Hayvan Satışı Yasal Değildir, Buna Nasıl Karşı Çıkabilirim?

senaplz
senaplz

1966 Puan

Hayvan satışı yasal değil ve bunu ayrıntılarıyla araştırdım. Sosyal medya da hayvan satışı yapan bir site buldum ve çok sinir oluyorum bu duruma buna karşı çıkmak istiyorum. Nereye şikayette bulunabilirim, ne yapabilirim? O güzel hayvanları satmak kadar saçma bir şey yok. Onlara iyi bakıldığını bilmiyorum ama iyi bakılıyorsa da insanlar sokaktan veya barınaktan kedi sahiplenmeli onlar satılık değil!

14 CEVAP

Friolero
Friolero

12756

"İnternet üzerinden yapılan canlı hayvan satışının, 3285 sayılı kanuna dayalı olarak "Ev ve Süs Hayvanları Satış Yerleri"nin ruhsat ve kontrollerine tabi olduğu bildirilmektedir.
3285 sayılı Kanunun 44. ve devamı maddelerinde cezai yaptırımın gerekli olduğu ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasının gerekliliği belirtilmektedir."


hayvan ticareti izni almayanlara ve bu konudaki yasaklara ve yönetmelik hükümlerine aykırı davrananlara ikimilyarbeşyüzmilyon lira idarî para cezası verilir.

Feronia
Feronia

117611

İki milyar beş yüz milyon bana biraz uçuk geldi.

NehirC
NehirC

2449

@feronia
2500 TL yi kastediyor sanırım. :)


Satmak konusuna gelince nerelere şikayette bulunabileceğinizi bilmiyorum ama eğer hayvanlar gerçekten güzel bakılıp sütten erken kesmeyip iyi ailelere yuvalandırılıyorsa bence satmaları önemli değil. Yani sonuçta hayvanın iyi bir yuvası olacaksa satmasının pek bir önemi yok bence. Siz belki bu mal mı da satılıyor diye düşünüyor olabilirsiniz ama hayvanlara zaten güzel ve ilgiyle bakan birileri onları bir mal olarak görmez. Ama konu petshopa gelirse evet ben de onlardan nefret ediyorum...

Friolero
Friolero

12756

Arkadaş kopyaladığım kanun maddeleri tbmm genel kurulunun kabul ettiği hali. Değişiklikleri içeriyor. Şu anki güncel ceza 2500 tl.


Hayvanları koruma kanunu ikinci kısım birinci bölümde 5. Maddesinin 3. Fıkrasına bakabilirsiniz. Cezai hükümler ise dördüncü bölümde sıralanmış.

turkuaz66
turkuaz66

866

savcılığa şikayet dilekçesi yazıcaksınız yasal belgeleri olmadığı halde hayvan satışı yapılıyor diye yalnız dikkat edin eğer yasalara uygun satış yapıyorsa karşı taraf size manevi tazminat açabilir

senaplz
senaplz

1966

Bilgi için çok teşekkürler.

Pamuqum
Pamuqum

1156

Simdi internette arama yapsam birsürü cins kedi köpek satışı yapan siteler bulurum siz birine denk gelmissiniz ama birsürü var yasal olmadığı halde bu işi yapan (bu demek olmuyor birsuru var ztn boşver)bugün siz yarin biz bunları sikayet ederek durdururuz ancak tebrik ederim

Friolero
Friolero

12756

Arkadaşlar olacaktı bu arada o :) ay çok sert başlar gibi olmuşum :d pardon

senaplz
senaplz

1966

Pamuqum Gerçekten bunu bilmek hislerimi daha da kötüleştirdi. Bilmeseydim keşke bu kadar yoğun olduğunu. Üzülüyorum dünya ne hale geldi böyle. Ama sessiz kalmayacağım kimse sessiz kalmasın lütfen susarak hallolmuyor kararım da netim dilekçe ne gerekiyorsa yapacağım. Onlar dile gelip söyleyemiyor tüm olanları biz onların dili olmalıyız herkese örnek olsun.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Yeni kanun çıktı. Yasal olmadan yapılan satışlar 6.400 tl para cezası olacak. Yani öyle iki kedi alıp çiftleştirip doğan yavruları 1000-1500 arası satarım düşüncesi yavaşça kalkıyor. Bu işi uzmanlarına bırakıp Cattery dediğimiz güzel insanlar yapacak

senaplz
senaplz

1966

Teşekkür ederim. Karşı tarafa bir ileti yolladım bununla alakalı eğer yasalara uygunsa ki uygun olması bile bu durumun saçma oluşunu değiştirmiyor ama diyebileceğim söz yok üzülmekle kalacağım sadece eğer değilse de elimden gelenin fazlasını yapacağım.

senaplz
senaplz

1966

Ben böyle düşünmüyorum. Hayvanlar üzerinden para kazanmakta nedir? Bana göre aşırı mantıksız bu olay. Madem öyle onları satmak yerine sahiplendirmesi sizce de daha mantıklı olmaz mı? Baktığım sayfa da kadın geçimini resmen bunun üzerinden sağlıyor bu normal bir durum değil. İnsanlara da tek demek istediğim kedi sahiplenmek isteyenler sokaktan ya da barınaktan alsınlar onların yardıma ihtiyacı var çünkü. O tür insanlara da para kazandırmamış olurlar.

muffincatt
muffincatt

975

hayvanlara gerçekten değer veren insanlar olsalar zaten ticari bir amac gütmez üzerlerinden para kazanmaya calısmazlar, iyi bakılsın veya bakılmasın para karsılıgında yapıldıgı sürece bu is o hayvanlar mal yerine konuyor demektir gercekten bakıma muhtac binlerce hayvan sokaklarda barınaklarda bekliyorken bu tip insanların ekmegine yag sürmek sacma geliyor, eğer yasal bir izni yoksa ve sikayet edecekseniz sayfayı bizlerle paylasın biz de sikayet edelim

senaplz
senaplz

1966

Friolero yukarı da belirtilmiş sanırım arkadaşımız 2500 tl yi “milyon” yazınca yanlış anlamış. Az bile bu rakam abartısız minik hayvanlarımızın canı 2500 tl mi? Onlar o paraya hayvanlarımızı satıyor zaten ne kadar saçma

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1307 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR