Gerçekten Bık-Tım!

eltarcin
eltarcin

116201 Puan

Merhaba,
Bugün fark ettim ki hemen yan tarafımızdaki kedilerin barındığı 5-6 metrelik alana insan yavruları için park yapılıyor. Zaten her yerlerini evlerle, arabalarla işgal etmişken bu "Artık yeter!" dedirtecek kadar oldu. Etrafımız parklarla çevrili. Adım başı çocuk parkı. Millet iki adım atmaya yoruluyor diye kedilerin yaşam alanının park yapılmasını ASLA doğru bulmuyorum. Tamam, kediler için bir alan bırakmışlar... 1 METRE! Kediler kendi içlerinde orada bir düzen kurmuşken, bu insan parkı hiç olmadı! Tamam, 1 metrede olsa alanları var, yaşarlar öyle böyle... Ama oradaki çocuklar ne olacak? Biri kuyruğundan, öteki gözünden... İnsan anneleri de artık "Ay dokunma pis şeye!" der, kedileri itekler... Sırf insan yavruları için kedi yavrularının ve diğer kedilerin mutsuzluğunu getirecek hiçbir şeyi desteklemem! Sizlerin de desteklemeyeceğini düşünüyorum. Anlatırken bile gözlerim doldu... Buraya kadar okuduysanız içtenlikle teşekkür ederim.
Ha unutmadan, size bir sorum olacak; bunları nereye şikayet edebilirim? Parkı belediye yaptırıyor. Belediyeye mi şikayet etmeliyim? Düşündüğün her şeyi yazın lütfen... Bir şey daha sormak istiyorum; sizin oralarda da böyle olaylar oluyor mu? (Büyük ihtimalle oluyordur) Oluyorsa anlatabilir misiniz? Eğer şikayet ettiyseniz nereye ettiniz?


Not= Yazıyı aşırı bir sinirle yazdım. Kusura bakmayın lütfen :)

14 CEVAP

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Şöyle birşey yapalım .. park ve bahçeler müdürlüğe change.org tan imza kampanyası başlatalım . burada zaten aktif olan cok insan var herkes bir imzadan sosyal hesaplarına yaymaya başlasa baya bir yol alırız diye düşünüyorum ben bunu diğer hayvansever platformlarada yayabilirim. ne dersiniz ?

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bu arada manisada ikamet ediyorsunuz sanırım büyükşehir belediyesi halkla ilişkiler ve basın müdürü arkadasımdır yönlendirme için irtibat kurdurabilirim

kedilimadam
kedilimadam

114398

Yanlış bilgilendirme yapmak istemediğim için tekrar bir mevzuat taraması yaptım. Her ilde valile bağlı olarak hayvan koruma kurulları var bu kurullar halktan gelen münferit şikayetleri dinliyor.Ayrıca belediye veterinerlik işlerine de bu konudaki şikayetinizi iletebilirsiniz.Somut olarak işe yarar bir şeyler çıkar mı emin değilim bu nedenle sivil toplum baskısıyla belki bu tarz durumlar önlenebilir diye umuyorum. İmza kampanyası bence en işlevsel yöntem olacaktır.Ayrıca belki farkındalık oluşmasında da ön ayak olur.Neticede halihazırdaki hukuk sistemimiz ne yazık ki minik dostlarımızı "eşya" olarak tanımlıyor bu nedenle onlar için yapılan düzenlemeler de oldukça kısır ve sınırlı.Ufak bir noktaya daha değinmiş olayım, ayrıca herkes bulunduğu ilde "yerel hayvan koruma görevlisi" olabilir. Çevre ve orman müdürlüklerine başvurarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle ulaşabildiğiniz her yerdeki sahipsiz hayvanların bakımı ile ilgili "sınırlı" da olsa yaptırımsal bir güç elde etmiş oluyorsunuz.

DEMET92
DEMET92

18608

@deniz_berkan lütfen yardımcı olun arkadaşınızı aracı yaparak sevaba girersiniz kediler dokuz canlı olur derler ama bu parklarda bilinçsizce çoçuklar mahfederler yavruları dokuz canını da alırlar :((

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

merak etmeyin elimden gelenin fazlasını yapıcam

friolera
friolera

860

merhaba, bahsettiginiz alan, imar planinda yesil alan (rekreasyon alani) gozukuyorsa sikayetiniz bir ise yaramaz, kanunen sikayet edilebilecek bir durum olusmuyor. bildigim kadariyla "hayvanlara terk edilmis kent ici alan" gibi bir tanimlama da lejantta yok, yine de sehir bolge planlamasi mezunu biri daha dogru bilgi verecektir. belki parka gelen insanlar kedilere mama getirir? en azindan oyle umalim.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Tabiki bekliyorum

kedilimadam
kedilimadam

114398

Park yapılmasının önüne geçilmesini sağlayacak bir mevzuat düzenlemesi olmadığı için belki sivil toplum baskısıyla bir sonuç alınabilir.Belediyelerden park içlerine hayvan barınakları yapmaları talep edilebilir belki. Bildiğim kadarıyla bu konuda duyarlı davranan belediye örnekleri de var. Hatta Kırklareli Belediye Başkanı şehirdeki bütün parklara su borularınadan yapılma mama kapları koydurmuştu.Çok da işlevsel olmuştu takip ettiğim kadarıyla.Ayrıca kağıt ya da ahşap üretici firmalarla irtibata geçip parklara bu tarz barınaklar bağışlamalarını talep edebiliriz.Purina'nın bazı yerlerde bu tarz çalışmaları olmuştu. Hem hayvan barınakları hem de mama bağışında bulunmuşlardı.

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Bizim de başımıza aynı şey geldi fakat önüne geçemedik. Otoparkta baktığımız iki köpek sitenin ortasına park yapıldığı için çocukları “ısırmasınlar” diye barınağa yollandı. Önüne geçemedik hiçbir şekilde, plan bu şekildeymiş. Umarım engelleyebilirsiniz bu durumu...

buddha_bar
buddha_bar

3998

Adamlar manyas kus cennetini yıkıp park alanı yaptılar sanmiyorum bisey elde edebileceginizi.

eltarcin
eltarcin

116201

Gerçekten çok güzel olur, ne diyeyim? :) Çok sevindim gerçekten. Özel olarak bir şey yazmam gerekiyor size @deniz_berkan

eltarcin
eltarcin

116201

5-6 metrelik alanda onlara parktan kalan bölge yaklaşık bir metre. O 1 metrenin içinde de önceden kalma belediye ve orman ve su işleri bakanlığının yaptırdığı evler, su ve mama kapları duruyor. Yanlış anlaşılmasın park daha yapım aşamasında.

eltarcin
eltarcin

116201

*Güncel

eltarcin
eltarcin

116201

Denemekten zarar gelmez yinede. Change.org'dan imza kampanyası başlatmayı düşünüyoruz bu konular hakkında. Ayrıca @deniz_berkan'ın bir kaç fikri var bu yönde. İnşallah alan geri alınacak, veyahutta onlara iyi olanaklar sağlanacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1314 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79932 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR