Kedıler En Fazla Kac Gün Evde Yanlız Kalabılırler Acaba?

MRDUMAN
MRDUMAN

1909 Puan

Cuma aksami gidip pazar aksami evde yanliz kalmasi gerekecek mesela? cok mu uzun bir süre? Ne yapmam lazim yemegini suyunu bol mu koymak gerekir acaba?

17 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

yazılanlara ek olarak kapıların önüne de kapanmasını engelleyecek şeyler koyun yanlışlıkla kapanırsa bir odada kapalı kalmasın.

Bilgos
Bilgos

12248

kedi oteline bırakmayın derim hastalanabilir.2 günden birşey olacağını zannetmiyorum ama oyalanması için etrafta oyuncak vb. koyup sıkılmasını engelleyebilirsiniz

guineapigela
guineapigela

119533

Aslında en uzun yalnız bırakma süresi, 24 saat olmalıdır. Çok zorunlu hallerde 36 saat veya 48 saat de olabilir ama en güvenli süre, 24 saattir.


Kediler çok hassas hayvanlar olduğundan, herhangi bir nedenle hastalanabilir. Kontrol eden biri yoksa, yardımsız kalır. Kedisini kendi başına bırakıp, döndüğünde ölüsüyle karşılaşan kedi sahibi sayısı az değildir. Kedilerin başına en sık gelen durum, idrar yolu tıkanmasıdır. Müdahale edilmediğinde, 3 gün içerisinde çok büyük acılar çekerek hayatını kaybedebilir.


En doğrusu, kedinin bir kişi tarafından günde 2 kez kontrol edilmesi ve suyunun tazelenerek, sevdiği bir yaş mamanın verilmesidir. Böylece iyi beslenip, durumunun iyi olduğu da gözlenmiş olur. Kediye bakan kişi, onunla bir süre oynamalı, okşamalı, evde biraz zaman geçirmelidir. Örneğin TV seyretmeli ki, kedi evde yalnız olmadığını hissetsin.


Elbette pek çok kedi, herhangi bir sorun yaşamadan bir süre yalnız kalabilmektedir. Fakat olumsuz durumların da olabileceği göz önüne alınmalıdır. Eve döndüğünüzde ölüsüyle karşılaşmak, bütün hayatınızı etkileyecek bir travma olacaktır. Bu nedenle, kedinize bakan kişileri seçerken de çok dikkatli olmalısınız.

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Eğer kediniz 6 aydan büyükse 3 gunden birşey olmaz. Bizim kedimiz 6 aylıkken biz onu 3 gece evde bırakmak zorunda kaldık birkaç odaya bol miktarda su ve mama koyduk. Eve tekrar geldigimizde bize küsmüştü ama barıştık. Yani sorun olmaz. Eğer yakininizda biri varsa gelip görsün kediyi biraz zaman geçirsin. Suyunu mamasını yenilesin. Eğer biri yoksada bol bol koyun mama ve suyunu. Kumunu oldugu miktardan biraz daha çok koyun:)

Bakabileceğine emin olduğunuz, deneyimli yakınlarınıza da bırakabilirsiniz.

Breda
Breda

3721

Üstelik tek bir kediyse bu.. Yaziktir günahtır.. Kendinizi onun yerine koysaniza.. Ses yok hareket yok.. Mama var su var.. Kum da dolu.. Bu kadar yeter fazla yuk olmayim mi diyecek hayvan allah askina.. Kuser barisir vs vs.. Psikolojisi nolur asil önemlisi bu.. Hadi iki kedi olsa birbirlerine yoldas olur.. Tek kediyi birakmayin.. Bisi olmaz demeyin.. Sordugunuz icin fikrimi söyledim yanlis anlaşılmasın..

Reyaura
Reyaura

15210

Kedi otelleri var oraya bırakın !

MRDUMAN
MRDUMAN

1909

malesef ki yakinlarimiz yok hic yanimizda

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Bence sorun olmaz ama biraz riskli olabilir

buddha_bar
buddha_bar

3998

Psikolojileri çok bozuluyor cok korkuyorlar bir tanidiginiza birakin bence

yasement
yasement

119858

Uzun bir sure degil kalabilir. Mama ve suyu cok koyun ve birkac yere koyun. Kontrole gelecek ve kumunu temizleyecek kimse yoksa kumunu da cok koyun. Ben 8 gun yalniz birakmak zorunda kaldim. 5 gun gelip bakimini yapan oldu bu surede. Ama bi aksilik olur da gelemezlerse diye hem kumunu cok koymustum hem de buldugum dikdortgen bir kutuyu kum doldurup bir tuvalet daha yapmistim.

MRDUMAN
MRDUMAN

1909

peki 5 aylik ise? :))

gazme1997
gazme1997

1648

dfhrhkjhygjku

Reyaura
Reyaura

15210

Ne kadar cahil yorumlar

nyssa
nyssa

1300

televizyon ya da müzik falan açın sürekli çalsın,bi kaç yere mama ve su koyun,kapıların önüne sandalye falan koyun,kumunu çok koyun.her yere oyuncaklar koyun,2 günden birşey olacağını zannetmiyorum,döndüğünüzde çok öpün oynayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1307 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR