Veteriner Yanlış Tedavi Yapmış

cileklikedi
cileklikedi

312 Puan

Kedim hamileydi arife günü veterinere kontrole gittik o zaman hem iştah kaybı hem de sarı bir akıntısı vardı veteriner bunun erken doğum belirtisi olduğunu söyledi ama tedavi uygulamadı. Bayramdan sonra kedimin ağrıları başladı ve doğum başlamış. Hemen veterinere gittim oksitosin başlandı ve normal doğuma zorlandı. İlk gün iki yavrusu ölü doğdu ama iki yavru arasında 9 saat vardı. Bize hep iki yavru olduğunu söylediler ve doğumun bittiği söylendi. İkinci gün tekrardan sancılandı ve iyice güçsüz düştü acil şekilde veterinere gittim ve gene doğum yaptığını üçüncü yavru olduğunu söyledi tekrardan hormon takıp normal doğuma zorlandı gün içinde doğum olmayınca biz eve gönderdi ve kedim gece 2de doğum yaptı yavru yaşıyordu. Sabah hemen kliniğe gittim ama yavru prematüre olduğu için çok yaşayamadı ve kedim çok kötü durumdaydı. zorla ultrason çektirdim ve dördüncü bir yavru varmış. Ve gene zorlayarak kan baktırdım kan değerleri çok düşüktü ölümcül düzeye gelmiş kulaklarının içi gözleri sararmaya başladı veteriner hiçbir şey olmadığını sorun olmadığını söyleyerek gene normal doğuma zorladı sezeryan yapmaktan kaçındı coğrafi şartlardan dolayı daha iyi bir kliniğe gitmek kızım için tehlikeliydi 3 saatlik bir yol yapmamız gerekiyordu ama her şeyi göze alıp daha kapsamlı bir kliniğe gittim ve oradaki hekimler durumunun çok ciddi olduğunu acil sezeryan olması gerektiğini Kurtulma olasılığının çok düşük olduğunu söylediler Sezaryeni kabul ettim ve operasyon oldu çok şükür iyi geçti yoğun bakıma aldılar yarın taburcu olacak. Hekimlerin söylediğine göre yavru karnında ölmüş ve kızımı zehirlemiş rahmi deforme olduğu için alınmış ve karaciğerine ciddi hasar varmış sarılık olmuş. Şimdi size sormak istediğim ilk veterinerin hatası yüzünden kızım ölüyordu arife günü olması gereken sezeryanı yapmadığı için günlerce acı çekti. O veterineri nereye şikayet edebilirim başkalarına zarar vermesini engellemek ve maddi manevi zararmızı ödetmek istiyorum.


4 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm.


Keşke 2 ölü yavrudan sonra kedinize ultrason çekmeye tenezül etmeyip sizi eve gönderen bu sorumsuz iş bilmez kliniğe tekrar gitmeseydiniz. Bir kedinin karnında kaç yavru olduğunu tespit etmek çok basit bir işlemdir ama klinik uğraşmak istememiş anladığım kadarıyla.

Rubikosu
Rubikosu

405

İl tarım müdürlüklerine ve veterinerler odasına şikayet edebilirsiniz ancak nasıl bir sonuç alınır ben de bilemiyorum. Elinizde somut olarak gosterebileceginiz kanıtlar vs varsa dava da açabilirsiniz. Veterinerin hatali tedavi yaptığını kanitlamaniz lazim.

cileklikedi
cileklikedi

312

Yaşadığım yer merkeze uzak ve işim sıkıntı oldu maalesef keşke hiç gitmeseydim😔

cileklikedi
cileklikedi

312

Kanıt olarak wp konuşmaları ve onun kamera kayıtları var ödeme yapmadım faturayı alamam o yüzden. Birde ameliyatı yapan veteriner raporu var bunlar yeterli olur mu sizce?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 285 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR