Bir Böcek Atopik Dermatite Sebep Olabilir Mi?

05tuba
05tuba

1181 Puan

Aylardır devam eden deri sorunumuz var. Farklı farklı veterinerlere gittim. Çok detay anlatamayacağım. Hasta geçmişi profilimde, önceki sorularımda mevcut. Dileyen bakabilir. Bugün şunu idrak ettim. Acaba mantar mı alerji mi mama değişimi yapalım derken iç dış parazitiydi antibiyotiğiydi ecosiniydi derken uzayan giden zamandan sonra resmini attığım böceği uzun zamandır kedimin odasında ara ara ama mütemadiyen buluyordum. Ya ölü ya diri bir şekilde karşıma çıkıyordu. Bahçeli bir evde yaşıyoruz ve çok enterese etmedim açıkçası. Fakat bugün yine odasında böceği perdede görünce google dan arattım. Okuyunca sonucu 2 veteriner hekime de mesaj yoluyla gönderip bu sebep olabilir mi acaba atopik dermatite dediğimde olabilir dediler. Gerçekten bu böcek türü zarar verebilir mi deriye? çok fazla yarası var artık :(( aklımda şu soru da var. Acaba mantarı var diyen veteriner hekim, wood lambasında bu böceğin larvalarını görmüş olabilir mi? Bir de alkali su ile bölgesel temizleyin dedi veteriner hekim. Alkali suyu nerden bulabilirm ya da karbonatlı su ile aynı işi görebilir miyim?


17 CEVAP

huqi
huqi

116368

Önce mama kaynaklı mı değil mi bunu belirlemelisiniz. Bu da gastro mama ile değil hipoalerjenik mamayla olur. Klinik mamaları özel seri mamalardan tercih etmelisiniz. Marka olarak hill's z/d (lezzetli değil ama krdiniz seçiciyse almayın), vet life ultrahypo ya da virbac hipoalerjenik mama öneririm. royal canin anaalerjenik mama'dan uzak durun kusturdu iki kedimi de. Bir de öncesinde antihistaminik iğne vurdurursanız kedinize çok iyi olur. Ayrıca hipoalerjenik mama verdiğiniz süre boyunca asla başka kuru mama, yaş mama, ev yemeği, vitamin, malt bile vermemelisiniz.
Gıda alerjisiyse kedinizin yaraları hipoalerjenik mamayla 2 haftada geçecektir değilse geçmez zaten. Geçmezse bu böcek de alerji yapmış olabilir tabii, ablamı da böcek ısırınca her yeri kabarıyor kaşınıyor, hayvanlarda da aynı durum olabilir. Siz neden gastro mama tercih ettiniz? Hipoalerjenik almanız gerekiyor

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Evet gida alerjisi icin hipoallerjenik mama kullanmak gerekir kedinin bocek alerjisi olmasi olasiligi ne kadardir bilemedim, bu arada kapali kum kabi kullaiyorsaniz kapagi bence kaldirin yazik kumun tozun icinde bogulmasin tozutmayan kum oneririm ve malesef beyaz kedilerin kaderi bu sanirim hassas oluyorlar ben malti biraktim yas mama zaten hic alistirmadim yuksek protein benim kizima iyi gelmiyor hipoallerjenike gectik 4 aydir iyiydik belki rotasyon gerekiyor yine gozlerini kasimaya basladi :))

aslihan_e
aslihan_e

132171

Bu böcekten bizim bahçede sürüyle vardı bir ara. Önce zararsız diye ilaçlamadık sonra ağaçlara zararlı olduğunu öğrendik. Eğer kedilere zararı olsa bizimkilere olurdu bunca zaman. Ayrıca bu tür bir böcek neden kedinin üzerine larva bıraksın? Bit bile kedide barınamazken, her böceğin bir doğası var. Kediyle işi yok onun. Kedi oynayabilir ama bir kere koku bırakınca bir daha oynamaya çekinir. Siz bence sorunu farklı yerde arayın.

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Ben nd veremiyorum yuksek protein bizimkine dokunuyor zaten sizinkinde allerji varsa hipoalerjik mamaya gecmeniz lazim ama veteriner hipoallerjik mamalarina ustunde her hipo yazan o sonuca ulastirmiyor malesef

05tuba
05tuba

1181

@huqi maalesef İstanbul'da değilim. Açıkçası söyledikleriniz çok mantıklı geldi. Gastro önermesi bana da saçma geldi. O yüzden buradan sormak istedim. Umarım dediğiniz gibi hiçbirşeye gerek kalmadan hipoalerjenik mamayla kurtuluruz inş. Yalnız merak ettiğim alerji mamaları iyileşme sürecinde mi kullanılıyor yoksa ömür boyu mu? Eğer veteriner kliniğinden almam gerekirse fiyatlar çok yüksek oluyor orada. Elimde de henüz açılmamış 10'ar kiloluk nd ve proplan optiderma maması var üstelik. Bütçeyi zorladım epey. Artık onları diğer kedimde kullanacağım :/ virbac dermatolojik mama mı kullanmalıyım? Hangi markanınkini almalıyım?

huqi
huqi

116368

Linkte ki ürünü almamalısınız evet hipoalerjenik yazıyor ama değil maalesef ama Brit care'in veteriner serisi petlebi gibi online pet shop sitelerinde satılıyor normalde veteriner serileri sadece kliniklerde satılır. Bu mama yerine


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/brit-veterinary-diet-hypo-allergenic-cilt-sagligi-destekleyici-tahilsiz-kedi-mamasi-2kg.html


Bunu deneyebilirsiniz. Bu linkteki veteriner serisi hipoalerjenik mama bu yüzden proteinler hidrolize edilmiş. Bu mamayı kullanırken dediğim gibi başka hiçbir şey vermeyin en azından 3 hafta deneyin.
Maalesef gıda alerjisi varsa ömür boyu kullanmak zorundayız, kedime başka bir mama ya da yemek vs verdiğimde kaşıntıları başlıyor her yeri yara oluyor. Testi de var en azından hangi et çeşitlerine alerjisi var buna baktırabilirdik ama maalesef Türkiye'de yaşadığımızdan bunu yaptıramıyoruz çünkü test fiyatı 600 euro. Mamalarda çok pahalı maalesef. Her ay zamlanıyor üstelik vet life ultrahypo kullanıyoruz biz 2 kg 800 tl :( Ben artık bütçe olarak bile bakmıyorum maalesef kedim o kadar bıkıyor ki aynı şeyleri yemekten kahroluyorum. Yaş mama bulmaya çalıştım hipoalerjenik hiçbir klinikte yok sadece bir marka bulabildim o da çok pahalı ve sırf kedim farklı bir şey yiyebilsin diye aldım. Umarım kimsenin kedisi böyle bir hastalığa düşmez😔

05tuba
05tuba

1181

@huqi off bu fiyatlar nedir böyle :/ kliniklerden mama almayı istemiyorum sebebi; üzerine kar marjı koymaları. Herşey ateş pahası. Alerji testi yaptırsam üç bin civarında olduğunu söylüyor veteriner.

05tuba
05tuba

1181

Yok mu tecrübe eden biri veya fikir sahibi biri? Mama kaynaklı alerji mi yoksa bu böceğin ısırması mı bi bilsem sebebini ona göre bir yol belirleyeceğim. Eğer mama kaynaklı alerji var ise gastroentistenal mamaya geçiş yapacağız(elimde 10kg luk proplan ve nd var) eğer mama kaynaklı değilse yaralarını en hızlı nasıl toparlarız kafamda deli sorular?!?

05tuba
05tuba

1181

@huqi 3 haftaönce mantar olduğunu söyledi bir veteriner, ecosin uyguladım hemen. Ancak iyileşme olmadı yaralar çoğaldı bu sırada proplanın opti derma serisini kullanıyorum 3 haftadır nd ile karışık olarak. Tekrar aynı veterinere gittim mantarı tam bitmemiş tekrar ecosinle yıka dedi. İçim rahat etmedi ve hemen başka bir vetrinere götürdüm aynı gün. 2. veteriner atopik dermatit olduğunu söyledi. Bu hayvanda mantar, uyuz yok dedi. Dermatik bir sorun üzerinde durdu. Marinkap omega 3 kapsül önerdi. Alkali su ile lokal temizlik yapmamı söyledi. Yaraların asidik düzeyinden ötürü ph'ı 8'e yakın alkali su kullanmamı önerdi. Toz şeklinde probiyotik önerdi ancak onu da proplanın gastroentistenal mamayla daha iyi sonuç vereceğini söyledi. Mama elinde olmadığı için henüz başlamadık uygulamaya. Şuan proplanın optiderma mamasını kullanıyorum 2 gündür. Kafayı yiyeceğim artık

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Evet gida alerjisi icin hipoallerjenik mama kullanmak gerekir kedinin bocek alerjisi olmasi olasiligi ne kadardir bilemedim, bu arada kapali kum kabi kullaiyorsaniz kapagi bence kaldirin yazik kumun tozun icinde bogulmasin tozutmayan kum oneririm ve malesef beyaz kedilerin kaderi bu sanirim hassas oluyorlar ben malti biraktim yas mama zaten hic alistirmadim yuksek protein benim kizima iyi gelmiyor hipoallerjenike gectik 4 aydir iyiydik belki rotasyon gerekiyor yine gozlerini kasimaya basladi :))

05tuba
05tuba

1181

Kedimin cidden yaraları çok kötü durumda. Her veterinerin farklı tanı koyması (o da ihtimal üzerinden, hiçbir zaman bir kesinlik yok) beni artık çileden çıkartıcak duruma getirdi. Keşke mantar olsaydı da en azından bilseydim ona göre tedavisini yapardım diyecek hale geldim.

05tuba
05tuba

1181

@Ozlemcakil smokin kedim rahatsız olan. Beyaz kedimde çok şükür hiçbirşeyi yok. Biz en başta felicianın hipoalerjenik mamasını kullandığımız esnada bu tüy dökümünü yaşamaya başladık aslında. Veteriner mama kaynaklı alerji olabilir demişti 3 ay öncesinde. Hangi mamayı kullanıyorsun dediğinde ben o sırada yazdan beridir felicia hipoalerjenik mamasını kullanıyordum iki kedimde de. O mamayı da niye aldım bilmiyorum. Hiçbir problemimiz yokken almıştım. Onu kullandıktan bir kaç ay sonra başladı bu tüy dökümü, yaralar vs. Veteriner bana pakete aldanma, mamayı değiştir dedi. Nd ye geçtik 3 aydır. Hiçbir iyileşme olmadığı gibi daha da beter oldu derisi.

huqi
huqi

116368

Veterinerler maalesef alerjiden pek anlayamıyor, birçoğu mantarla karıştırıyor. Boşu boşuna mantar tedavisi görmüş çocuk iyice stres olmuştur. İkinci gittiğiniz hekim anlamış alerji olduğunu fakat onunda çözüm önerileri çok saçma geldi bana, kedi de protein alerjisi varsa önerdiği kapsüller de ona alerji yapabilir sonuçta balığa alerjisi var mı, yok mu? Bilemiyoruz.
Alkali suyu hiç duymadım ben bence hiç o işlere girmeyin. Bizim gibi direkt hipoalerjenik mama alın ama dediğimiz gibi klinikten alın çünkü internette satılan hipoalerjenik mamalar işe yaramaz, klinikte satılanlar hidrolize ediliyor böylece alerji yapmıyor. Lütfen bu şekilde bir deneyin eğer gıda alerjisi varsa alerji maması ile geçecektir, yaralara ekstra bir şey sürmenize bile gerek yok. Eğer İstanbuldaysanız Pazartekke de ki topkapı Fatih veteriner kliniğine gidin ama Yunus hocaya gösterin, biz oraya getiemiştik direkt anlamıştı Yunus hoca. Bu klinik biraz daha uygun fiyatlı olduğu için aşırı kalabalık artık gitmiyorum ben. bu yüzden gidecekseniz hafta sonu gitmeyin. Bir de gitmeden arayın sürekli orada değil Yunus bey. Gıda alerjisi ise bu şekilde alerji mamasıyla kontrol altına alınabiliyor.

huqi
huqi

116368

Bir de hekiminiz gastro mama önermiş cidden çok saçma, kabızlık, ishal ya da kusma mamayı sindirememe gibi durumlarda gastro veriyolar. Deri problemleri direkt alerji ile alakalı hipoalerjenik mama yemesi gerekiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 640 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR