daha süte şurup vermedim. Sabah dışkısı normaldi. Bu hafta içi hassas sindirim sistemine sahip olan kediler için mama alarak durumu gözlemleyeceğim. Şimdilik son durum böyle. Antibiyotiğin kafaya göre başlanıp kafaya göre bırakılmaması gerektiğini biliyorum ama yemeden içmeden kesilmesini çok daha kötü olarak gördüğüm için bir şeyler için karar vermek zorundaydım. Bu süreçte iyice dirençsiz düşüp çok daha kötü hastalıklara zemin hazırlayabilirdi su içmeyip mama yememesi. O yüzden dediğim gibi zor bir kararla bırwktım ve şimdi sadece dua ederek mama değiştirdiğimde her şeyin eskisi gibi normale döneceği günü bekliyorum. Hepinize yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Süt çocuğum inşallah eski sağlığına tez zamanda kavuşacak.

zuhall
zuhall

10265

ilaci siringayla verdikten sonra elinizle agzini kapasaniz hemen kacmasina izin vermeseniz yutmak zorunda kalir.
aksi halde cok zor.
bu sekilde ilac alamazsa flagylin iv formlari da mevcut,yani illa kullanilmasi gerekli olur ve siz veremezseniz damaryolu actirabilirsiniz.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

eveeeeeeet :))

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Süt için “duvara tırmanıyor ne yapabilirim” adlı soru başlıkları açacağım günleri bekliyorum :D inşallah onları da göreceğiz iyi olacak süt

aleyn
aleyn

113859

anladım uyku mevzusunu bilmiyorum, benim de çok hırçın bi kedim var ve çok seçici yemek konusunda, severek yediği tek bi çeşit yaş mama var birşey vereceğim zaman mama kabına alta mama ara kata vereceğim şey üst kara tekrar mama koyup karıştırmadan o şekilde veriyorum üstte aldıgı mamanın kokusuyla yiyor bu şekilde denemenizi tavsiye edecektim.. belki de hiç yemediği için cazip gelecektir..

Etki eder siz merak etmeyin yeter ki siz icmesi gereken miktar kadar icirin yapacak bir sey yok ve ilaci ayni saatlerde vermeye dikkat edin ki tam anlamiyla tedavi tamamlansin.yas mamada o ilaci asla yemez deneyen biri olarak soyluyorum siringayla agzinin kenarindan vereceksiniz bir kisi tutsa bir kisi kafadan tutup agzinin kenarindan ilaci verse iyi olur.her durumda birazini tukuruyorlar zaten sadece sizde olan bir sey degil merak etmeyin:)

@aleyn yaş mamanin adını bana da soyleyebilirmisin benim kedimde yaş mama yemiyor çok seçici mama arıyorum o yüzden sordum

zuhall
zuhall

10265

ben sizin kedinizin genel olarak neyi olduğunu anlamadım. çok fazla peşpeşe başlık açmıştınız karıştı hep.
tam olarak veteriner durumu hakkında size ne bilgi verdi yani bu süreç neden kaynaklanıyor bir sonuca varılmış mıydı?

aleyn
aleyn

113859

@CaglaCagla72837 gimcat shinycat serisinden tuna balık, karides, ya da yengeçli olanı. yalnız bunun konserve kutusunda jöleli olanlar değil de naturel olanlar, linke tıklayıp bakabilirsiniz. link
bu mamayı bir şey yedirmek içirmek istediğim zamanlarda rahatça kullanıyorum farklı mamalar yedirmek için mama saati uygulaması yapıyorum yani önüne sabah koyuyorum yemiyor kaldırıyorum öğlen tekrar koyuyorum yemiyor kaldırıyorum akşam tekrar koyuyorum şimdiye kadar en fazla 15 saat direndikten sonra yedi, siz de bunu arada uygulayabilirsiniz..

Teşekkür ederim bilgi için deneyecegim :)

Bakin flagly antibiyotiktir.kafaniza gore ilaci kesmeyin elbette uyku olur biz kullanirken de oyleydi aksama kadar uyuyup yemek yiyip tekrar uyuyordu.bu sekilde ilaci bir kullanip bir birakirsaniz etkisi olmaz bir dahakine de etkisi azalir.veterinerinize guveniyorsaniz tedavi planini uygulayin ama yok guvenmiyorsaniz o sizin bileceginiz bir is.

pisicikpisicik
pisicikpisicik

10660

vermeye çalıştığınız ilaç isal ilacı,tam olarak kullanmazsa isalden dolayı su kaybı olur,böbrekler etkilenir,kalınca bir örtüya sarın,sadece başı dışarda kalsın,şırınga ile ağzının yanından içirin ve yutana kadar şırıngayı çekmeyin

aleyn
aleyn

113859

konserve mamayla vermeyi denediniz mi

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Hayır denemedim ama yemez diye düşünüyorum mamayı o şekilde. Yani zaten süte yaş mama vermiyorum hiç normalde de o yüzden dediğim gibi denemedim. Ve bu antibiyotik uyku yapar mı süt devamlı uyuyor hep uyuma pozisyonunda.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1259 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR