Bıktım Artıkk!

Köpeğim gece uyumuyor.Sabaha kadar uyutmuyor.Geleli iki gün oldu şimdiden çileden çıktım.öğrenciyim okula gitmem gerekiyor,ama uyutmuyorki sabaha kadar geliyor ısırıyor,saçımı çekiyor,atlayıp zıplıyor.daha üç aylık köpek.çok sinirlerim bozuldu bi çare bulmam lazım.Neyapmalıyım lütfen yardım edin.Yardım edin lütfen :(

28 CEVAP

Kjw
Kjw

2320

Daha iki günde bıktım artık diyorsan,bence hiç uğraşma o köpeğede yazık,sahiplendir yerini bilsin,emek vermeden sonuç istiyorsun...Kendine peluş köpek al,sessiz sessiz oturursunuz...Sorunda kalmaz.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Garantisi dolmadıysa servise gönder.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Berkay ? 2 günde bıktım yazmışsın . Arkadaşların tepkileri neden sorun oldu ki?

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Selomodi97
Ben de 6 kedi bakıyorum. 3,5 ay kadar 8 di. Sorunu çözmek için değil de "alın şu köpeği başımdan" der gibi yazmış -ki gibisi fazla. Hepimizi çocukları yoruyor, çıldırtıyor. Ama kimse böyle bir başlık açmıyor bu arkadaş hariç. Çocuğuysa, katlanacak. Katlanamıyorsa katlanabilecek birine verecek köpeğin sağlığı için.

umutkisa
umutkisa

420

Berkay kardeşim, sana naçizane bir önerim var ; bu tarz yazısal ortamlarda kelimelerini iyi seç. '' zırvalamak, saçmalamak '' tarzı cümleler kurmamaya çalış. Burası bir bilgi paylaşım platformu. Bir soru sormuşsun ve bende cevabımı böyle verdim, minik yavruya tahammülün olmadığı gibi sana verilen cevaplara da tahammülün yok, hemde gece seni uykundan etmememe rağmen :) . Farkettiysen cevapta herhangi bir küçük düşürücü cümle de kullanmadım. Fakat yaşından mütevellit bu heyecanını anlayabiliyorum. Umarım küçük dostun hayatı boyunca sana maruz kalmaz ve en kısa zamanda daha anlayışlı ve ona karşı daha sabırlı bir aile bulabilir. Bir sonraki cevabım seni çok daha üzebilir. İyi forumlar.

Kjw
Kjw

2320

Öncelikle şu üslubunuzu değiştirin,eğer okuduğunuzu anlıyorsanız,ilk etapta yanlış bir giriş yaptığınızın farkına varırsınız.Pardon ama iki günde neysen bıktınız ne yaptı o yavru size,oyuncak değil bir canlıdan bahsediyoruz...Ne o köpeğe ne de size yapılan eleştiriye tahammülünüz yok anlaşılan....


Herkesin bir dayanma patlama noktası vardır ama kimse bıktım artık demez...Çözüm arayan kişi bu tarz yaklaşımla soru sormaz...
Ben aylarca veterinerde gezdim,bir kere bıktım demedim,ilk geldiğinde günlerce uykusuz kaldım,salonda koltukta uyudum,hiç rahatsız olmadım...


Geceleri 2-3'de uyuyup,sabah 7'de kalkıyorum hergün ama şikayet etmiyorum...Ve bunu gece 1'de işten gelerek yapıyorum...Hayvan bakmak öyle önüne mamasını vereyim,birazda oynayıp sonra beni rahatsız etmesin olayı değil,sorumluluk işidir,uzaktan bakıp ne sevimli istiyorum demekle olmaz...


Kusura bakma,düşüncem net,bakamayacaksan bırak,burda hemen herkes o canlar için,kendinden fedakarlık yapıyor ,dertlerine usulünce çözüm arıyor...İyi akşamlar.

eltarcin
eltarcin

116201

Bende sizin gibilerden bıktım artık!

umutkisa
umutkisa

420

Selomodi97... Daha iki gündür birlikte olduğu bir canlıya karşı bu kadar sabırsız bir kişiliğe verilebilecek en güzel cevabı verdiğimi düşünüyorum. Sahiplenmeden önce bunların olacağını bilmesi ve araştırması gerekirdi.

Friolero
Friolero

12756

Köpeği almadan önce "annem köpek almama izin vermiyor napmalıyım? :((((((" diye başlık açanlardan mısınız¿ :((((

umutkisa
umutkisa

420

Köpeği ona dayanabilecek ve iyi bakabilecek birisine sahiplendirebilirseniz sorun ortadan kalkar.

Konunun başlığıyla alakalı sanırım tepkiler. Yoksa evinde kedi köpek besleyen herkesin benzer sorunları oluyor zaman zaman ve bir şekilde çözmeye çalışıyorlar. köpeğinizi sahipleneli 2 gün olmuş anladığım kadarıyla. Ben kendimden pay biçersem eğer daha önce hiç uyumadığım bir yerde ilk defa kaldığımda doğru dürüst uyuyamam! burada 3 aylık minik bir köpekten bahsediyoruz. Annesinden ayrılıyor ve yalnız basına baska bir ortama götürülüyor. İlk günler için çok normal şeyler bu yaşadıklarınız. 2 günde ''bıktım artık dayanamıyorum'' noktasına geldiyseniz eğer bence de yol yakınken güzel bir yuva bulun miniğe. Çünkü ileride daha farklı sorunlarınız da olabilir. Hiç büyümeyen bir çocuk sahiplendiniz ve farklı farklı problemler illaki olacak. Yarın birgün koltuğu parçalayacak,halıya tuvaletini yapacak, hastalanacak uyumayacak vs vs.

eltarcin
eltarcin

116201

Sadece başlık değil Berkay Bey. "2 günde çileden çıktım" lafı, beni de çileden çıkarttı. "Sinirlerim bozuldu" demişsiniz. Bizim üslubumuza kızıyorsunuz ama önce kendi üslubunuza bakın. Sizin yazdığınız cümlelere başka cevap düşmüyor.
Neyse, kendi kafamdan üslubunuzu düzelterek ve "Çileden çıktım" "Sinirlerim bozuldu" laflarını çıkartarak sorunuza cevap yazıyorum:
Düşünün; Siz de sokakta yalnız yaşıyorsunuz, aç, yaralı, üzgün, bitkin... Bir yardım sever size evini açıyor. Daha önce tatmadığınız duyguları tadıyorsunuz... Çok güzel bir şey. O da öyle düşünüyor. Zamanla geçecektir. Aynı hevesle oyuncak aldıran, sonra yüzüne bakmayan çocuk gibi. İnşallah yardım isteyeceğiniz tek konu, tek dert bu olur. Sabrın sonu selamettir... Can dostunuzla beraber iyi günler.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Soru sahibi
Herkes sorununa sizin üslubunuzla çözüm arasaydı, 3. Dünya savaşı çıkmıştı bile. Eleştirdiğimiz kısım çözüm aramanız değil, bunu sizde biliyorsunuz, konunun üstünü kapatmaya çalışıyosunuz sırf zeytinyağlığı yapmak için. Yanlış kelimeler kullanmışım gibi bişey söylemeye tenezzül etmiyorsunuz. Herneyse ne kadar konuşsam bişey ifade etmeyebilir.

Mariana
Mariana

11022

Benim kedim ve köpeğim beni hiçbir zaman delirtmedi her hayvan bir hafta geceleri ses çıkarır yalnız kalmak istemez zamanla herşey düzene oturur sanki 5-6 ay köpek sizde ve sürekli ses çıkarıyor uyutmuyor sadece 2 gün olmuş... bıktım artık!!!! yapmaktansa ne yapabilirim demeniz daha insancıl olabilirdi. Sahiplendr diyen arkadaşlara katılıyorum ki burda hepimizden tecrübeli ve bilgili çok arkadaşımız var boşuna demezler.

Reyaura
Reyaura

15210

Yavru oldugu için bu kadar hareketli uyumadan 1 saat önce evde oynat dışarıda gezdir enerjisini attir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2268 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR