Pire Nin Büyüğü

rkyeda
rkyeda

4370 Puan

Kesimin 1 ay önce dış parazit aşısını yaptırdım fakat yine pire çıkmaya başladı 2 hafta da birde yıkayıp tariyorum ne yapmam gerekiyor pire yedek benzemiyor yuvarlak degil

24 CEVAP

dilege
dilege

1857

Kediler kendilerini temizleyen hayvanlar. Eğer kendilerinin arındırmayacağı bir pislik (çamur, yağ vs.) yoksa kedinizi yıkamamalısınız. Bende dış paraziti iki kere tekrarlatmak zorunda kalmıştım fakat uygulama sonrası yıkadığım için olduğunu anladım. Sprey veya damla uygulamasından üç gün önce ve üç gün sonra kedinizi yıkamamalısınız, su ile temas ilaçların etkisini öldürüyor. Ama dediğim gibi genel olarak da kedinizi yıkamanıza gerek yok.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Tavuktan olması ne alaka? Ben de yediriyorum her gün. İkincisi istediği kadar yesin tavuk ishal yapmaz. Aksine ishal olduğu zaman özellikle yedirilir. Damlanin etkisi iyi değildir. Veteriner den isteyin. Doğru şekilde derisine uygulayın. Tuylerine sikarsan fayda etmez. Uyguladiktan en az üç saat boyunca hayvanı elleme. Yaklaşık on iki saat içinde iyi bir damla tüm pireyi döker. Mutlaka veteriner den alın.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Sirke pire oldurmez. Sadece rahatsız eder. Yumurta lara etki eder. Pire için öncelikle damla ne yazık ki şart. Sirke ise sonraki zamanlarda koruma amaçlı kullanılır.

bsecnl
bsecnl

9779

2haftada bir yıkamanız çok sakıncalı kediler ve köpekler istisnalar dışında yıkanmamalıdır

Zeynepnurk
Zeynepnurk

949

Senede maksimum 3 kere yıkanır kediler çok sık yıkamayın zararlı çünkü. Veterinerlerde pire damlası oluyo tam ensesine sıkılıyo ondan yaptırtsaydınız o çok iyi oluyo hemde orayı yalayamadığı için bi zararı olmuyo

Zeynepnurk
Zeynepnurk

949

Çok tavukta yedirilmez bağırsaklarını bozarsınız haftada 3 güne çekin bence

Zeynepnurk
Zeynepnurk

949

Biraz daha bekle bence hala varsa veterinere götür

Zeynepnurk
Zeynepnurk

949

Sizin kedinizin gibi her kedinin bünyesi aynı değil sizin kediye iyi gelen diğer kediye iyi gelmeyebilir. Damlanın etkisi iyi değil diyosunuz ama bunu yapan veteriner ve ensesindeki derisine döküyor.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Pire dolu bir çok yavru kedi aldım tek tek temizledim yıkadım pakladım bu zor bir işlem değil...ayrıca pire insanda uzun süre barınamaz.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Beslenmeyle alakası yok genelde kedileri yıkarken bebek şampuanlı bir su yapıp kafası dışarda kalıcak şekilde hafif sıcaklıkta suya sokuyorum o zaman zarfında bir kısın pireler yüz kısmına çıkıyor kurtulmak için zaten tüy çok kısa olduğu içinde çabucak yakalanıyor eğer diğer kısımlarda pire varsa bir süre sonra su içinde boğuluyorlar hatta suyüğzüne çıkanlar oluyor onlarıda suyla döküyorum.Sürekli dış parazit ilacı kullanılamaz sonuçta o bir kimyasal.

050505
050505

2021

kedinizi bir 2 haftada bir yıkamanız çok sakıncalı hayvan zaten kendini temizliyor

rkyeda
rkyeda

4370

Kedimiz yeni bı ilk geldiğinde yıkadım birde veteriner den geldikten sonra 1 aydır bizimle

rkyeda
rkyeda

4370

Acaba sürekli tavuk yedirdigim için çıkmış olabilir mi

rkyeda
rkyeda

4370

Ben zaten 4 gün geçtikten sonra yıkadım doktorumuz 3 gün ellemeyin dedi şuan az gibi 1 tane gordum doğal yollarla önüne gecilebilir mı?

rkyeda
rkyeda

4370

Biraz bende huy oldu bunlar alır başını gider

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1688 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR