Kedimin Hergün Yaş Mama Yemesi Zararlı Mı?

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12251 Puan

Annem ben işteyken kedime karşı koyamayıp her sabah 1-2 kaşık yaş mama vermeye başlamış artık bu bir göreve dönüşmüş kedim yemediğinde krize giriyor evde bağırıyor hiç durmuyor. Yedikten sonra sakinleşip uyuyor. Verdiği de bonacibonun balıklı konserve maması sokaktaki canlar için almıştım ama hergün kedisine vermiş. Veteriner yaş mamayı hiç vermememi gerek olmadığını söylemişti kuru mamanın yeterli olduğunu söylemişti böyle hiç içim elvermiyor ama anneme verme desem de gizli gizli veriyor kediye asla karşı koyamıyor. Zararı olur mu? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

16 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122045

Diş bakımını yapın veriyorsanız dişlerini çürütür. Günde 1 kaşık bence gayet yeterli vermeseniz daha iyi olur ama. Benim kedim ayda yılda 1 yiyor yaş mamayı zararlı buluyorum ben sık sık yaş mama yemesini.

iyi marka verirseniz üzerine su da eklerseniz her gün değil de haftanın 2 3 günü verirseniz bir konserveyi bölerek böbrekleri idrar yolu açısından daha iyi bile olacağı söyleniyor her yerde. ama bonacibo değil marka o kötü. schesir gimcat nd felicia nutri feline vs olursa daha iyi. içinde et türevleri yüzde 3 5 yazan şekerler tuz vs yazan yaş mamalardan uzak durun. hiç verme kuru ver hep demek de garip ya hepsi bunu diyor fakat en kaliteli kuru mamaların bile pek de sağlıklı olmadığından gerçek et tüketmeleri ihtiyaçları olan suyu oradan alacaklarından bahsediliyor.

Emirrckr
Emirrckr

12977

Sürekli yaş mama olmayacağı gibi sürekli kuru mama da olmaz.
Hiçbir canlı tek tip beslenmeye mahkum edilmemelidir.
Yaş mama temiz içerikli olduğu takdirde haftada birkaç defa verilebilir.
Haşlanmış etler de aynı şekilde.
En nihayetinde bu canlılar,doğada avlanan ve çiğ etle beslenen canlılar.
Kuru mama evet sağlıklı beslenme için belki gerekli ama sırf bu yüzden de kuru mamaya mahkum edilmelerine karşıyım.
Sonuç olarak haftada birkaç defa verilen haşlanmış etin hiçbir zararı olmaz.

Sevimcolak
Sevimcolak

10646

Aynı durumu yaşıyorum annem kedisine her gün yaş mama veriyor kedi şişmanladı ve hastalıkları bir bir çıkmaya başladı yani diş sağlığının bozulmasından tutun diyabete böbrek hastalığına kadar çok ciddi hastalıklara davetiye çıkarıyor ne yapayım vermezsem bağırıyor diyor kısır döngüye girmiş hayvan bağırdıkça mama veriliyor :/// anlatamıyorum anneme bağırsin sonra unutur diyorum ama anlamıyor azı karar çoğu her şeyin zarar diyorum ama nafile

blue_hpood
blue_hpood

128183

bonaciboyu bilmiyorum ama kuru mama bildiğiniz kraker, ona emin olabilirsiniz. yaş mamadan ziyade haftada kaç gün verebiliyorsanız o kadar tavuk, balık, ciğer, kuzu, dana haşlama öneririm, suyuyla birlikte. %100 et, üstelik sağlıklı, bağışıklık güçlendirici. yaş mamadan ziyade annenize söyleyin kasaptan et alıp ince ince doğrayıp haşlasın. bunu isterse her gün versin, hiçbir zararı olmaz. ki kuru mamanın hiçbir faydası yok zaten, sadece bütçemiz buna el veriyor. imkânı olan herkese çiğ besleme öneririm. diş bakımını aksatmayın yeterli. bir de bağırıp sızlanmasına fazla kulak vermeyin. alışkanlık edindiği, şartlandığı için bağırıyor; siz her bağırdığında yemek verdiğinizde bir kez daha pekişiyor. böyle olmaz.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993


  1. Kedilerin uzun vadede genel olarak sağlıklı büyümesi için kaliteli kuru mama yemeleri gerekir.

  2. Her gün yaş mama verilmesi çok sağlıksızdır. Bakıldığında veterinerler 10-15 günde bir yaş mama verilmesini önermektedir.

  3. Zararın neresinden dönerseniz kârdır. Derhal yaş mama vermeyi bırakın.

blue_hpood
blue_hpood

128183

yaş mama vermeyi derhâl falan bırakmayın, bunlar uydurma hikâyeler. parası olan hiçbir insan zaten kedisine krakerleri dayatmaz. suzionline sitesine mutlaka göz atın ve kedinizin sağlığı için yaş mamadan ziyade et ve türevlerinin haşlamasını kullanın. şu anda en kral yaş mama 40 lira, schesir, ona da değmez. ayda yılda bir yaş mama verilmez. bunlar doğada çiğ beslenen, avlanan hayvanlar. sık su tüketmesi için de mutlaka suyunu temiz tutun, fırsatınız varsa su pınarı edinin. her önüne gelen sallamasa keşke.

Emirrckr
Emirrckr

12977

Her sabah 1-2 kaşık demişsiniz çok değilmiş ama yine de dediğim gibi Bonacibo içerik olarak iyi değil.
Uzun vade de zararı olur.
Bir insanın her gün cips,çikolata yemesiyle eş değer bir nevi.
Ne kadar sağlıklı olduğunu siz hesap edin.


Bu nedenle temiz içerikli yaş mamalar tercih etmeye bakın.

blue_hpood
blue_hpood

128183

sürekli kuru mamayla beslenip de bir sürü hastalığı olan hiçbir kediyle karşılaşmamışsınızdır eminim:) nedense paket mama satacağız diye bir sektöre dönüştürülen bu şeyleri herkes, hekim de dahil öneriyor. hills öneren veteriner hekim var mesela. kötü bir mama mı? değil. ama daha iyisi var mı? kesinlikle var. bu da benzer bir durum. baktığınız zaman herhângi bir kedide herhângi bir hastalık görülme olasılığı elbette var fakat doğasına uygun şekilde beslenen bir kedinin kuru krakerle beslenen bir kediye göre taş gibi olacağını sonuna kadar savunuyorum. bana ömür boyu çiğ beslenmiş kedilerin tamamında çiğ beslenmenin aynı hastalığa sebep olduğunu gösteren tek bir araştırma gösterin. bir de kuru mama için gösterin.
paranız varsa çiğ besleyin, çok açık.

MerveDuma
MerveDuma

277

Kilo yapar :( en önemlisi alışır ve kuru mama yemez

IIREMMM
IIREMMM

112774

ben bağırsak sağlığı için her gün olmasa da 2-3 haftada bir yemeli diye düşünüyorum çünkü sadece kuru mama ile beslemek de tek çözüm değil, örneğin kısırlaştırma operasyonu sonrasında da bağırsak sağlığı ve daha rahat dışkılama için ilk birkaç gün kuru mama yerine yaş mama ile beslemek öneriliyor, bizim veteriner hekimimiz bu şekilde belirtmişti

Emirrckr
Emirrckr

12977

Bence annenize açık açık anlatmaya çalışın.
Yaş mama da özellikle temiz içerikli markalar tercih edilmelidir en azından Schesir,Acana,N&D,Gimcat gibi.
Bonacibo'nun içeriği iyi değil,faydadan çok zarara yol açar.
Dişlerde problem,ağız kokusu ve yanı sıra uzun vade de böbrek hastalıklarına kadar yol açabilir.
Bir an önce annenize durumu açıklayın,sağlığı için doğru olmadığını söyleyin.
İlla yaş mama vermek isterseniz de dediğim gibi yukarıda saydığım temiz içerikli mamaları tercih edin.
Mesela Acana konserve mamaların içeriği çok temiz ve Petlebi'de gayet makul fiyata bulunuyor.
Schesir biraz pahalıdır ama toplu alımlarda uyguna gelebiliyor Trend.yol'da.
Araştırırsınız.
Temiz içerikli olduğu takdirde yine aşırıya kaçmamakla beraber iki günde bir vs.verebilirsiniz.
Bende sürekli tek tip beslenme ve sadece kuru mama yemelerine karşıyım.
Hatta anneniz uğraşabilirse bu yaş mamalar yerine en doğalı olan bir tavuğu,ciğeri vs.haşlayıp verebilir.
Hatta içerisine haşlanmış patates,havuç gibi şeyler de ekleyerek lezzetli hale getirebilir.
Yaş mamadansa her gün bunları yapıp versin mesela.
Çünkü temiz içerikli yaş mamalar da artık dediğim gibi Petlebi'deki Acana'lar hariç genel olarak pahalılar.
Ona verilecek parayı taze ete verebilirsiniz.Hem daha sağlıklı olur.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Evet biz ve veterinerler boş konuşuyoruz. Sürekli haşlama ve yaş mama şekilde beslenen kedileri görüyorum uzun vadede hepsi hasta ve sorunlu. Ama sahipleri hala bildiğine gidiyor ilginç.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12251

Arkadaslar yorum icin cok tesekkur ederim annem ona olabildigince et tavuk vermeye calisiyor tavugu seviyor diye abartmisti alerjiyi tetikledi. Kediye asla karsi koyamiyor ben isteyken gizli gizli birseyler yediriyor.
Bonacibo mama da onun mamasi degildi arada agizlari tatlansin diye disardaki bebelere veriyordum. Biraz premium markalari almaya calisacagim belki bir tatli kasigi mamayi suyla karistirip verir bir sure sonra yavas yavas birakiriz cunku mamayi yemeden rahatlamiyor.

haftada 1 özellikle yazın öneriyorlar diş bakımı mühim ben yazın haftada 1 kışın 15 te bir veriyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 454 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR