Nd & Hills Mama

Merhaba. Nd mama mı hills mi önerirsiniz. Nd çok iyi bir mama ama böbreklerde problem yapabiliyormuş öyle yorumlar okudum

25 CEVAP

KeLeBeKciK
KeLeBeKciK

896

Hills tuzlu ve ciğer aromalı oldu için sağlıksız N&D kullananların çoğu tüyü kaybediyormus bende vazgeçtim ikiside kötü anladım kadarıyla fiyatlarında çok yükselmiş hem sağlıksız bende yerli mama bakıyorum 😏

Emirrckr
Emirrckr

13407

Kediden kediye fark ediyor yoksa tüm mamalara açın bakın illa her birinde eleştirel bir yorum bulursunuz keza Orijen ve Acana için de geçerli.
Biz N&D kullanıyoruz şu ana kadar memnunuz geçtiğimiz haftalarda tüy dökümü oldu ama kısırlaştırma stresine ve ısınan havalara bağlıyorum mama kaynaklı olsa şu anda da devam ediyor olurdu.
N&D'nin balıklı serilerini tercih edebilirsiniz.

grsaras
grsaras

3214

iki markada iyidir o saydığınız problemler kediden kediye değişiyor yani her mama her kediye aynı etki etmiyor bence siz ikisinide deneyin hangisinde daha iyi etki görürseniz onu kullanın

Evet hillste tuz var ama kullananlar çok memnun, nd kötü değil ama her kediye yaramıyor sanırım, benim aldığım nd mamada%36 protein var, %44 gibi yüksek oranlı çeşitleri de var onlar böbreklere iyi gelmiyor olabilir

develi99
develi99

768

Ben şunu anlamıyorum, milyon dolarlık yatırım yapıyor adamlar, onlarca ar-ge yapıyorlar. Tuz varmış,kötüymüş diyerek kestirip atıyoruz..


İki mama da oldukça iyidir. Güvenle kullanabilirsiniz. Küçük pakette alın, anormal bir şey olursa degişirsiniz vs vs..

dilanbulent
dilanbulent

17319

Kesinlikle Hills. Kendini içerik profesörü zannedenlerin yorumlarına bakmayın. Hills, Royal Canin gibi mamalara kötü yorum yapa yapa bitiremediler. Ama sürekli övdükleri ND, Brit Care gibi mamaların şikayet oranları o kadar fazla ki. Demek ki kötüledikleri Hills gibi mamalar yarıyor kedilere köpeklere. Bu 2 tercih arasından kesinlikle Hills derim ben.

dilanbulent, nd daha kaliteli görünüyor. Benim aldığım çeşitinde de %36 protein var böbreklerde sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum

gece18
gece18

13069

Yüksek proteinden kediler ölecek olsaydı anında ölürlerdi hiçbiri yaşamazdı. Yüksek proteinden hiçbir kedi sıkıntı yaşamaz çünkü anatomik yapıları, mide işlevleri ona göre yaratılmış ki alması gereken besinler protein ve yağdır. Bir insana 300 yıl yetecek proteini bir günde bile yeseler yine bir şey olmaz. Dedim ya ana besin kaynakları protein ve yağ çünkü.
Mamalardaki protein oranları tamamen muamma. Orta segment mamaların protein oranları üst segmentlere göre daha yüksek. Çünkü gerçek et proteini değil mısır, un, gluten gibi besinlerle şişirilmiş oranlar bunlar.
Kediyi yüksek protein öldürmez. Dengesiz beslenme öldürür, mamaların içindeki vitamin, minarel değerlerinin yüksekliği öldürür. Balıklı mamalar yekten kediler için uzun sürede kullanılmaması gerekir cünkü iyot ve sodyuma ihtiyac duymaz kediler bunlardır böbreklere zarar veren.
Şu kaliteli bu kaliteli demek yerine kedinizin damak zevkini deneyerek öğrenebilirsiniz ancak.

Hills den şaşmayın derim

Palyaco
Palyaco

218525

Hills hiçbir zaman yemedi kedim kediden kediye deyisir kesinlikle ama sağlıklı mama nd ata tohumlu ve exclusion dur ve bu iki mamadan şaşmam

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

İkiside iyi mamalar, ancak benim tercihim n&d olurdu.

Cennet29
Cennet29

124689

Nd bize ve arkadaşımın kedisine asla yaramadı. Tadı güzel kediler bayılarak yiyor ama sonra biri ishal oluyor diğeri aşırı kabız tüy dökümü kolesterol fırlaması vs. Bidaha kullanacağımı zannetmem. Hills denemedim

KimJeongguk
KimJeongguk

122157

Nd nin tahılsız maması böbrek problemi yapar çünkü protein oranı çok fazla tahılsız mamasının. Yarı tahıllı mamalarının protein oranı bence gayet iyi biz kullanıyoruz severek yiyor bir sıkıntımızda olmadı.

YÜKSEK PROTEİN GIDA ALERJİSİNİ TETİKLER BİZ DENEDİK YAŞADIK HALADA BUNU ATLATAMIYORUZ KAÇ AY OLDU

cat_expert
cat_expert

12757

"nd'nin tahılsız maması böbrek sorunu yapar"


ne kadar emin konuşuyorsunuz öyle elinde bir veri araştırma rapor var mı desek cevap veremeyecek ama burada boş boş ahkam kesiyorsunuz. orijen acana gibi premium mamalarda da tahıl yok denecek kadar az bunlarda mı böbrekleri iflas ettiriyor?


Forumda son dönemde aşırı bir bilgi kirliliği var umarım yönetim gerekeni yapar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap