Ameliyat Sonrası..

oztasilares
oztasilares

3870 Puan

Evet bugün kedimizi kısırlaştırdık, çok şükür uyandı orada kalmasına gerek kalmadı ve eve geldik. Ameliyat yeri biraz kanlı gibi temizleyemedim ilk gün kalsın öyle dedim, bir ilaçta vermedi. Anestezi alınca gözü açık mı uyumuş bilmiyorum ama gözünün içinde bir kaç toz var acıtır mı nasıl alsam bilemedim sizde oldu mu böyle bir şey ? Eve geldiğimizden beri yatmıyor hep ayakta yürümeye çalışıp düşüyor, ya da öylece bekliyor, boş boş bakıyor ve hep ağzı açık. Takip etmeye çalışıyorum kendine zarar vermesin diye ama yürümesi sıkıntı olur mu ?

17 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Erkekse endişelenmenize hiç gerek yok. Zaten basit bir operasyon geçirdi. Yürümeye çalışması da normal narkozu atmaya çalışıyor. Sadece uyuyacak olursa kafasını yüksekte tutmaya dikkat edin soluk alması engellenmesin diye. Ayrıca 1 yaşına göre de kilosu gayet normal. Ameliyat yerini en azından bugün yalamamasını sağlayın ve imkanınız varsa Crystalin alıp günde 3kere sıkabilirsiniz, olası enfeksiyon kapma ihtimalini de önler.Yarına kadar zaten toparlanır, geçmiş olsun.

aleyn
aleyn

113859

yürümesi sıkıntı değil ama kesinlikle atlayıp zıplamamasına dikkat etmelisiniz yoksa dikişleri açılabilir. güzel bi kısırlaştırılmış kedi maması kullanıp gun içinde hareket etmesini sağlayabilirsiniz. kaç aylık bilmiyorum ama 5 normal bi kedi için..

gunosari
gunosari

2936

Bizimkilerinde kilosu çokmuş fakat veteriner diet mama,kısır kedi maması yerine mamayı azaltmayı önerdi.Gözüne ve yarasına karışmayın bence sakin kalabileceği suyuna ve tuvaletine ulaşabileceği bir yerde kalmasını sağlayın.Bize antibiyotik vermişti 5 gün ağızdan kullandık.çok geçmiş olsun.Yarına toparlar inşallah.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Kediniz dişi miydi erkek mi?

oztasilares
oztasilares

3870

Çok teşekkür ederim yardımınız için, uygulayacağım ^^

thecatlover
thecatlover

847

geçmiş olsun merak ettim,iyi mi kediniz şuanda? umarım iyidirr :)

oztasilares
oztasilares

3870

Teşekkür ederim iyiydi fakat şimdi biraz kanama oluyor yani oturduğu yerde çok az kan bulaşıyor az öncede kuyruğuna azcık kan bulaşmış internette baktım 24 saat içerisinde kanama olması normal diyor ama bilemedim.. Tuvaletinden de enfeksiyon kapmasın diye kumun üzerine kağıt parçaları koydum toz olmasın yarasına diye umarım tuvaletini yapabilir. Bir şey yemedi henüz sosis koydum seviyor diye başında bekliyo uyukluyo gibi

kedilimadam
kedilimadam

114398

Sosis vermeyin:(

nyancat
nyancat

9149

İlk zamanlar yemek yememesi normal ben kedime 3 gün mama yedirememiştim en sevdiği şeyleri bile koklattım yemedi kedinizin kilosu normal ama yinede önlem alın siz çok oburlaşıyorlar ya da benim kedim çok oburlaştı bilmiyorum ama mama için çıldırıyor vermezsek sinirleniyor kıtlıktan çıkmış gibi :(

nyancat
nyancat

9149

Benimde içim gidiyor ama göbek aldı başını gidiyor gece 3 defa falan mama için uyandırıyor vermiyorum kitaplıktan kitapları döküyor ne bulursa yere atıyor falan o yüzden siz şimdiden alıştırın ne olur ne olmaz

oztasilares
oztasilares

3870

Ahahaha minik yaramaza bak seen :D göbüş ve toto büyüyünce de ayrı bir tatlı oluyorlar sıpalar

gunosari
gunosari

2936

Kanama konusunda yarın geçmezse veterineri arayın bence bizde hiç kanama olmadı.Erkeğin küçücük bir kesiği vardı dikiş falan yoktu deriyi birbirine yapıştırmıştı.Mavi bir sıvı sıkmıştı o bulaştı biraz sağa sola.Ama kan yoktu varsa da biz fark etmedik.Dişi de bayağı dikiş vardı ama 1 parmaktan biraz büyüktü.Yemek konusunda ısrarcı aceleci olmayın.Kendini toplayınca yiyor zaten.Bizimkiler kustular biraz ama kusmak çok iyi geldi kustukları gibi toparlandılar.Sakin kalsın ne kadar uyursa o kadar iyi.

oztasilares
oztasilares

3870

Ha birde kilosu 4.900 çıktı öyle kilolu duran bir kedi değil ama veteriner obez olabileceğini söyledi her hangi bir diyet programımsı bir şey uygulamalı mıyım

oztasilares
oztasilares

3870

Kedimiz erkek ve 1 yaşında. Kilosu normalse çok sevindim o zaman obez diye korkuttular -_- birde şu halleri atlatırsak her şey güzel olacak teşekkür ederim :)

oztasilares
oztasilares

3870

bilmiyorum seviyor belki yer yeter ki midesine bir şey girsin diye sosis aldım biraz da sulandırdım susuzluğu da gitsin diye ama yemedi tabi :/ . Kanama olması normal midir peki ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1073 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR