Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
arkadaşlar sokaktan aldığım yavru kediden bahsetmiştim. aşırı ağız kokusu vardı. pazartesi dernek vasıtasıyla iç dış parazitini yaptırıp muayene ettirecektim fakat bugün halsizlik sezinledim. hava sıcak ondandır dedim, bir de kendi kedimden dolayı odadan çıkarmıyordum, o yüzdendir dedim. saatlerdir yemek yemedi, rc yaş mama verdim, yemedi. süt tozu verdim, yemedi. elime aldığımda bağırıyor. sevdiğimde mırıldanırdı, mırıldanma yok. yürüyüşü ve oturuşu tuhaf. şu an tam 10 dakikadır bıraktığım şekilde kımıldamadan duruyor. aşırı endişeliyim, bilgisi olanlar lütfen dönüş yapabilir mi?
bilgili kimse yok mu?
Benim bir bilgim yok ama öncelikle geçmiş olsun demek istedim. Bildiğim tek şey kedilerde ağız kokusu varsa mutlaka bir problem vardır. Bence çok beklemeden bir veterinere götürün. Yemiyor ve içmiyorsa problem büyük olabilir. Çok geçmiş olsun umarım düzelir.
Kuyruğunu altına alıp oturan kediler genelde korkmuş oluyor. Bir şeyler yaşamış olması muhtemel. Belki bir insan belki bir hayvan saldırmış olabilir.
Hasta kedi duruşu yapıyor. Şuan ne durumda?
Veterinere götürebilme veya arayabilme durumunuz var mı? Sıkıntılı gözüküyor yavrucak
Ozgvl bir haftadır evdeydi, hiçbir şey olmadı
aslihan_e veterinere götürdüm, iç dış parazit ve karın ağrısı ilacı yapıldı. tam olarak neden niçin ağrısı var bilmiyorum, hekim de bir şey söylemedi fakat gençlikten şüphelendiğimi söyledim, gençliğin kusma ve ishalle baş gösterdiğini söyledi. şimdilik yemek yemeye başladı, hareketlendi, durumunu gözlemliyorum.
İlaçlara tepki vermesine sevindim tekrardan geçmiş olsun. Bir süre gözlemleyin yalnız bırakmayın çok. İlgiye ihtiyaç duyuyordu.
Ozgvl ilgiye ihtiyaç duyduğu kesin, 1 aylık yavruyu annesinin yanından ayırıp bahçeye atmışlardı. ne yazık ki aynı evin içerisinde iki kediyle uğraşmak, birbirlerine temas etmemelerini sağlamaya çalışmak hem de, çok zor..
Haklısınız gerçekten zor bir durum. Ama eğer çok zorlanırsanız yavruyu sahiplendirebilirsiniz veya ikisinin birbirine alışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için iyi bir veterinere danışabilirsiniz belki.
Ozgvl bir kedi daha bakabilecek durumum yok maalesef. zaten yuva arıyorum, ilan da açtım fakat tahmin edebileceğiniz gibi tekir kedilerin talibi çok yok. maalesef kısa sürede yuva bulamazsam sokağa dönmek zorunda kalacak.
Büyük ihtimalle iç paraziti vardı onun. Elinize aldığınızda bağırması da ona işaret, karnı ağrıyordur. Tabi kesin diyemem. Veteriner kusma ve ishalle baş gösteriyor demiş, onlar genelde ileri evrede oluyor ama sık kusma ortaya çıkmadan da semptomlara bakarak gençlik hastalığını diğer hastalıklardan ayırt edemezsiniz. O sadece kendi kedinizi korumak için dikkat etmeniz gereken bir ihtimal, düşünülebilecek en kötüsü. İlaçtan sonra iştahının açılması, hareketlenmesi, sadece parazit sorunu yaşadığını gösteriyor gibi. İnşallah bundan sonra sağlığı iyiye gider. 3 hafta sonra hâlâ sizde olursa mutlaka iç parazit ilacını yenileyin ki eğer sorun parazitse yumurtadan çıkıp tekrar hasta etmesinler.
Bulunduğunuz yere ait sahiplendirme sayfalarına ilan açtırabilirsiniz. Umarım en kısa sürede yuvasını bulur. 🙏🏽
İyi olmasına çok sevindim iyi ki veterinere gidebilmişsiniz🙏
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.