Evde Bakılan Kedi İçin En Uygun Mama Ve Besleme Şekilleri?

Infernus
Infernus

111806 Puan

Merhaba.
Yaklaşık 2 yaşında, 1 yıl önce kısırlaştırılmış, 4,8- 5 kg ağırlığında erkek tekir kedim var. Mamalar konusunda çok araştırma yaptım şu ana kadar hem yerel hem de yabancı kaynaklardan. Ben çalışıyorum ve işteyken kedim evde yalnız kalıyor akşama kadar.Fazla zamanım da olmuyor kendi kendime mama hazırlamak vb.için. Ben de en son şu şekilde mama seçimi yaptım ülkemizde satışı bulunan mamalardan. 2-3 aydır uyguluyorum. Çok mama denedim şimdiye kadar.
Kuru mama : N&D kısırlaştırılmış kediler için tahılsız balkabaklı bıldırcın nar
Yaş mama : Naturea tahılsız ton balıklı tavuklu konserve ( Haftada 4 gün sabahları)
Takviyeler : Gimcat Malt soft ( Tüy yumakları için günde 1 defa sabahları 1 cm ) , Dr Clauders Fell Glanz Deri ve tüy sağlığı macunu (Günde 1 defa akşam 1 cm)
Gimcat Somonlu bağışıklık sistemi güçlendirici ödül , Beaphar Dental Bits kedi diş temizleme ödül ve Beaphar İdrar yolu desteği ödül maması
Ayrıca her gün bir küçük kap ev yapımı yoğurt veriyorum. Bazen de evde pişen ciğer, tavuk , balık gibi şeylerden ufak parçalar veya kahvaltıda biraz peynir ve zeytin.


Sizden de tavsiyeler alabilirsem çok sevinirim. Her türlü öneriye açığım. Daha önce veterinerimin tavsiyesiyle Hills mama kullandım uzun bir süre ve hızlı bir kilo alma süreci oldu.Göbeğimizde sarkma ve biraz yağlanma oldu bu yüzden bıraktım ve kendim araştırma yoluna gittim. Oğlumun da fotosu bu :) Şimdiden teşekkürler.


16 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Teşekkür ederim iyi niyetli olduğunu düşündüğüm tavsiyeniz için ancak royal canin içinde etten çok tahıl olan, bolca katkı maddesine sahip bir mama. Kedinizin çok severek yemesinin sebebi de içeriğinde olan tatlandırıcılar ve bağımlılık yapıyor. Bence kediniz için yeni bir arayışa girin. Teşekkürler.

Feronia
Feronia

117611

Beğendim...
Ödül ve ek besin olarak Naturalis Adramys kullanabilirsiniz, daha doğal. Yaş mama olarak Instinct tavsiye ederim ama Naturea da gayet iyi bir seçim. Ev yoğurdu vermeniz çok iyi. Yaban mersini, yulaf, keten tohumu, hindistan cevizi gibi şeyler karıştırmanızı öneririm. Bu sekilde probiyotikle beraber prebiyotik, omega yağ asitleri, beta-glukan, antioksidan takviyesi de yapmış olursunuz.

ursaminor
ursaminor

116511

Sistemleri de çok iyi ve kullanıcı dostu bir şirket. İki saatte cevap verdiler bana bizde pek sık rastlanmıyor bu duruma ne yazık ki... Neyse başlığı fazla işgal etmeyeyim, affına sığınarak Infernus’un...

Feronia
Feronia

117611

Kefir yoğurttan çok daha faydalı bir probiyotik, şiddetle tavsiye ederim.
Ben ek besinleri de evde hazırlıyorum.
Naturalis Adramys'in bazı ürünleri sadece köpeklerde kullanılırken bazıları hem kedi hem köpekte kullanılabiliyor, bir tane de sadece kediler için var.
Malt olarak GimCat'e devam edin. Deri ve tüy sağlığı macunu yerine Naturalis Adramys balık yağı (kapsül yutamazsa şişe de olur), bağışıklık güçlendirici GimCat ödül yerine Barfers Red ve Green, Beaphar Dental Bits yerine de kurutulmuş doğal kemirmelikler tavsiye ederim. İdrar yolu için ödül yerine GimCat Urinary Paste öneririm.

eltarcin
eltarcin

116201

Yanlış yazdınız sanırım. "Çöpe atın" olacaktı o. @Gulsun_D

ursaminor
ursaminor

116511

Başlıktaki her mesaja katılıyorum :D
@Feronia, instinct yaş mama önermişsin ya; distribütör sorunu çözülemedi bir türlü. Ben de en sonunda Amerika'ya mail attım. Dedim biliyorum gizllik filan olayları vardır elbette ama dedim kedim aççç aççççç :D
Bazı kanunlarda ve yönetmeliklerde değişiklik olduğu için şimdilik yeni mal gönderemedik ama ben hemen irtibata geçeceğim distribütörle dedi. Ben de iyi şanslar dedim adamların 3 haftadır kapalı siteleri. Bakalım ne cevap verecekler. Bu site kapalı olması doğrudan ihlal çünkü distribütörlük sözleşmelerinde. Umarım sorun çözülür de instict yaş mama almaya devam edebiliriz.


Ha bu arada kediler için raw boost da istiyorum Türkiye'ye dedim. Umarım ciddiye alırlar yakarışlarımı :D
Bu arada bilgi almak isteyen olursa sizlere de verebilirim instinct yetkilisinin mail adresini. Ne kadar çok ağlanırsak o kadar hızlı kazanırız bence :)

Feronia
Feronia

117611

@ursaminor
Sorma sinem abla ya :/
Daha düzgün bir distribütör alsaymış keşke Instinct'i, Pati Şarküteri adama kafayı yedirtiyor. Ben de Raw serisini istiyorum. Dünya genelinde ayrıntılı araştırdığım en iyi mama diyebilirim.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Kefirinde kedilerin sindirim sistemine iyi geldiğini okumuştum benim kedim sevmedi ama

Infernus
Infernus

111806

Naturalis Adramys ürünleri kediler için kullanılabiliyor mu? veya kediler için almaları gereken tüm takviyeleri kapsıyor mu? Hangi ürün neye iyi geliyor sizin kadar bilmediğim için kararsız kaldım biraz. Bir yerde gördüğüm ancak deneme fırsatımın olmadığı bir ürün daha var Heylove kedi detox. Sizce bu ürün nasıl? Kullanmak gerekir mi? Kefiri ise mutlaka deneyeceğim.

Feronia
Feronia

117611

Aslında her kasapta bulabilirsiniz en iyi mamayı... Göründüğü kadar zaman almıyor BARF, PMR veya homemade diet hazırlamak.

Infernus
Infernus

111806

Sizinle yakın görüşlere sahibim ama bu konuda size tam katılamıyorum. Çok sağlıklı ve dengeli bir mama hazırlamak için tecrübeli ve araştıran bir gıda uzmanı olmak gerekiyor. Besinlerin birbirleriyle etkileşimleri, oranları,verilme sıklığı,miktarı vb çok önemli konular bunlar. Mesela iki çok yararlı maddenin aynı anda mamada olması diğerinin etkisini öldürüyor veya etkileşime geçip zehirleyebiliyor. O kaliteli mamaların içeriklerini oranlarını hazırlayanlar sıradan insanlar değiller. Konularında öne çıkmış kedi veya köpek anatomisi,fizyolojisi,sistemleri,beslenme şekillerine tamamen hakim beslenme uzmanı veterinerler. Çok titiz ve yıllarca süren çalışmaların sonucunda bu formüller oluşuyor. Bu arada yurtdışı kaynaklı önerdiğimiz doğal mamalardan bahsediyorum. Ben bu kadar uzman değilim olsaydım bu iş kolunda çalışıyor olurdum.

Gulsun_D
Gulsun_D

232

Ben size Royal Canin fit 32 yi tavsiye ederim.

Infernus
Infernus

111806

Hiç sorun değil lütfen buyrunuz meşgul ediniz. Ben de doğal ve kaliteli mamaları ülkemizde bulamamaktan şikayetçiyim. Umarım bir çözüm olur.

Infernus
Infernus

111806

Ben de çok istiyorum orman içinde büyük bahçeli müstakil bir evde yaşasınlar. Hayatımı devam ettirebilmek ve istediklerimi elde edebilmek için çok ve uzun süreli çalışmak zorunda kalmayım. Beslediğim hayvanlara daha çok zaman ayırıp çokça araştırarak bütün besinleri kaynaklarını bilerek barfer mamalar hazırlayayım. Ama şu an mümkün değil. Bence en iyi beslenme şekli barf ama kötü hazırlanmış veya eksik olan bir barfer menüsü kaliteli bir hazır mamadan da daha zararlı.

Feronia
Feronia

117611

Emin olun rezalet olmayan her ev yapımı mama en iyi kuru mamadan bile iyidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1941 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR