Kızgınlık hakkında burada iki defa daha soru açmıștım, kızgınlığa girdiğini nasıl anlayacağıma dair vb. Genel sorulardandı. Fakat 5 gündür miyavlamayı dahi bilmeyen kızım bir açıldı tam açıldı. Gece gündüz asla ama asla susmuyor. Sabahlara kadar gıram uyku uyutmamaya bașladı, gündüzleri de aynı șekilde susmak bilmez oldu. Kapı kollarına tırmanıyor açmak için, tasma ile park gezmelerine gidiyorduk zapt edemem korkusuyla 2 gündür çıkartmıyorum, balkonda dolașıp oturmayı çok seviyor fakat artık balkona bile çıkartamıyorum, kedileri gördümü așağıya sarkıyor, bu cumartesi kendini așağı bile attı ki yüksekce bir dairedeyiz, iyi ki bir șey olmadı. Diși 9.ayında bu ilk kızgınlığı. Sokaktan melez bir yavru, annesi yașlı bir Ankara kedisiymiș ve uzuvları eksik sakat doğan yavruları ölüyormuș, yașayan 2 yavrusu var biri bizimki diğeri ise bir ablası. Zaten çiftleșmek için daha küçük fakat yașı gelse de bu sebeplerden ötürü çiftleșmesinin tehlikeli olabileceğini düșünüyorum. Bu ay sonu iç dıș parazitimiz geliyor veterinere gidince zaten bunları danıșacağım fakat șu an benim Mischka'nın bağırmalarına bir çare bulmam gerekiyor. Ne kadar oynatsam yorsam, ilgi göstersem de, ki üzerine çok düșerim, asla ama asla sakinleșmiyor. Ben bir șekilde idare ediyorum fakat apartmandan șikayet gelecek korkusundayım. Bu süreç ne kadar sürer, bağrınmaları ne zaman diner, daha hafif atlatması için ben neler yapabilirim? Ilgilenenler için șimdiden çok teșekkürler.
Aynı konuda başka bir başlığa yazdığım yorumumu size de yardımı olabildiğini düşündüğüm için aynen kopyalıyorum.
Oğlumu farklı nedenlerden ötürü sakinleştirmek için arkadaşlarıma danıştığımda bana doğal sakinleştirici olarak lavanta yağı, papatya çayı ve yeni hatırladığım kedi nanesi çayı önermişlerdi.
Lavanta yağı ve papatya çayı sürerek,kedi nanesi çayı ise suyuna katılıp içirerek veriliyormuş. Kızgınlık da sakinleştirici etkileri de olacaktır diye düşündüğüm için kızgınlıktaki kedilerini sakinleştirmek isteyen arkadaşlar için öneriyorum. Size de tavsiye ederim.
Çiftleştirmek konusunda size katılıyorum. Anneden genetik olarak engelli yavruların olma durumu ona aktarılmış olabilir. Bu yüzden dediğiniz gibi tehlikeli bir durum bence de
kızgınlığı birkaç güne kadar geçici olarak biter,hemen kısırlaştırın,tekrar kızgınlığa girince aynı şeyleri yaşamayın,kedicikte perişan olmasın,illaki çiftleştirmek ve doğurtmak şart değil
Cevabınız için teșekkür ederim. Derhal lavanta yağı ve papatya çayını edinip, deneyeceğim.
Kızgınlık bitiminden hemen sonra kısırlaştırabilirsiniz. Veterinerinizle görüşün, tahlilleri yapılıp kısırlaştırılmalı.
Evet kesinlikle, belirttiğim gibi anneden kaynaklı genlerden dolayı zaten ciftleștirmeyi düșünmüyoruz. Kısırlaștırma için de, gelișimini tamamlaması açısından bir defa kızgınlık yașamalı denmiști bana (ne kadar doğru bilemem, yanlıșsa düzeltin lütfen) Bu ayın 27.si iç dıș parazit günü, gittiğimde Kısırlaștırma ișini görüșeceğim. Umarım bir kaç güne durulur da hem o sakinler yavrum, hem de azıcık uyurum :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor