Muhabbet Kuşu İshali

Silablgn
Silablgn

2616 Puan

Muhabbet kuşum bir kaç gündür ishal ama gayet enerjik oyunlar oynuyor koşturuyor uçuyor yemini fln yiyor ishal olması dışında bir sorunu yok yani. dal darıda verdim intarnette ishale iyi geldiği yazıyordu ama geçirmedi ishalini nasıl geçirebilirim

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

127942

Kanarya yemi verin sadece, yani aspur tohumu diye satılan yemden. Sade olarak satılandan olmalı. Başka çeşit yem vermeyin birkaç gün, sonrasında da hep yemine yarı yarıya aspur tohumu ekleyin ishali önlüyor. Kuşlarımda ishal sorununu aspur ile çözdüm. Aspur yedikten sonra kakası siyaha yakın olacaktır korkmayın yemin renginden oluyor. Ev yapımı elma sirkesi varsa suyuna 3-4 damla damlatabilirsiniz. Ev yapımı değilse olmaz. Sirkeli su 1 günden fazla kalmamalı sulukta. Dendiği gibi patates haşlaması da verebilirsiniz ama aspuru kaç kuşumda denedim ishalden ölmek üzere olan kuşlarımı bile kurtardı. Sakın patatesi çiğ vermeyin çok zararlı. Bir de mutlaka teline havuç takın, hem ishale iyi gelir hem vitamin almış olur. O da çok kurtarıcı. Yemezse suyunu sıkıp suluğuna koyun biraz suyla karıştırıp. Bizimkiler bayılır ama sizinki alışık mı yer mi bilmiyorum. Yiyemeyek kadar hastaysa suyunu sıkıyorum ben. Suyuna vitamin damlatmayın sakın, ishal kuşa multivitamin önerilmez.

aslihan_e
aslihan_e

127942

Bu arada ilginçtir uzun yıllar önce kuşumuzun biri ishaldi, çok hastaydı. Yem yemiyordu. Sonra baktım bir iki aspur tohumunu seçip yiyor. O zaman yemin içinden ayıklayıp yedirmiştim ona. Sonra o kuş iyileşmişti. O zamanlar aspur tohumunun ishale iyi geldiğini bilmiyordum. Hayvan meğer içgüdüsel olarak biliyormuş. Sonra araştırınca öğrenmiştim. Tabi eğer ishal parazit ya da mantar-bakteri nedenliyse tamamen çözmeyebilir ancak neşesi yerindeymiş fayda sağlar diye düşünüyorum.

Minminik
Minminik

13911

yeşillik ve yumurta vermeyi kesin, yemi bayat olmadığına emin olun patates haşlayıp verebiliriniz(kontrollü olacak şekilde patets dışarda hemen ekşir)
mumkunse tüm tünek yemlik suluğunu ve kafesi iyice dezenfekte edin ve mümkünse kaynar sudan geçirin

KimJeongguk
KimJeongguk

121992

Genelde yeşilliği çok yediğinde ishal olur yemi dışında artı bir şey vermezseniz düzelir. Suluğuna 2-3 damla sirke damlatın geçer.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 228 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR