Scottish Fold Cins Kedilerin Üretimi Durmasi İcin Kisirlastirmak Dogru Mudur?

MRDUMAN
MRDUMAN

1909 Puan

Veterinerime kisirlastirmalimiyiz diye sordugumda bence gerek yok torun seversiniz demisti, baska bir gün tekrar gittigimde esi vardi scottish fold larin aci cektigini duydum dedim o da malesef üretimi devam ediyor bu yüzden desteklemeseniz kisirlastirsaniz daha iyi olur dedi.. Kafam karisti sizce Dogru olan nedir ? Üretimi dursa iyi olur aslinda bence bilincsiz arastirmadan aldigim icin pismanim ama oglusumu cok seviyorum

20 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Britishle çiftleştiğinde de yavrular scottish olabilir.İyice araştırıp karar vermenizi öneriyorum.Ömrü boyunca acı çeken, küçük bir sehpaya atlamak isterken bile dakikalarca düşünen bir canlının dünyaya gelmesine vesile olmak büyük bir sorumluluk. Gözünüzü korkutmak için söylemiyorum ama gerçekten çok üzülüyorum onlara.Umarım en sağlıklı ve en doğru kararı vereceksiniz.

nyancat
nyancat

9149

Kırık kulak bir kusurdur ancak insanlar çok sevimli gözüktüğü için “üretmeye” başladılar yani laboratuvar hayvanıdır ben desteklemiyorum doğru çiftleştirme yanlış çiftleştirme bunun bir kusur olduğu gerçeğini ve yanında getirdiği olumsuz etkileri değiştirmez doğal bir cins değil. Down sendromlu insanları üretmek gibi bir şey oluyor dolayısıyla yaşam kaliteleri normal bir kedininki gibi olmuyor internette de araştırabilirsiniz bir sürü makale var buna dair bazı ülkelerde üretimi de yasaklandı scottish fold kediniz varsa mümkünse çiftleştirmeyin scottish fold sahiplenmeyi düşünenler de varsa bu ticarete destek olmasınlar rica ediyorum :(

Pamuqum
Pamuqum

1156

Kediniz scottis. Scotish hariç britsh s. 'la ciftlestir bilmem ne bunlar doğru değil. Doğacak yavrunun scotish olma ihtimali ortadan kalkmiyor ki bu şekilde çözüm olarak britsh le çiftleşir diyorsunuz...
Duyarliliginiz hoşuma gitti keşke bütün scotish sahipleri bu şekilde olsa

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Arkadaşlar bunun sağlıklısı mağlıklısı olmuyor. Bu kedi genetik rahatsızlık taşıyor ve çiftleştirilirse yavrularda taşıyıcı olacak bu kadar basit olay. Yavrular ister dik kulak doğsun ister kırık kulak ikiside taşıyıcı oluyor. Ülkemizde orjinal bir British kedi nadir olduğu için dik kulak doğan kediler Scottish Straight olarak anılır çünkü bu kedilerinde sülalelerinde Scottish Fold vardır yani bu Straight kedilerde bir taşıyıcıdır. Siz şimdi çiftleştirmek isteseniz mecburen Straight bir kedi ile çiftleştirmek zorunda kalacaksınız ama ikiside taşıyıcı bir kedi olacak bu işin sonunda. Yavruların eklem rahatsızlığı baskın olarak doğması %40 gibi bir ihtimal. Baskın olarak doğmasa bile çekinik olarak o geni taşıyacak ve sonraki nesillerine de bulaştıracak. Olay bu kadar basit aslında. Kimse sağlıklı çocuk doğuyor diyemez piyasadaki çoğu cins kedi Fold taşıyıcısıdır.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

2018 de açılan bir konuymuş arkadaşlar niye eski konuları güncel yapıyorsunuz Allah aşkına ya.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Yanlış çiftleştirme sonucu olan bir durumdur bu çok uzun bir anlatım sizden Ricam burada bununla ilgili yazılar var intertten kulaktan dolma saçma yazılara kulak asmayın. Doğru çiftleştirmede bir sıkıntı olmuyor.

blue_hpood
blue_hpood

128183

torun seversiniz diyen beyinsiz veterinere bir daha gitmenizi önermem. sokakta binlerce can aç susuz sürünürken, barınakta açlıkla hastalıklarla mücadele eden belki yüzbinlerce can varken tutup hastalıklı bir genin hastalıklı yavrular doğurmasını uygun görüp torun seversiniz diye güzelleme yapan bir insan hekim falan olamaz, tek derdi paradır. kedinizi kısırlaştırın, başka bir kedi bakabilecek durumunuz varsa barınaktan engelli bir can kurtarın derim, bir yuvaya ihtiyacı olan milyonlarca kedi var. bu sitede bile binlerce yuva ilanı var.
bazı insanlar tıpkı sizin gibi bilinçsizce gidip alıyor fakat sevdikçe bu işin içine girdikçe ne kadar karanlık ve pis bir sistem olduğunu fark edip pişman oluyor. bu yüzden her ne kadar sinirli olsam da artık kedinizi atamazsınız, bu üretim de sizin kediniz olmasa bile devam ediyor. bundan sonra bilinçli olup daha fazla insanın bilinçlenmesine yardım edebilirsiniz en fazla.

patidostum34
patidostum34

6715

Yeni bir veteriner

fbostancii
fbostancii

893

sadece kendi cinsi ile çiftleşirse bu sorun çıkıyor diye biliyorum

MRDUMAN
MRDUMAN

1909

Insallah henüz daha yavru ama simdiden düsünmekte fayda var. Tesekkürler hepinize

Scotishler kendi ırklarıyla çifleşirse eklem sorunu yaşıyorlar sebebi kırık kulakl zaten genetik bi bozukluktur iki kırık kulak eşlenmesi sonucu meydana gelen yavrular adım atarken bile acı çekiyorlar. Ama kırık kulak degil de dik kulak farklı bi ırk ile çifleşirse sorun olmuyor british ile çifleşirse sonucunda scotish yavru doğarsa merak etmeyin onlarda sağlıklı yavru oluyor...

Cnsygt
Cnsygt

4873

Once veterinerinizi degistirin. Sonra risk almayin ve kedinizi kisirlastirin. Hem sokakta binlerce sahipsiz kedi var n’apicaksiniz kedinizi dogurtup? Yazik.

MRDUMAN
MRDUMAN

1909

Belki artik Türkiye de de bu duruma bir dur derler--

NikoPasa
NikoPasa

608

Merhabalar,
kedinizin tüyleri kadar uzun ömrü olsun dilerim ancak kediler kısırlaştırılmadığı takdirde, uzun süreli hormon etkisinden kansere yakalanma riskleri artıyor. Bu her cins için böyle.


Gelelim scottish olmasına: yakın zamanda henüz 1,5 yaşında olan scottish-british kırması, ‘veteriner kontrolünde sağlıklı şekilde doğmuş’ kedimizi kalp kriziyle kaybettik.


Yavrumuzu yetiştirdiğimiz veterinerin dediğine göre , istediği kadar kırma/çarpraz olsun, bu cinsler kalp hastalığına ve pek çok soruna yatkınlarmış. veteriner elinden geleni yaptı ancak kurtaramadık kızımızı.


Biz kedimizin 2.eviydik ve başlangıçta scottish olduğu için korkup , sahiplenme konusunda kararsız kalmıştık ama sonra sevgimiz ağır basınca ailemize katılmıştı yavrumuz.


Yaşadığı kısacık hayatta az hareket etsin diye uğraştık, eklemleri ağrıyacak diye korkup üzerine titredik, hiçbir kontrolünü aksatmadık ama bir pazar sabahı kuş olup uçtu.


Biz aile üyemizi kaybettik, başka kimse bu acıyı yaşamasın istiyoruz, bu yüzden scottish kedilerin sahiplenilmesini/ üretilmelerini tavsiye etmiyoruz.

Sezgek
Sezgek

16498

Allahım insanların yanlış bilgiler ile ne kadar emin olduklarını gördükçe o kadar dehşete kapılıyorum ve aklıma İlber Ortaylı’nın capsi geliyor ki ne desem boş gibi geliyor yok yanlış eşleşmeymiş de yok britishle eşleşirse bir şey olmazmış da yahu her şeyden önce safkan british de hastalıklı bir ırk kırma olsa ne olur olmasa ne olur bu ırklar hastalıklı neden anlamak istemiyorsunuz ya yıllardır süre gelen genetik havuz darlığından dolayı düzelemiyor hayvanlar bir avuç gen içinde debelenip duruyor zavallılarım insanların cins sevdası yüzünden sürekli akraba evliliği yapmış insanların çocuklarını birbiri ile evlendirmek gibi bir şey bu nasıl basmıyor insanların kafası ya vet desen ayrı bir kafa kesin ben ona eş bulurum merak etmeyin diye alacağı komisyona bakacak hemen o veti değiştirin bence yavrunuzunda biraz olsun uzun ve acısız yaşamasını istiyorsanız kısırlaştırın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2117 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR