Fip Bulaşmış Mıdır Acil

selinay41
selinay41

16585 Puan

Arkadaşlar dün akşam yolda arka ayakları tutmayan bir kedi buldum kutuya koydum terasta durdu yemek vs yedi hayvan dik duramıyor zaten kutuda durdu benim ev kedimle hiç temas etmedi kedim sadece kutunun yanına geldi sonra başka yere koydum onu az önce hasta kediyi belediye veterinerine götürdüm fip teşhisi kondu başka yere sevk ettiler ama bayağı ilerlemiş neyse ben eve geldim kutuyu çamaşır suyuyla yıkadım terası da çamaşır suyuyla yıkadık kedimi sirkeli suyla sildim kedime vitamin falan verdim çok korkuyorum acaba bulaşmış mıdır lütfen bilgisi olan yazabilir mi ?

6 CEVAP

grsaras
grsaras

3214

kediyle hiç temasta bulunmamış bildiğim kadarıyla kediyle yakın temasta bulunması gerek bulaşması için.Bi' de bayağı temizlik önlemleri almışsınız bence bulaşma ihtimali hiç yok

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

Fip bulasmaz zaten corona bulaşır coronanin mutasyona ugramasiyla fipe dönüşür bulasmamistir

Ketonmanya
Ketonmanya

114487

Merhabalar.


Kedinizin bağışıklığını yüksek tuttuğunuz sürece hiç korkmayın. Virüs bağışıklığı güçlü bir kediye bulaşsa bile hastalığa dönüşmüyor, endişelenmeyin.


Bol patili günler dilerim. :)

selinay41
selinay41

16585

Teşekkür ederim çok endişelendim

blue_hpood
blue_hpood

128292

çok çok düşük ihtimal fakat içinize sinmiyorsa test yaptırabilirsiniz, %100 anlarsınız.
Klinik belirtileri, tam kan sayımı, organ değerleri profili ve göğüs ya da karın boşluğundan alınan sıvı analizi gibi tetkiklerle belirlenir. Röntgen, ultrason gibi ileri görüntüleme yöntemleri kanıyı sağlamlaştırmaya yarar.


Feline infektiyöz peritonit (FIP) bir kedi hastalığıdır ve genellikle kedilerde karaciğer, dalak ve omentumda biriken sıvı ile birlikte karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi belirtilerle kendini gösterir. FIP virüsü, kedilerde kronik bir hastalık olarak ortaya çıkar ve genellikle iyileşmez.


FIP teşhisi, klinik belirtiler ve laboratuvar testleri kullanılarak yapılır. Klinik belirtiler arasında şişmiş omentum (belly), ateş, kilo kaybı, iştahsızlık, ciltte morluklar, gözde şişmeler ve idrar yolu enfeksiyonları gibi belirtiler bulunur. Ancak, bu belirtiler başka birçok hastalıkta da görülebilir, bu yüzden teşhis için laboratuvar testleri gereklidir.


Laboratuvar testleri arasında en yaygın olarak kullanılanlar şunlardır:


Enzimli immünoassay (ELISA) testi: Bu test, FIP virüsünün antijenlerini (proteinlerini) tespit etmek için kullanılır.
Polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi: Bu test, FIP virüsünün DNA’sını tespit etmek için kullanılır.
Biyopsi: Bu test, omentum veya karaciğer gibi organlardan alınan bir parça üzerinde mikroskopik inceleme yapılmasıdır. Bu inceleme FIP virüsünün varlığını doğrulamak için kullanılır.

selinay41
selinay41

16585

Güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81703 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR