Ankara Kırması Beyaz Kedim Şeytana Dönüyor Resmen Saldırıyor, Köpekten Beter Saldırıyor

Havaaa
Havaaa

1481 Puan

Lütfen yardımcı olun! Beyaz kedim saldırı anında şeytana dönüyor! İlk defa bana birebir saldırdı, bacağımın üzerine basamıyorum iki gündür! Kendime değil, kedime üzülüyorum! Ben şimdi korkmadan nasıl bakmaya devam edeceğim!


19 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

tekrarlaması hâlinde tepkisini gözlemleyin, saldıracağını anladığınız anda eğilip elinizi koklatın. kaçmayın, bağırmayın. gün içersinde de korkuyla yaklaşmayın, tepki vermeye başlar. dengesiz davranırsanız dengesizleşir. gerekli aktivitesini yaptırın ve baskılayıcı hareketlerden uzak durun. ev içerisinde kutusu hep açık kalsın, güvensiz hissettiğinde sakinleşmek için kullanabilir.

Cennet29
Cennet29

123883

Hayvan neticede yani bizim gibi aklını kullanarak hareket etmesini bekleyemeyiz. Eve gelen kişiler büyük ihtimal başka kedi, köpek herhangi bi hayvan kokuyo olabilir kedinizde büyük ihtimal bunlardan ürktü ve size tepki gösterdi. Hiç bir hayvan durduk yere kalkıp zarar vermez. Onu etkileyen tetikleyen şeylere sebebiyet vermeyin ve üzerine gitmeyin. Özellikle saldıracağını anlarsanız kolunuzu bacağınızı çekiştirmeyin daha fazla zarar görürsünüz. Gerginliği asabiyeti geçsin istiyorsanız trndyldan Pet labs 'anti stress' ürününü hızlıca almanızı ve bi süre kullanmanızı öneririm. O mutlu siz mutlu 👌

Sevilayyyyy
Sevilayyyyy

2742

Niye saldırıyor ki rahatsız eden bir durum vardır o durumun olmanasına dikkat edin bence durduk yere mi saldırıyor

Havaaa
Havaaa

1481

O gün dışarıdan iki hayvan sever çocuk gelmek istedi, kıramadım gelin ama sesinizi yükseltmeyi, Hürrem sevmez ve saldırır dedim! Ya o çocukların varlığı rahatsız etti! Ama çocuklar gittikten 2-3 saat sonra saldırdı! Daha önce de 4-5 vukuatı var! Ama bana ilk defa yaptı bunu

Selapus
Selapus

1165

Bizde de yıllar önce benzer bir durum olmuştu...Evde 3 kişi olmamıza rağmen kedimiz sadece babama vahşi hayvan gibi saldırmıştı...Hiçbir şekilde kediyi durduramadık ve babamı bir odaya kapattık...Bu sefer de uzun süre kapıya saldırdı...Sakinleşene kadar bekledik ve babamı ondan sonra odadan çıkarttık...Bir daha tekrarlanmadı ve kedi ölene kadar uzun yıllar bizimle yaşadı...Nedenini biz de anlayamadık.

Havaaa
Havaaa

1481

Diğer kedilerime de bakamıyorum şu an korkumdan! Ailem eşim hepsi çok kızgın, bunu köpek yapmaz diye! Herkes ısrarla gönder hepsini diye üzerime geliyor! Önemli de bir tedavi görüyordum, öyle bir zamana denk geldi ki saldırması, ne yapacağım bilmiyorum! Ama gidecek olmalarını söylediklerinde bile içim yanıyor! Nasıl bir yol izleyim lütfen yardımcı olur musunuz?

blue_hpood
blue_hpood

128183

köpek neler yapar aklınız durur. siz ısrarları göz ardı edin, saldırdı diye kedi atılır mı? benimki de eve gelen yavru kedinin tıslamasından sonra beni paramparça etti. o gün bir şeyler fark ettim, öncelikle ben ne kadar paniklersem hayvan da o kadar deliriyor. ikincisi sakin davranışlar sakinleştiriyor, kaçtıkça üzerime geliyor. bağırmak, su sıkmak hiçbir şekilde engellemiyor.
dediğim gibi korkuyla yaklaşırsanız bu dengesiz tavıra göre şekil alır her şey, yani korkunuza saldırarak cevap verme olasılığı yüksek.
ben olayın tekrarlayacağını sanmıyorum, kedilerden kaçmayın yeter. gönder diyenlere de işlerine bakmalarını söyleyin. ortada bir sorun var belli ki, bir can sahiplenirken her türlü durum göz önünde bulundurarak sahiplenilir.
dediğim gibi bence tekrarlamayacak, gözlemleyin, kediden kaçmayın. ve yine söylediğim gibi boxu açıkta kalsın, siz davranışlarınızla dengesizlik yaratmayın. benim belalı kedim programına da göz atabilirsiniz. kedilerinizi terk etmeyin.

Havaaa
Havaaa

1481

Yaklaştırır mı sanıyorsunuz? Bugün tekrar deneyim şansını dedim! Yanlarına girmek istedim! Ağır bir tedavi sürecim var belki kalkıp uzunca süre ilgilenemegeceğim diye bugün yanlarına girmek için girmeye kalkıştım ki! Üzerime koştu! Kapıyı kıyık bırakarak elimi uzattım ödül maması vermek için Hürrem kapıyı açmak için kapıya yapıştı! Diğerleri kapı açmayı bilmez, Hürrem deli gibi kapıyı çekiyordu!

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Tepki vermiş bir olaya bence onu rahatsız edebilecek şeyleri düşünmelisiniz çünkü normal bir davranış değil

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Tepki vermiş bir olaya bence onu rahatsız edebilecek şeyleri düşünmelisiniz çünkü normal bir davranış değil

Puffy2021
Puffy2021

3531

Merhaba benzer durumları bende yaşıyorum benim kedimde saldırgan ve size gelen yorumlar gibi bana da yok işte o alfa olmasın sizden korksun siz evin alfasi olun korktugunuzu belli etmeyin kaçmayın tarzı benzer yorumlar geldi. Çok saçma çünkü o an bu durum planlandığı gibi işlemiyor malesef ben de kedimin seviyesine ineyim mama vereyim dedim deli gibi beni parcalamisti ve yüzüme hamle yaptı kendimi zor kurtardım ne bağırdım ne vurdum ne de kaçtım. Ama sonuçta insanın da bir savunma mekanizması var ve bu kadar darbe almayı ve acıyı çekmeyi kimse göze alamaz normal davranalım diyoruz daha geçenlerde aynı sizde olduğu gibi anneme arkadan saldırdı. Bizde odaya kapattık ve sadece mamasını suyunu koymak için yanına gittik ozaman bile deli gibi ayaklarımıza bakıyordu gözlerini dikiyordu arkamızdan gelip saldiracagi bariz belliydi. Ben en son insanlara verilen antidepresanlardan kullanmaya başladım veteriner reçete etti bu davranışlar normal değil dedi. Bebekliginden beri ben bakıyorum kedime eskiden de böyle ısırma huyları vardı uyurken ısırarak uyandirirdi. Alışmasın diye ugrasmistik ama birssy farketmemisti. Ve çok fazla simartilarak büyütülmüş bir kedi gören fazla ilgiden böyle olmuştur diyo . İsterseniz burada ilac ismi vermeyeyim ama özelden yazabilirim veterinere sorun. Bizimki şuan sakin saldırmadi 4-5 gündür kimseye

Havaaa
Havaaa

1481

Anti stress uzunca süre kullandım! Fakat kokusunu sevmedikleri den, diğer kedilerim de yemez içmez oldular! Önümüz yaz yazık suyu bol içsinler diye bir aydır damlatmıyordum sularına! Hürrem herkese yapardı bana yapmazdı! Evlendim, eskisi gibi vakit geçirmek oldum! Beni unuttu 😥

Havaaa
Havaaa

1481

Mama kutularımızla dolu evin her yeri! Dediğiniz gibi öngörürsem elimi koklattığım çok oldu! Arkadan saldırdı! Daha önce saldırganlığından bildiğimden, canım felaket yanmasına rağmen gık diyemedim! Beni görünce vazgeçer yapmaz belki diye sakince koltuğa oturdum! Baktım halen üzerime geliyor! Sesimi çıkarmadan elimdeki su şişesini siper edip kendime çıktım

Cennet29
Cennet29

123883

Anti stresi sularına yada mamasını damlatmicaksınız. Direkt ağızdan her gün vereceksiniz

Havaaa
Havaaa

1481

Ben kaçmadım zaten! Daha önce benim dışında 4- 5 kişiye saldırmışlığı olduğu için tecrübeliyim! Bağırdığın ve kaçtığında daha beter saldırıyor biliyorum o yüzden! Bana saldırdığı da bu yüzden tüm acıma rağmen gık demedim! Sakince gidip kanepeye oturdum, benim olduğumu görürse belki saldırmayı bırakır diye! Ama ısrarla üzerime acayip sesle geldiğini fark edince çıkmak zorunda kaldım ki onu da kaçar gibi değil kendimi su şişesiyle (ağzı kapalı, ona dökmek için değil, kendime kalkan yapmak için) koruyarak sakince çıktım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 552 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR