Ücretsiz Cins Kedi Bulmak

Feazeeeee
Feazeeeee

2208 Puan

Ücretsiz Cins Kedi Nereden Bulabilirim?

16 CEVAP

irmtnc3
irmtnc3

13980

Sakin ve uslu olmalarının sebebi hepsinin genetik rahatsızlıklarının olması olduğunu biliyorsunuzdur umarım Ücretsiz demişsiniz ileride tekirlere göre çok daha fazla veteriner masrafları oluyor bunu da göze aldınız mı Ayrıca bu iş hayvanın karakteriyle de alakalı sakin olan tekirler sarmanlar smokinler de var Ama lütfen bi cana aile olmadan önce birkaç kez daha araştırın Sonra o masum canın canı yanmasın…

cat_expert
cat_expert

12757

Kim diyor cins kedi sakin uslu diye, gel bizim eve göstereyim parçalanmadık perde koltuk kalmadı. En son televizyonu devirdi ekran patladı zarar 3 bin lira :)

KimJeongguk
KimJeongguk

122148



  1. si ücretsiz cins kediyi size kimse vermez. Bedava peynir sadece fare kapanında olur. Eğer bulursanızda yavrucak hastadır ve size kakalamışlardır.




  2. si ise cins kedi sakin olur diye bir saçmalık yok. Her kedinin karakteri farklıdır tekirlerde sakin olabilir aynı zamanda cins kedilerde vahşi olabilir. Barınaklara hasta cins kediler terk ediliyor. Eğer alırım bakımını yaparım, emek verip hastalığından kurtarırım, sağlığına kavuşturur harika bir yuva olurum diyorsanız barınakları takip edin. Yoksa gidin bir tekir yavrucak sahiplenin ona bir umut olun. Cins sevdanızdan da vaz geçin genetiği oynanmış hayvanlar onlar ileride çok fazla veteriner masrafı açacak canlılar üretimine karşı olmalıyız.



sokakta

gulayk7
gulayk7

1004

Googlea neden cins kedi sahiplenmemeliyiz yaz bakalım ne çıkacak bir de ücretsiz diyorsun hastalandığında ne yapacaksın acaba

dissiz
dissiz

111304

Linçlemek yerine insanlara daha kibar bir dil ile anlatabilirsiniz. Bizim de kedimiz British Shorthair ve hiçbir ücret ödemeden sahiplendik ayrıca hasta değildi annesi erkenden bıraktığı için gelişmemişti bu kadar. Bizde çevremizden sorup soruşturduk kedi sahiplendiren var mı diye öyle sahiplendik. Ayrıca devletin veterinerini unutmamanızı isterim herhangi bir ücret talep edilmiyor kısırlaştırma ve çip için herhangi bir ödeme yapmadık üstünden 1 yıl geçti kedimiz sağlıklı. Bizim yaşadığım bölgede uzak olduğundan dolayı özel veterinere de gidiyorum tanıdık olduğundan artık indirim de sağlıyor. Ve neden cins diyenlerin bir çoğunda cins kediye sahip olmaları da dikkat çekici. Şu anki kedimizden önce sokaktan sahiplendiğimiz bir kedi daha çok hastalığa sahipti. Her insanın geninde olan hastalık yüzünden bir sonrakinde de aynı hastalık olması kesin değil bunu hayvanlarda da aynı şekilde düşünebilirsiniz. Yorumlarda yazanlara göre özel veterinerden konuyu açıklayayım.


Cins kedilerin masraflarının neden daha yüksek olduğu konusunda, birkaç faktör bulunmaktadır. İlk olarak, cins kedilerin safkanlığı nedeniyle, doğal olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarına daha yatkın olabilirler. Bu nedenle, cins kedi sahipleri, veteriner masraflarının daha yüksek olabileceğini göz önünde bulundurmalıdır. Ayrıca, cins kedilerin genellikle daha özel bir diyet ve bakıma ihtiyaçları olduğu için, bunların da maliyeti daha yüksek olabilir.


Kedilerin sağlık sorunları, masraflarının yüksek olmasının bir diğer nedenidir. Kediler, özellikle yaşlandıkça, böbrek hastalığı, diyabet, kalp problemleri ve kanser gibi sağlık sorunlarına yatkın olabilirler. Bu sağlık sorunlarına karşı veteriner masrafları, ilaçlar ve diğer tıbbi prosedürler gibi yüksek maliyetlerle karşılaşabilirsiniz.


Bununla birlikte, veteriner masraflarının yüksekliği, hayvan sahipleri için endişe verici bir durumdur. Devlet veteriner hizmetlerinin bulunması, çip takma, kısırlaştırma gibi önemli hizmetleri daha uygun bir maliyetle sunabilir. Ancak, devlet veteriner hizmetleri, özellikle acil durumlarda ya da özel bir tıbbi bakım gerektiğinde yetersiz kalabilir. Bu nedenle, hayvan sahipleri, veteriner masrafları konusunda dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri alarak hayvanlarının sağlığını korumalıdır.


Son olarak, hayvan sahiplerinin çevrelerindeki veterinerler hakkında bilgi sahibi olmaları ve araştırma yapmaları önemlidir. Veteriner hizmetleri arasında fiyat farklılıkları olabilir ve kaliteli bir hizmet sunan veterineri bulmak önemlidir. Ayrıca, hayvan sahipleri, evcil hayvan sigortası veya acil durum fonları gibi alternatif maliyet yönetimi seçeneklerini de değerlendirebilirler.


Unutmayın ki Tekir kediler de bir cinstir.

dissiz
dissiz

111304

Hemen size Tekir kedilerin de genetik hastalıklarını da açıklayayım.


Herhangi bir kedi cinsi gibi, tekir kedilerde de genetik hastalıklar görülebilir.
Ancak bazı kedi ırklarında görülen genetik hastalıkların, tekir kedilerde de görülebileceğini belirtmek gerekir. Örneğin, Polikistik Böbrek Hastalığı (PKD), bazı kedi ırklarında daha yaygın olsa da, tekir kedilerde de görülebilir.
PKD, böbreklerde kist oluşumu ile karakterizedir ve sonuçta böbrek fonksiyonlarının bozulmasına neden olabilir. Bu hastalık, genetik bir bozukluk olarak kalıtımsal olarak aktarılabilir ve yavru kediler doğduklarında bu hastalığı taşıyabilirler.
Diğer bazı genetik hastalıklar arasında hipertrofik kardiyomiyopati (kalp hastalığı), glokom (göz hastalığı), ve hemofilia (kanama bozukluğu) sayılabilir. Ancak yine de tekir kediler, bu hastalıkların görüldüğü ırklara göre az risk altındadır.


Genel olarak hastalıkları da açıklayayım.


Üst solunum yolu enfeksiyonları: Bu tür enfeksiyonlar, burun akıntısı, öksürük, hapşırma ve gözlerde sulanma gibi semptomlara neden olabilir.
Sindirim sistemi sorunları: Kabızlık, ishal ve kusma, tekir kedilerde sık görülen sindirim sistemi sorunlarıdır.
İdrar yolu enfeksiyonları: İdrar yolu enfeksiyonları, idrar yaparken ağrı ve idrar kokusunda değişiklik gibi belirtilere neden olabilir.
Tümörlü hastalıklar: Kedilerdeki en yaygın kanser türleri arasında lenfoma ve meme kanseri bulunur. Tekir kediler de diğer kediler gibi bu hastalıklara yatkın olabilir.
Diş sorunları: Diş taşı, diş çürümesi ve diğer diş sorunları, tekir kedilerde sık görülen problemlerdir.
Parazitler: Pireler, bitler ve kene gibi parazitler, tekir kedileri de etkileyebilir. İç parazitler de, özellikle de bağırsaklarda yaşayan solucanlar, tekir kedilerde yaygın olabilir.


Sonuç olarak benim cins kedimde 3 yaşına yaklaştı yavruluğunda bir problem yaşadık bunun dışında sadece düzenli kontrole gidiyor. Düzenli olarak götürmemin sebebi ise bundan yıllar önce sokaktan sahiplendiğimiz kedimizin sık sık hastalanması ve 2 yaşında hayatını kaybetmiş olmasıdır.

Okan3439
Okan3439

10765

Selinay hanım kediniz maine coon değil sadece bizim insanımız tüylü kedilere norveç yada maine coon diyorlar safkan maine coon görmek istiyorsanız profilime bakabilirsiniz :)
Cins kedi almak bir tercih ve bütçe meselesidir hepsi bizim yavrularımız ayrımcılık yapmaya gerek yok tercih meselesi bu iş.
Victor ayda 3kg orijen six fish yiyor yaş mama vs bunlara hiç girmiyorum bütçeniz hangi ırka yeticekse onu düşünün.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Neden cins kedi istiyorsun?

Trifane
Trifane

12065

Cins kedi sakin ve uslu diye birşey yok. Bendeki britishlerden biri anormal agresif mesela. Size bağlı yetiştirirken sahibiyle bağı ne kadar güçlü, yaklaşımınız ws hepsi etken. Hayvan sahiplendirme platformlarına bakın yaşadığımız şehrin. İllaki bulursunuz. Son 1 yıldır bahsettiğiniz "cins kedi"ler bile yuva arıyor. O kadar çok ki ev arayan.... Bakım masrafları nedeniyle.

Leon23
Leon23

2420

Bi bitmedi cins kedi merakınız

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10480

Resmen `nasıl linç edilebilirim' adlı çalışma sizin bu sorunuz.
Kasaplar Odasına sorabilirsiniz.

Feazeeeee
Feazeeeee

2208

Sakin ve Uslu Oldukları İçin

Okan3439
Okan3439

10765

Herkesin tercihleri farklıdır herkes sokaktan sahiplenicek diye bir kural yok ben şahsen iri bir cins istiyordum secereli ve ücret ödedim aldım ama bu demek değilki sakin yada uslu bir kedi olsun bu onun karakteriyle alakalı bir durum

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Evet ama cins kediyi ucretsiz sahiplenince masraflari nasil karsilayacasiniz , ortalama aylik 800ltye geliyir kisirkastirma 3000tl civari ve cinsler daha cok veterinere gidiyor cunku hasta oluyorlar , petlebi ilanlarda da dolu cins var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 708 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 94.970 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR