Ev Kedisinin Dışarıya Çıkması Hak

emine64
emine64

4376 Puan

Kedim bebekliğinden beri evde annesiz büyüdüğü için sokak bilmiyor dışarıya çıkmaya meraklı ama camdan kedilere falan bakıyor bazen bu durum beni üzüyor ama korkuyorum evimi Bahçeli başka kedilerde var hastalık kapar başına birşey gelir diye hiç çıkarmadım ama yazın pikniğe gidersek götürüyorum bağ eviniz var oraya götürüyorum sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında

22 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Kediyi eve hapsetmek benim görüşümce zulümdür. Göğüs tasması ile sık sık çıkarılmaları gerektiğini düşünüyorum. Son olarak da kedi besleyen ve dışarı çıkarmayanlar köpeğini çıkarmayanlara laf söylemesin.

eltarcin
eltarcin

116201

Kedimi dışarıya çıkardım. Zararını gördüm mü? Hayır. Şahsi görüşüm, kedilerin göğüs tasması ile kesinlikle dışarıya çıkarılmasıdır. @Feronia dediği gibi; Kediyi hapsetmek, zulümdür.

Bilgos
Bilgos

12248

şu uzayan tasmayı alın göğüs tasmasına takın sonra bir parka götürün bir banka oturun gezzsin oyun oynatın hem kaybolmaz hemde gezer geniş bir alan boyunca.

nyssa
nyssa

1300

dışarda güvenliğini sağlayabilmeniz önemli,başka kedilerin hırçınlığına maruz kalabilir,hijyen de önemli

Mariana
Mariana

11022

Bebeklikten beri evdeyse ben dışarı çıkması taraftarı değilim. Benim kedimde sokaktaki kedilere bakıyor ama aç kapıyı hayatta kaçmaz korkuyor :) dışarı çıksa başına neler gelir tahmin edemiyorum

Dışarı çıkması her zaman sorunları beraberinde getirir, sadece kaçıp bir daha sizi bulamaması veya insandan görülen tehlike ya da trafik kazaları değil bu nedenler.Bu sırada bir çok mikrop ve önlenemeyecek hastalıklar kapabilir diğer kediden. Tamamen tahmini yaklaşarak kedinizin kısır olmadığını düşünüyorum, kısırlaştırma sonrası merakı azalacaktır. (dişi peşinde koşan erkeklerin araba altında kalması, dişi kedilerinin erken veya çok fazla doğum yapması vs sorunlar ile de karşılaşmayı önler. Doğal hak diyerek popülasyonu ve sağlıklarını tehlikeye atmayalım).
Kısırlaştırma sonrası hala bu dışarı merakı devam ediyorsa bir tasma (vücuda takılan şekilde) ile dışarı da bir kaç dakika gezdirebilirsiniz.

Ben olsam cikarmam cunku artik o bir evcil oldu.disari hayatini bilmez o yuzden cikarmamanizi tavsiye ederim.

Mariana
Mariana

11022

@eltarcin beni yanlış anlamayın ama kısa zaman önce kediniz tarçın kaybolmuştu ve maalesef kötü bir şekilde bulmuştunuz kedinizi. Kötü bir yanını görmedim derken biraz sizi anlamadım. Kötü bir niyetle bunu demiyorum sadece anlamaya çalışıyorum. Niyetim sizi kırmak değil. Sürekli evde olan kedinin dışarı çıkarılmasına karşıyım sürekli sorunlar yaşanır.

kedist
kedist

941

Her kedi aynı değildir. Siz hiç çıkmamış dışarıdan korkan , gezmeyi sevmeyen evde mutlu kediyi alı götürüp gezdirirseniz ona iyilik değil kötülük yapmış olursunuz. Ayrıca her kedi tasmayla gezdirilebilecek kedi olmuyor maalesef bu yüzden kediniz tasmayı seviyor çıkartmaya çalışmıyorsa dışarıya çıkarıp gezdirmeyi deneyebilirsiniz ama ilk baş sakin yerlerde gezdirin daha sonra yavaş yavaş alıştırdıkça o sizi gezdirmeye başlayacaktır. :)

onuralpaslan
onuralpaslan

1981

dışarı yerine aşıları filan tam ise hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum bazı şehirlerde kedilerin sosyalleşmesi için alanlar var insanlarında gittiği büyük şehirdeyseniz eğer veya öyle biyer varsa bi araştırıp bak derim diğer sahipli kedilerle sosyalleşir kedi açısından aslında sosyalleşmekte büyük önemi var :) veya tasmasıyla birlikte kısa yürüyüş yaptır kedilerle oynattırmak yerine eğer fazla endişen varsa hem oda ilk çıktığından alışır :)) dediğinde haklısın bazen kavgaya tutşabiliyorlar ozaman ayıramazsın tedbirli çıkartmanda sorun olmaz bende çıkartmayı düşünüyorum ama yaza doğru :)

aek
aek

645

ilk çıkardağımda korkudan ağaca çıktı ilk kendim indirdim sonra ki çıktıklarında yine apaca çıktı bu sefer kendi insin diye bekledim indi ben çıkarıyorum sonra şeker yapıştı sonra kavga ederken yakaladım kavgada denmezde bölgesini diyer kedilerden koruyor havayı güzel gördüm zaman çıkarıyorum içeriye geldiği zamanda tezgahın üstüne çıkıyo suyu açıyorum ordada ayaklarını yıkıyorum alıştırman önemli

emine64
emine64

4376

@Bilgos aynen var tasması öyle gezdiriyorum arada ama bırakmıyorum resim atabilsem atıcam ama atamıyorum :)

eltarcin
eltarcin

116201

Kaybolması o yüzden değildi. Yazdığımı daha dikkatli okursanız neyden bahsettiğimi anlardınız. @Mariana

Mariana
Mariana

11022

Göğüs tasması yada değil bir kere çıktı mı kedi sürekli ister evden kaçar

eltarcin
eltarcin

116201

Her kedi öyle değildir. Bizzat yaşamış biri olarak konuşuyorum. @Mariana

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1406 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR