Pireler Asla Geçmiyor

Merhaba kedim luna 1 ay önce pirelendi hemen iç dış parazit yaptirdim pireler asla geçmedi gecmeyince yine ense damlasi yaptirdim fakat yine geçmedi bu seferde elma sirkesi denemeye karar verdim hem kedimi elma sirkesiyle temizledim hem evi ama lunayi tararken yine gezen pireler gordum ne yapmaliyim bir sürü para harcadık ailem zaten baskı yapıyor nasıl kurtulurum bu illetten nolur yardım edin kedimdeki pireler geçmezse annemler sokağa bırakırız diyor evide ilaçlatmam diyorlar ne yapacağım:(

14 CEVAP

Sevimcolak
Sevimcolak

10646

Evi iyice temizlediniz mi? Yani ilacın etki etmemesini anlamak mümkün değil sirke falan gibi yöntemleri de denemişsiniz hayvan evden de çıkmıyorsa sanırım siz getiriyorsunuz pireleri dışardan.Aileniz pire için sokağa bırakacak kadar kötü olamazlar diye inanmak istiyorum ama anneniz yine ensesine bulaşık deterjanı sıkacaksa sokağa bırakın daha iyi.Pire tarağıyla tarayın kedinizi evinde iyice temizlendigine emin olun bence.

sonyak
sonyak

319

Daha önce bende yaşadım bu durumu. Yapman gereken şey bütün evi baştan aşağı temizlemek, yatakları , koltukları, halıları süpürge ile güzelce süpür sonra yerleri domestosla temizle kıyafetlerini makinada 30 derecede yıka. Dışarıda kedi sevme seversen de hemen üzerini çıkar. Düzenli olarak evi haftada bir temizleyin. Kedinin de aşılarını düzenli yaptır. Ben bu dediklerim sayesinde kurtuldum. Sıkma canını o pireleri dışarıdan aile üyelerin bile taşıyor olabilir. Lütfen en ufak olayda kedi dostlarımıza böyle yaklaşmayalım. Onlar hiç büyümeyecekler. Küçükken pek bir dertli oluyorlar fakat büyüyünce anne babanın en gözde çocuğu olur minik Luna:)

tengrist
tengrist

11568

bir de 5 aylık kediye yapmadığınızı bırakmadınız kusura bakmayın ama, küçücük yavruya zehir verip duruyorsunuz ensesine bulaşık suyu sıkmalar geçmezse sokağa bırakıcaz falan, siz eve hayvan alırken nasıl bir sorumluluk ve vebal aldığınızın ciddiyetini hala kavrayamamışsınız galiba

Sevimcolak
Sevimcolak

10646

Tengrist kesinlikle katılıyorum size 👏 okudukça üzülüyorum hayvancağıza.

tengrist
tengrist

11568

@Sevimcolak bir de sürekli soru sorup sonra ortadan kayboluyor. 2 gün sonra tekrar gelir 3. damlayı damlattık kedim zehirlendi galiba ama pireler hala yaşıyor diye.

Catsusam
Catsusam

3140

Dışarıdan geliyor büyük ihtimalle. Sokakta kedi sevmeye ara verin bir süre. İlaçların işe yaramadığını duymadım hiç. İlki ana pireleri diğerleri çatlamamış yumurtaları öldürüyor diye biliyorum.

tengrist
tengrist

11568

ense damlalarının çoğu yumurtaları ve yavruları değil yetişkin pireleri öldürüyor (kanı emip zehirleniyorlar)kedi pireleri çok hızlı üredikleri için ilaçlama esnasında belki yüzlerce yumurtası oluyor o yüzden ilk damlalarda hemen bir anda yok olmuyorlar . yumurtalar kan emerek değil ölü derilerle yetişkin pirelerin pisliği ile besleniyor çünkü. düzenli ilaçlama ve temizlik ile zamanla yok olacaklardır.


bir de ilaç dediğimiz şeyin aslında "zehir" olduğunu unutmamak lazım sık sık hayvanın kanına zehir karıştırmak iyi bir şey değil pireleri çoğunlukla biz dışarıdan eve taşıyoruz zaten.

Sevimcolak
Sevimcolak

10646

@Tengrist aynen öyle maalesef😑

@ Tengrist Hanım efendi biraz daha yumuşak ve insanları kırmayacak şekilde konuşun lütfen aile evinde kedi bakmazsaniz anlayamazsınız ben kendim açken ona mama alıyorum her türlü fedakarlığı yapıyorum yazdıklarınıza ne kadar üzüldüğümü bilemezsiniz gerçekten bir seyi yazmak için yazmayın lütfen ben luna olmadan asla yaşayamam ordan bakınca nasıl gozukuyo bilmiyorum ama ben okuldan sonra yari zamanlı çalışıp kedimin ihtiyaçlarını karşılıyorum anlayamazsınız neler yaşadığımı yazdıklarınıza cok uzuldum gercekten

tengrist
tengrist

11568

hanımefendi bu sizin pireyle ilgili ilk sorunuz değil. insanlar size vaktini ayırıp açıklıyor hala aynı yerde sayıyorsunuz, yavru kediye bir ayda iki ense damlası yaptırdınız sirke bulaşık deterjanı allah ne verdiyse deniyor hala daha gelip pire soruyorsunuz burada da annem sokağa bırakırız diyor demişsiniz. bir günde yüzlerce yumurta bırakan haftalarca kan emmeden durabilen bir canlıdan bahsediyoruz gelen yanıtları okusanız anlayacaksınız

Pamres
Pamres

3140

Arkadaşlar, evet haklı olabilirsiniz belki arkadaşımız yanlış şeyler yapmış olabilir ancak bazen aileye yanlış olan şeyleri anlatmak çok zor oluyor. Bu yanlış şeyleri de kendisi isteyerek yapmadığına eminim. Arkadaşımıza sürekli hatalarını göstermek yerine güzel bir dille doğrusunu anlatmak daha iyi olacaktır.


Öncelikle geçmiş olsun. Ailenize kediyi her gün biraz biraz överek alıştırmaya çalışın onların da dediklerini yapacağını sanmam sizi korkutmak istiyorlar bence. Kısa zamanda bir pire tarağı alarak düzenli olarak tararsanız belki etkisi olur ve pireden kurtulur.

blue_hpood
blue_hpood

128183

kedinizi bu kadar seviyorsanız yaptıklarınızın ne kadar zarar verdiğini de biliyor olmalısınız. ben bulaşık deterjanı falan sıktığınızı bilmiyordum. aile evinde ben de kedi besledim ve bin pişman olup sahiplendirdim, yeterince olgun olmadığıma, şartların elverişli olmadığına karar verip gerçekçi düşünüp bundan vazgeçtim. belli şartları göz önünde bulunduracak olgunlukta olmadığınızı kabullenip yavruya yeni bir yuva bakın bence. bana kalırsa da konu pire değil.. çalışarak bakmanızı da anlıyorum, ben de yarı zamanlı çalışarak bakıyordum ama her şey sevgi değil maalesef, şartlar da uygun olmalı.

Pireler için lavantayı suda kaynat sonra sprey olarak kedine uygula sonra pire tarağı ile tara güzelce geçer merak etme

Minminik
Minminik

13970

arkadaşım fıs fıs içine sirke su karışımı ile evde heryeri yıkadığını söyledi etkili olabilir

blue_hpood
blue_hpood

128183

zamanında benzer bir durum yaşamıştık, veterinere de bu durumu sormuştum. bir kedide iç dış parazit varsa pireler üzerinde konaklayamaz, evde de zaten beslenmeden yaşayamazlar demişti. bence kullandığınız ilaç yeterince etkili bir ilaç değil. mutlaka veterinere danışarak başka bir ilaç kullanın, süresini de mutlaka sorun. kedinizin yaşı ve kilosu göz önüne alınarak tekrar dış parazit yapılabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 659 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR