Kedimin Bacağında Açık Yara Var Acil

Kedim evden kacti 5 gün önce defalarca aradım mahalle de gördüm iki üç kere yakalama firsatim oldu ancak bana saldirip kaçtı. Daha sonra bugün kendisi sabah geldi içeri girdi bir şeyler yedi ve uyudu uyurken arka patisini kaldirdi ama genellikle bu sekilde uyudugu icin bir sey oldugunu dusunmedim. Az once bu yarayi yalarken gördüm annem şehir dışında ve şu an veterinere götürme şansım yok evde kantıron yağı falan var onlardan biri sürsem mikrop kapmasını engelleyebilir miyim lütfen yardımcı olun


21 CEVAP

gunosari
gunosari

2936

böyle birşey buldum belki işinize yarar ama veterinere götürmeyi ihmal etmeyin.
Kediler, hemcinsleri ile kavga ederken, oynarken ya da ev içinde/dışında gezinirken çeşitli şekillerde yaralanabilir; bedenlerinde kesikler, çizikler meydana gelebilir. Her çizik ve yara aslında ciddiye alınmalıdır. Zira bu sevgili dostlarımız yaralarından dolayı çok kolaylıkla enfeksiyon kapabilir.


Öncelikle yara yeri iyice araştırılmalı ve tam tespit edilmeli. Bunun için bir büyüteçten yararlanılabilir.


Yara yerinde batmış bir cisim olup olmadığı kontrol edilmelidir. Batmış cisim çıkarılmadan yara bakımı yapılmamalıdır.


Yara eğer derinse ve kanama söz konusu ise soğuk bir bezle yaranın üzerine kompres yapılmalıdır. Kanama iki-üç dakika içinde durmazsa veteriner hekime başvurulmalıdır.


Yara öncelikle temiz suyla ıslatılmış bir bezle ya da pamukla silinmelidir.


Yaranın etrafı Betadin, Baticon gibi yakmaz tendürdiyotla sterilize edilmelidir. Aynı zamanda kaşıma ihtimali de dikkate alınarak patiler de tendürdiyotla silinmelidir.


Yaranın üzerine bir parça antibiyotikli yara kremi (Bepanthene) uygulanabilir.


Yara yeri bantla kapatılmamalı, açık kalması sağlanmalıdır.


Yara kabuk bağlayıp kabuk dökülene dek küçük dostumuzu evde dinlenmeye almalıyız. Eğer evde başka kedilerimiz de varsa ve yara yerini kurcalama ihtimalleri mevcutsa kedileri ayırmak daha doğru bir tercih olacaktır.


Yara kabuk bağladığında kuruyan kabuk kaşınmaya sebep olacağı ve sert kaşıma halinde yaranın tekrar açılma ihtimali olduğu için fazla olmamakla birlikte kabuk zaman zaman çok az bir kremle yumuşatılabilir.


Diğer önemli husus yara bakımı sırasında sakin ve telaşsız davranmanız gerektiğidir. Sizin gergin hareketleriniz kedinizi ürkütecek ve bakımı zorlaştıracaktır.


Ancak tabii ki en önemlisi ilk müdahalelerden sonra yapılacak en doğru hareket kedinizi bir veterinere götürmektir.

Son durumu nedir acaba? Aynısı benim kedimin başına geldi ve çok korkuyorum. Sizin gibi veterinere gidecek imkanım yok kediniz iyileşti mi?

gunosari
gunosari

2936

Tecrübeli arkadaşlar yardım edebilir mi?
Okuduğum kadarıyla iltihaplanma varsa antibiyotik tedavisi gerekeceği, iltihap yoksa düzenli olarak günde 2 kez antiseptik sprey veya krem(bkz:terramycin) veya betadin ile temizlenebileceğini yazmışlar yinede vakit kaybetmeden veterinere götürmek en iyisi.Evdeki imkanlarla nasıl tedavi olur bilemedim.

Yara kanamıyor onu da belirtmek istiyorum çok korkuyorum lütden yardimci olun

Gercekten bende su an ne yapacagimi bilmiyorum elim kolum baglandi

gunosari
gunosari

2936

Kedimiz ishal olduğunda poposu yara olmuştu Bepanthene uygulamıştık bayağı fayda etti.Evde varsa veterinere götürene kadar en azında onu mu sürseniz acaba.

gunosari
gunosari

2936

Bilmediğiniz yağı sürmeyin bence yalarsa zehirlenmesin vücudunun nasıl tepki vereceğini bilmediğiniz şeyi sürmeyin.Yalıyorlar sürekli başka işler açılmasın başınıza.

Sabunlu suyla temizlemeye calistim ama izin vermiyor surekli yarasini yaliyor yuzunde aciya dair bir seyde yok yemegini falan da yedi bugun yarin goturmeye calisacagim mikrop kapar mi bi gece icinde

Baya cukurlasmis bir yara ama kanama falan yok

gunosari
gunosari

2936

Yara derinse vakit kaybetmeden veterinere götürün.

bsecnl
bsecnl

9779

açık yara kısa sürede mikrop kapar ne yapın edin veterinere götürün

kedilimadam
kedilimadam

114398

Crystalin kullanmanızı öneriyorum, yalamasında da sakınca olmayan ve hızlı etki eden bir sprey.Olası enfeksiyon ihtimalini de önlüyor.

Arkadaşlar başka sitelere de girdim herkes veterinere götürün diyor ama imkanımız yok bir seruma 100 TL alıyorlar annemler de köyde yani veterinere götürmem imkânsız kedimin bacağında hafif orta derin bi yara var oksijenli suyla temizledim kanamayı soğuk baskıyla durdurdum ama evde yapabilecek çözümler önerirseniz çok sevinirim

Temizlemeye falan çalışmayın bilmediğiniz şeyler ile. Veterinere gitmesi gerekiyor, annenizi arayın gerekirse size eşlik etmesi için birini arasın

Çok eski konuymuş uplanma sebebini anlamadım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 59481 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR