İki Sorum Var...

Mozkaya
Mozkaya

187 Puan

Merhaba arkadaşlar. Ben daha önce kapıda çok kedi besledim. Bu seferde evin içinde beslemek istiyorum ancak evde koku olmasına karşı endişe var. Evde veya oda da kedi kokusunu gidermek için bir imkan veya tavsiyeniz var mı ? İkinci olarakta uysal bir kedi arıyorum. Bunun için erkek kedi mi yoksa dişi kedi mi tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkür ederim...

16 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

kedinin uysal olması cinsiyetine bakmıyor, kedilerin karakterleri birbirinden farklı oluyor, atalarından getirdikleri genler de uysal ya da vahşi olmalarını etkiliyor. yavru alacaksanız almadan önce biraz vakit geçirmenizi tavsiye ederim, az çok anlarsınız, daha büyük alacaksanız kimin yanından alacaksanız onlardan bilgi alabilirsiniz. koku meselesi de arkadaşlar da yazmış kapalı kum kabı, düzenli temizleme, iyi bi kum, mamasını sürekli kapalı tutma sadece yiyeceği kadar çıkarma ile hallolur kedinin kendisi zaten kötü kokmaz..

eltarcin
eltarcin

116201

Hırçın bir Scottish Fold'da gördüm, çok uysal bir Tekir'de... Tamamen kedinin karakterine dayanıyor. @KuruyemisAilem

riuhole
riuhole

3534

Kedi kokuyor muymuş ki? Evde 4 kedi beslediğim zamanlarda bile koku oluşmadı. Kumundan bahsediyorsanız her gün temizlerseniz onun da kokusu olmaz. Erkek kediler yaramaz ve hareketli oluyorlar dişi kedilere göre dişi kedilerin de kızgınlıkları zor oluyor kısırlaştırana kadar.

Sultanozgr
Sultanozgr

334

Bundan tam 1 yıl önce bende tüm forum sitelerini arşınladım bu konu ile. Yok efendim kedi kokuyor yok efendim kediler gece uyutmuyor her türlü şeyi okudum lakin inanın 1 yıldır sarman minoş bir dişi kedi ile evimi paylaşıyorum inanın akma kokma olayları palavra hatta resmen çok güzel kokuyorlar. Okuduğum kadarıyla dişi kediler daha evi ve sahibini benimsiyorlar erkek kediler birazcık daha başına buyruk oluyorlar. Benim şansım ve kedimin karakteri sayesinde gram sıkıntımız yok. Gayet uysal ve sakin bir yapısı var zaten kediler sürekli uyku halindeler :D. Kızgınlık döneminde dişi kediler (evet şu an yaşıyorum) sev beni sev beni diye sürekli peşinde oluyorlar ve birazcık miyavlaması artıyor onun dışında bir sorun görmedim. Erkek kedilerde odayı işaretleme olayı falan varmış o konuda bir fikrim yok.
Ne çok konuştum :D Bu şekilde yani :d:Dd

eltarcin
eltarcin

116201

"Cins kedi alabilirsiniz." derken? Cins kedilerin uysallık açısından bir farkı mı oluyormuş? @KuruyemisAilem

Kjw
Kjw

2320

Benim kedim çok güzel kokuyor mesela kokusunu çok seviyorum,koklayarak öpmeyi seviyorum....
Sizin bahsettiğiniz olayda ise kedi kokmaz,pis ev ortamı,temizlenmeyen tuvalet kokar...Dönemsel olarak erkek kedilerin koku bırakma olayı var ama onunda çareleri var.Büyütecek bir durum değil...


Ve uysal kedi kısmı tamamen kedinin karakteri ve sizin şansınızla alakalı bir durum...Benim kedim çok oyuncu çok kuduruk bir kedi ama aynı zamanda çok uysal ve uyumlu bir kedi,her şeyi yerine göre yaşıyor,oyun saati delirme normal zamanda iyi aile çocuğu oluyor...

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

evet kedilerin kokusu olmaz ağız kokusu dışında o da dönemsel temizlik yapıldıgında bir sıkıntı olmuyor hepimizde olan şeyler bunlar :) tuvaletini iş yoğunluğumdan bir gün geciktirirsem temizliğini ,tuvalet kapalı ve iyi kum kullanmama ragmen koku olusuyor malesef ama değiştirince hemen gidiyor kalmıyor endişelenmeyin her bir kokusu size mis gibi gelecek onu öpünce :)

yasement
yasement

119858

Kediler tertemiz kokar. Erkek kedilerin bazi donemler idrar puskurterek yer isaretledikleri oluyor o koku biraz zor cikiyor. Ama cikiyor. Surekli olan bir donem degil geciyor. Kisirlastirinca oyle bir sorun hic kalmiyor zaten.

Reyaura
Reyaura

15210

Evdeki kedi kokmaz. Kedinin mamasi kokar kumu kokar. Erkek kediler kızgınlık doneminde asabi oluyor dışı kedilere göre daha hareketli oluyolar en azindan benimki öyle. Sahiplenicegin kedinin karektetine bağlı uysalligi bence.

Elifoo
Elifoo

10743

Kedi sahiplenmeyi tamamen evlat sahibi olma gibi dusunun. Agzi soyle karakteri boyle olsun gibi bir durum olmuyor aranizdaki enerjiye bagli tamamen. Amiyane tabirle manavdan elma secmiyorsunuz sahiplendiginiz/sahipleneceginiz hayvanla aranizda bir bag olusmali ilk asamada. Sonrasinda zaten hicbir kusuru gozunuze batmiyor cocugunuz gibi goruyorsunuz zaten. Onun disinda koku olayi da evi duzenli olarak havalandirmazsaniz ne kadar havasiz oluyorsa kedili bir evde de havalandirma duzgun olmazsa en fazla o kadar koku olur. Bazen mamasi kokabiliyor onu daha genis bir ortama koyarsiniz dar odalar yerine. Tuvaleti zaten sabah aksam temizleyeceginiz icin asla kokmaz. Ben koku onleyici spreyleri cok saglikli bulmuyorum acikcasi.
Zaten basta soyledigim o bag olusursa aranizda kokusu size dunyanin en guzel kokusu gibi geliyor. Boyle boynuna kafanizi sokup saatlerce kokluyorsunuz. Yani demem o ki “o cins mi bu cins mi su renk mi bu boy mu” diye arastirma yapmayin kediyle iletisim kurun ve aranizdaki baga bakin ..

rkyeda
rkyeda

4370

Koku olayını bilmiyorum da erkek kediler çok yaramaz oluyorlar

Kumunun kokmasından rahatsız oluyorsanız koku giderici pudra kullanabilirsiniz ve kapalı kum kabı alabilirsiniz günlük temizlersiniz hiç kokmaz. Kediler günün 16-17 saati uyurlar diğer saatlerde temel ihtiyaçlarını giderip diğer birkaç saatinde de sizden ilgi isterler. Erkek mi kız mı derseniz bence kişiliğine göre değişebilir veya cins kedi alabilirsiniz.

Uysal olan cins kediler var diye biliyorum

nyssa
nyssa

1300

ev kedisi mis kokar yahu,ever clean lavanta kum kullanın mesela öpmelere doyamazsınız.tuvaletini sık sık temizleyin yeter.zaten kendi tertemiz bi hayvan

DEMET92
DEMET92

18608

merhaba;
dişi kediler daha uysal oluyorlar sanırım benim de dişi kedim var çünkü. :) koku içinde çok ağır bir kokusu yok zaten birkaç gün geçince koku almazsınız artık. birde düzenli olarak evinizi havalandırıp kumunu temizlerseniz sıkıntı olmaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1394 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.813 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR