Evcil Hayvanınızı Ne Olarak Görüyorsunuz ?

Heathcliff
Heathcliff

2710 Puan

Anket

Çocuğum olarak görüyorum.
(55 oy)
Kardeşim olarak görüyorum.
(1 oy)
Arkadaş/kanka olarak görüyorum.
(5 oy)
Hayvan olduğunu kabul ettiğim hayvan arkadaşım olarak görüyorum.
(8 oy)
Sadece bana ait bir hayvan olarak görüyorum.
(2 oy)
Toplam (71 oy)

Evcil hayvanlarımızı ne olarak görmek daha doğru? Bence evcil hayvanlara insani özellikler yükleyerek davranmak hem hayvan için hem de sahibi için yanlış ve yanlış sonuçlar doğurabilecek bir şey.Hayvanlarını bir insan gibi görenlere söylüyorum onu hayvan olarak kabul edip onun doğasını öğrenip doğasına göre davranırsanız hem daha kolay bir hayatınız olur hem de hayvanınız daha mutlu olur.Ben şahsen kendi kuş ve kedimi kedi ve kuş arkadaşım olarak bir yere koyuyorum.

14 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Çocuğum olarak görüyorum. Kendime yemek yaparken göstermediğim özenin kat kat fazlasını ona yaparken gösteriyorum. Sırf o rahat etsin diye uçağa binmeyip 10 saat arabada yolculuk yapıyorum. Gerekirse o yalnız kalmasın diye tatile bile çıkmıyorum. Sınavına iki ay kalmış bir sekizinci sınıf öğrencisiyken her gün onun için araştırma yapıyorum. Veterineriyle iletişimimi uzun zaman önce onun genel sağlığı ve kendi psikolojik sağlığım adına kestim ve iç-dış parazit (ilaç kullanmam kesinlikle), yemek, ek besin, aşı takvimi, bakım vb. her şeyin takibini kendim yapıyorum. Gece beraber yatıyoruz (genelde bana yer kalmıyor :D).

Feronia
Feronia

117611

Hayvanı evlat olarak görmem onu insan olarak görmek demek değildir. Ben evladım olarak görüyorum ama köpek olduğunun da farkındayım. İnsan olarak görseydim yapacağım şeyler inanılmaz saçma olurdu zaten. Bu aranızdaki bağ ve sevginizle alakalı bir şey, kimse kedisini/köpeğini insan zannetmiyor. Ama gerçekten çocuğum olsa Siri'ye gösterdiğim özenle eşit seviyede özen gösterirdim.

Mukaddess
Mukaddess

5872

Her şeyim olarak görüyorum. Hem çocuğum , hem arkadaşım , hem küçük kardeşim kısacası her şeyim. Ama onun bir hayvan olduğunu unutabiliyorum bazen ve cok sarılmak , sevmek istiyorum oda beni uyarıp ısırıyor :D Ama her şeyden önce onun bir canlı olduğunun bana ihtiyacı olduğunu (dışarda ki canlıları da içine katarak söylüyorum ) farkındayım. Ve onun için onlar için en iyisini , elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Dediginiz kıyafet vb. Şeyleri çoğu gösteriş için hayvana eziyet derecesinde yapıyor evet bu çok garip ki bence onlar hayvanlarını bir gösteriş malzemesi olarak kullanıyor oysa hayvanların kendisi muhteşem varlıklar zaten ama ne yazikki her yerde bu tarz paylaşımlar görüyorum bende :(

p0fudukCat
p0fudukCat

1846

Evcil hayvanımı benim bir çocuğum olarak görüyorum her gün yemek veriyorum su veriyorum bakımını yapıyorum oyun oynuyorum tıpkı gerçek insanmış gibi hayal ediyorum.

Feronia
Feronia

117611

Onlar insan olarak değil süs olarak görüyorlar.

pistan32
pistan32

107013

İnsanı özellikler katmadan onları hayvan oldukları için seviyorum.Yolda gördüğüm her hayvana selam verip hal hatır sorarım.(Sözlü selam):D

Heathcliff
Heathcliff

2710

Köpek olduğunun farkındaysanız sıkıntı yok benim eleştirdiğim kıyafet falan giydirenlere sırf şirin görünsün diye tıraş ettirenlere kucağında oyuncak gibi taşıyanlara yanlış bir davranışlarında ödüllendirenlere insana verilecek tepkiler verenlere.

aleyn
aleyn

113859

evimizin bizden farklı türdeki bi üyesi, ev arkadaşımız gibi..

Heathcliff
Heathcliff

2710

Bazı insanların psikolojik problemlerini hayvanlar çekiyor malesef.

akitalove
akitalove

19709

Ilk 3 şıkkıda işaretleyemiyorum :D

patiirma23
patiirma23

1205

Annemle o benim kızım hayır benim kızım diye 4 yıldır tartışıyoruz sonra babam gelip hayır benim kızım diye bir de o ekleniyor :)

thecatlover
thecatlover

847

o benim canım yaa her şeyim o benim...

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

@feronianın tüm söyledikleri olarak.

pistan32
pistan32

107013

*İnsani

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1216 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR