Yavru Kedi Çok Acil!!

blue_hpood
blue_hpood

128941 Puan

arkadaşlar sokaktan aldığım yavru kediden bahsetmiştim. aşırı ağız kokusu vardı. pazartesi dernek vasıtasıyla iç dış parazitini yaptırıp muayene ettirecektim fakat bugün halsizlik sezinledim. hava sıcak ondandır dedim, bir de kendi kedimden dolayı odadan çıkarmıyordum, o yüzdendir dedim. saatlerdir yemek yemedi, rc yaş mama verdim, yemedi. süt tozu verdim, yemedi. elime aldığımda bağırıyor. sevdiğimde mırıldanırdı, mırıldanma yok. yürüyüşü ve oturuşu tuhaf. şu an tam 10 dakikadır bıraktığım şekilde kımıldamadan duruyor. aşırı endişeliyim, bilgisi olanlar lütfen dönüş yapabilir mi?

20 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

Ozgvl ilgiye ihtiyaç duyduğu kesin, 1 aylık yavruyu annesinin yanından ayırıp bahçeye atmışlardı. ne yazık ki aynı evin içerisinde iki kediyle uğraşmak, birbirlerine temas etmemelerini sağlamaya çalışmak hem de, çok zor..

Ozgvl
Ozgvl

4591

Bulunduğunuz yere ait sahiplendirme sayfalarına ilan açtırabilirsiniz. Umarım en kısa sürede yuvasını bulur. 🙏🏽

Ozgvl
Ozgvl

4591

Benim bir bilgim yok ama öncelikle geçmiş olsun demek istedim. Bildiğim tek şey kedilerde ağız kokusu varsa mutlaka bir problem vardır. Bence çok beklemeden bir veterinere götürün. Yemiyor ve içmiyorsa problem büyük olabilir. Çok geçmiş olsun umarım düzelir.

blue_hpood
blue_hpood

128941

aslihan_e veterinere götürdüm, iç dış parazit ve karın ağrısı ilacı yapıldı. tam olarak neden niçin ağrısı var bilmiyorum, hekim de bir şey söylemedi fakat gençlikten şüphelendiğimi söyledim, gençliğin kusma ve ishalle baş gösterdiğini söyledi. şimdilik yemek yemeye başladı, hareketlendi, durumunu gözlemliyorum.

Ozgvl
Ozgvl

4591

İlaçlara tepki vermesine sevindim tekrardan geçmiş olsun. Bir süre gözlemleyin yalnız bırakmayın çok. İlgiye ihtiyaç duyuyordu.

Ozgvl
Ozgvl

4591

Haklısınız gerçekten zor bir durum. Ama eğer çok zorlanırsanız yavruyu sahiplendirebilirsiniz veya ikisinin birbirine alışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için iyi bir veterinere danışabilirsiniz belki.

blue_hpood
blue_hpood

128941

Ozgvl bir kedi daha bakabilecek durumum yok maalesef. zaten yuva arıyorum, ilan da açtım fakat tahmin edebileceğiniz gibi tekir kedilerin talibi çok yok. maalesef kısa sürede yuva bulamazsam sokağa dönmek zorunda kalacak.

aslihan_e
aslihan_e

132044

Büyük ihtimalle iç paraziti vardı onun. Elinize aldığınızda bağırması da ona işaret, karnı ağrıyordur. Tabi kesin diyemem. Veteriner kusma ve ishalle baş gösteriyor demiş, onlar genelde ileri evrede oluyor ama sık kusma ortaya çıkmadan da semptomlara bakarak gençlik hastalığını diğer hastalıklardan ayırt edemezsiniz. O sadece kendi kedinizi korumak için dikkat etmeniz gereken bir ihtimal, düşünülebilecek en kötüsü. İlaçtan sonra iştahının açılması, hareketlenmesi, sadece parazit sorunu yaşadığını gösteriyor gibi. İnşallah bundan sonra sağlığı iyiye gider. 3 hafta sonra hâlâ sizde olursa mutlaka iç parazit ilacını yenileyin ki eğer sorun parazitse yumurtadan çıkıp tekrar hasta etmesinler.

blue_hpood
blue_hpood

128941

Ozgvl şimdi tek tek iletişime geçip ilan açtıracağım. bahçesinden aldığım kadın geri istedi fakat açıkçası ona geri vermek pek içime sinmiyor. umarım iyi bir yuva bulabilirim

Ozgvl
Ozgvl

4591

Kuyruğunu altına alıp oturan kediler genelde korkmuş oluyor. Bir şeyler yaşamış olması muhtemel. Belki bir insan belki bir hayvan saldırmış olabilir.

aslihan_e
aslihan_e

132044

Hasta kedi duruşu yapıyor. Şuan ne durumda?

blue_hpood
blue_hpood

128941

Ozgvl bir haftadır evdeydi, hiçbir şey olmadı

Sevimcolak
Sevimcolak

10646

İyi olmasına çok sevindim iyi ki veterinere gidebilmişsiniz🙏

blue_hpood
blue_hpood

128941

aslihan_e karın ağrısı için ağrı kesici ilaç yaptı, ondan sonra düzeldi. zaten bu sabah az da olsa yemek yemişti ve biraz daha iyi gibiydi. dolayısıyla tam olarak iç parazit kaynaklı mı emin değilim. hatta gözlemlememe rağmen kakasında parazite rastlamadım. hâlâ içimde gençliğe dair bir korku var, umarım asla haklı çıkmam..

blue_hpood
blue_hpood

128941

Sevimcolak dernekteki bir bayan ödemeyi üstlendi, yoksa benim kaldıracak durumum yok artık. hem yaş mama hem süt tozu hem tuvalet hem de kum aldım, kendi kedimden sonra artık yetmem imkânsız, öğrenciyim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 606 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR