Sedapet Yolculuk

kedimle yarın uçakla seyahat edeceğiz. 1.5 saat uçak yolculuğu 2.5 saatte ilden ilçeye otobüsle gideceğiz. kedim geçen bayram gittiğimizde dönüş yolunda çantasını parçaladı. elimi kanattı. saldırganlaştı. bu sefer vetden sedapet aldım yine aynı durum olursa kullanırım diye ama ilacın prospektüsünü okudum yan etkilerden korktum. internette de olumsuz yorumlar var. sizce kullanmalı mıyım

10 CEVAP

bi kaç gün önceden kullanmak mı gerekli o zaman mı etkili olur

blue_hpood
blue_hpood

128941

tıpatıp aynı durumu bundan bir sene önce yaşadık, rizeden trabzona gittik, uçakla izmire gelecektik. trabzon havalimanın resmen hayatımın şokunu yaşadım, o yüzden size mutlaka birkaç önerim olacak. benim yaptığım hataları yapmayın diye. şimdi ben sunexpress ile yolculuk yapacaktım, mükemmel de bir çantamız vardı fakat benim kedim çantaya alışık değildi ve dışarıyı görmekten de tedirgin oluyor. çantasıyla en az bir ay önceden tanışık olması lazım, hatta devamlı ortada açık kalması lazım, bu şekilde içerisine giriyorlar, alışıyorlar. sizin kedinizi gözlemlemiş olmalısınız, şayet hava sıcak değilse ve kediniz dışarıyı izlerken tedirgin oluyorsa mutlaka üzerini örtün. evde de o örtü daima kutunun üzerini kapatacak şekilde kalsın, mağara izlenimi yarattığı için çok daha huzurlu oluyorlar. onun dışında yanınızda kesin seyahat edeceğiniz çantayla birlikte mutlaka ama mutlaka bir çanta daha olsun, kapılardan geçiş yaparken kedinizi kucağınızda tutamayabilirsiniz, benimki tam da o sıra delirmişti, siz bir kutudan diğerine koyup o şekilde xrayden geçirebilirsiniz, böylece hiç kucakta kalmamış olur, sizin yararınıza. bir diğer önemli şeyse, seyahat esnasında yanınızda kemer küpe bilezik gibi şeyler olmasın, her türlü şeye hazır olun, yola çıkmadan enerjisini mutlaka ama mutlaka atmasını sağlayın ve göğüs tasmasıyla birlikte kutusunda kalsın. benim kedimin kaçamamasının en büyük sebebi göğüs tasmasıydı, bir kadın kayışına basıp durdurmuştu. bir diğer önerim de elinizdeki karnesinin tüm dolu yüzlerinin fotokopisini mutlaka çektirin, havalimanında direkt verir geçersiniz, yoksa benim gibi yarım saat beklersiniz, bir de adamı bulmaya çalışırsınız. aptallık.
lütfen aylar öncesinden kabını açık bırakın. mutlaka iki taşıma kabınız olsun, kilosu uygunsa bile softcase çantasıyla birlikte normal box da yanınızda bulunsun, hem geçişte kolaylık sağlar, hem de uçağa alamayız gibi ters durumlarda bir kutuya 1000 lira vermezsiniz. bir de üzerinizde mümkünse yük olmasın. bende hem elimde mont, hem valiz hem kedi vardı, binbir eziyet çektirmişim kendime şimdi bakınca. yanınızda biri varsa mümkün mertebe eşyalarınızı ona verin, sizde yalnızca kedi kalsın.
bahsettiğiniz ürünün ismini bilmiyorum fakat şöyle bir kıstas verebilirim, rize trabzon 1 saatti ve havalimanı aşırı kalabalık ve gürültülüydü, benim kedim buna gelemedi, kendini tehlikede hissetti, çıldırdı fakat şimdiki kutusu sürekli açıkta ve geçen ay 3 saatlik tren yolculuğunda hiçbir şey vermememe rağmen gıkı çıkmadı, resmen şok oldum, bağırıp miyavlayan, kutuda dönüp duran kedi gitti, kutuya serilmiş uzanıyordu. kutusu hem içine sığacağı kadar büyük, hem üzerinde örtü var, hem de en önemlisi artık kutusuna alışık. sürekli açıkta ve içerisine girip uyuyor geceleri. bu yüzden kedinizi iyi tanımalısınız. seyahate çıkmadan kutusuyla bir saatlik dışarıda dolaştırın, bu da yardımcı olabilir. onun dışında bitkisel sakinleştirici belki önerebilirim fakat ne kadar etki eder bilemiyorum. seyahatlerde en önemlisi kedinizi tanımak, soğukkanlı ve planlı programlı olmak. şimdiden kolay gelsin:)

blue_hpood
blue_hpood

128941

bu arada bir saatlik dolaştırın derken her gün yarım saat/bir saat dolaştırın demek istedim. seyahat günü için değil, seyahat tarihinden önce alışması için.

bende var o pet labs. daha önceki yolculuk için almıştım ama işe yaramadı. giderken çok sorun olmadı dönüşte işe yaramadı. bi an saldırganlaştı yine.
kızgınlıkta kullandım o zaman işe yaradı mesela 3 gün filan kullandım geceleri rahat uyuyordum artık. o zaman bugün ve yarın versem mi şurubu

blue_hpood
blue_hpood

128941

sizin seyahatiniz yarınaymış, geçmiş olsun artık, buraya kadar ne yaptıysanız o. en azından enerjisini atmasını sağlayın. bitkisel ilaç alabilirseniz bitkisel ilaç sorun, onun dışında hiçbir şey öneremeyeceğim.

Oo sizinki çok fenaymış. Geçmiş olsun. Benimki bu sefer x raydan geçerken çok panik oldu. Bi an elimden kaçtı ama tasmasından tuttum. Etrafa kaçmaya çalışmadı neyseki. Uçakta sorun olmadı. Ama ilden ilçeye geçerken arabada miyavladı. Çantadan çıkmaya çalıştı hırçınlaştı baya. Sedapet yanınmdaydı ama kullanmadım. Pet labs de kullanmadım. Bi gün önce kullandığım gün ekstra bi enerjikti. Enerji verdi sanırım. Kullanmadım hiç bişey o yüzden. Plastik çanta sorun olmadı çok rahat ettim. Kumaş olsaydı parçalamıştı çoktan. Çantanın linki açılmadı. Özelden atar mısınız

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Bu cevabım muhtemelen yarınki yolculuğunuz için yardımcı olamayacak çok zaman kalmadığı için ama bundan sonraki yolculuklarınızda yardımı dokunabilir diye yazıyorum. Ben tavsiye üzerine Pet Labs markasının anti stress şurubunu kullanıyorum. Tamamen bitkisel bir ürün, yan etkisi de yok ve hayvanı uyuşturma değil, serotonin hormonu salgısını arttırmak suretiyle keyfini yerine getirerek sakin tutma prensibiyle çalışıyor. Ama dediğim gibi ürünü hemen edinip içirmek gibi bir şansınız olmayabilir bu sefer için. Daha sonraki seferlerde yolculuktan birkaç gün önce kullanmaya başlarsanız etkisini görebileceğinizi düşünüyorum ve umuyorum. Umarım bu sefer keyifli bir yolculuk geçirirsiniz.


Bol patili günler diliyorum. :)

sert plastik çantalardan almıştım. kumaş olan çantasını en son seyehatte parçaladı. fermuarı bozuldu zaten bir tarafı montla kapattım çıkmasın diye.serT plastik çantada bir yeri yırtamaz en azından diye aldım. alıştı çantasına hatta kumaştan daha çok sevdi. dediğiniz gibi yapmıştım çantası ortada içine girip uyudu filan. zaten yeni kısırlaştırdım. çantayla dışarı çıkmaya alışık.en az 5 kere filan çıktık çantayla. diğer kumaş çantayı yaptırdım onu da yanıma alcam. eğer kabul etmezlerse diye. vet plastik çanta kabul edilmiyor uçağa dedi.
içine dün giydiğim tişörtü koycam. benim kokumu alınca rahatlar en azından.Üstünüde kapatcam bir türbent ile o da aklımda. 3 saat öncesinden mama vercem. sonra oynatmayı planlıyorum evet yorayım da uyusun. son zamanlarda çok enerjik umarım durur çantada. daha önce gittiğimizde kedim bu kadar enerjik değildi. kısırlaşınca yerinde duramamaya başladı. tek korkum o.
bende trabzondan bincem uçağa. benden fotokobi filan istemediler daha önce. sadece kilosuna baktılar. karneye bakmadılar hiç.
göğüs tasması var. takmayı düşünüyorum daha öncede rahat oldu. kaçmaya çalışmadı ama yine de belli olmaz.
ilacı duruma göre vercem yanımda götürürüm. dün pet labs verdim. sanki işe yaramadı hatta fazla mı enerji verdi diye düşündüm. hiç yerinde durmadı. umarım ilaç kullanmak zorunda kalmam. uçak havalandıktan sonra sorun yok zaten. öncesinde korkuyor. havalanınca sakinleşiyor. umarım keyifli yolculuk olur. :)

blue_hpood
blue_hpood

128941

benim 5 buçuk kiloluk canavar, tüm gereksiz hırçınlığına rağmen çantaya tek bir hasar bile veremedi, hatta bana ne kadar hasar verdiğini görebilirsiniz
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/123282-yardimhavalimani-rezaleti
dehşet saçmıştı resmen..
çanta linkini de bırakayım, belki beğenebilirsiniz
https://www.***********.com/better-life-fileli-kedi-tasima-cantasi-mavi-siyah-yurt-disindan-p-HBCV00000TO0B6?magaza=Better%20Life
sansürlü yere h.epsiburada yazabilirsiniz
çantada plastik görünen file kısmı aslında plastik değil, metal alaşımlı gibi, aşırı sert, hayatımdaki tüm şansımı bu çantada kullandım ben, çok sağlam bir çanta.
umarım yolculuğunuz iyi geçmiştir..

Catsusam
Catsusam

3415

Kedinizi gerekli önlemleri alıp evd bırakabilirsiniz. Kapıların kollarını bağlayın, yeterli mama ve bol bol su koyun. Benim kedim 45 günlükten beri en fazla 6 gün olmak kaydı ile kalıyor. Tabi herkes bunu tercih etmeyebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 420 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR