2023 Yılında Sahiplenilen Hayvanlar İçin Çip Uygulaması

AyseMia
AyseMia

111367 Puan

Merhabalar,


2023 yılında yeni sahiplenilen bir evcil hayvan olduğunda 3 aya kadar cezasız şekilde çip takılabildiğini biliyorum. 3 aydan biraz büyük olup eski sahibi çip taktırmadı ise biz direkt cezaya mı tabii tutulacağız? Bu konu hakkında net bir bilgiye sahip olan var mı acaba? İnternette araştırdım ancak pek bir bilgiye rastlamadım.

11 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111367

3 aya kadar dan kastım: o evcil hayvan 3 aylık olana kadar yani.

AyseMia
AyseMia

111367

Edit: Bu süre 6 ay da olabilir ancak tam emin değilim.

blue_hpood
blue_hpood

128183

hayvanı ne zaman sahiplendiğinizi nereden bilecekler ki? ayrıca eski sahibi çip taktırmadıysa bundan siz niçin sorumlu olasınız?

AyseMia
AyseMia

111367

Biliyorum ancak öyle olsa çip taktırma süresi diye bir durum söz konusu olmazdı ki. Eskiden beri kedisi olanlar bu sene de taktırırdı acele etmesine gerek kalmadan.

blue_hpood
blue_hpood

128183

önceden bu yana kimliği olan kediler için mecburiydi çünkü yok aşı yapılamayacak, yok hastaneye alınamayacaklar vs deyip çipi zorunlu ve mecburi kıldılar. onun dışında yine önceden beri kimliği olan bir kediyi götürüp çip taktırılabilir bence çünkü sizin isminize kayıtlı değil, yeni sahiplendim dersiniz.

AyseMia
AyseMia

111367

Açıklamanız için teşekkürler, aynen bence de öyle olması gerekiyor ve umarım da öyledir. Devletin bir şey yapmış görünmek için çıkardığı göz boyama kanunları hep bunlar. 🤦🏻‍♀️

cat_expert
cat_expert

12742

Şu an için mevzuat karışık durumda kimse ne olduğunu tam olarak bilmiyor.


Yıl başına kadar insanlara süre tanıdılar taktıran taktırdı, yıl balına 1 ay kala çip bitti mecburen beyanname ile bildirme sistemine geçildi. 4 ay sonra aramaya başladılar tarım müdürlüklerinden gelin çip takalım diye.


Yeni sahiplenilen hayvanlar için ise ortada cezalı çip takılabilir diye bir söylendi dolaşıp duruyor, bu akla mantığa aykırı bir uygulama ama ciddi ciddi bazı tarım müdürlükleri yeni hayvan sahiplenip çip taktırmak isteyenlere önce cezayı ödeyin sonra çip takarız demişler.


Kardeşim bu insan hayvanı yeni sahiplenmiş çipi öncesinde nasıl taktıracaktı? Elbette şimdi taktıracak ne cezası?

PaSuNe
PaSuNe

677

6aylık olana kadar süresi var dedi bize veterinerimiz geçen hafta

AyseMia
AyseMia

111367

Aynen ben de 6 ay diye biliyorum ama bakalım artık yavruyu sahiplenip kliniğe gidince anlaşılacak her şey...

AyseMia
AyseMia

111367

Cat_expdrt 6 aya kadar eski sahibi taktırmamışsa yeni sahibine kalıyor cezası sanırım, 6 ay da uzun bir süre zaten ama 6 aya kadar çip takılmıyor denildiğini de duydum çip iğnesi büyük olduğundan. Ne olduğu pek belli değil yani. Gereksiz bir uygulama olduğundan böyle kafa karıştırıcı olduğuna da şaşmıyorum, GPS sistemi bile yok.

somnium
somnium

12640

3,5 aylık bir kedi sahiplendim. Ve çip taktırmak için geçen hafta veterinere götürdüm. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Ki o sıra zaten soruyorlar “kimlikli mi?” Diye. Kimliği de olmadığından yeni olduğu, yeni bir kimlikle eşleştireceklerini anlıyorlar. Ki ben hiç çip olayını söylemeseydim de muayene edilecekti. Ayriyeten kimse bakmıyor, çipli mi diye.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 406 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR