Kedileri Birbirlerine Alıștırmak

Mischka
Mischka

116595 Puan

Mischka 10 aylık kısır diși, asabi, okșanmayı ellenmeyi fazla sevmeyen, ürkek bir kedi. Evde 3.günü olan Kiara henüz yaklașık 50 günlük diși, huy olarak Mischka'nın tamamen zıttı, sevecen, korkusuz, pek bir șey anladığı da söylenemez onun için șuan dünya tozpembe. Bize ve eve alıșması 5dakikasını almadı, tam bir süt bebesi. Ikisi ayrı odalarda duruyorlar, kapıları açar kaparken Mischka'nın içeri kaçtığı karșılaștıkları oluyor, bebek odada oynarken Mischka'nın balkondan camdan onu seyrettiği oldu fakat tahmin edersiniz ki Mischka tam bir yılana döndü, tıslamalar hırlamalar yașlı amcalar gibi morul morul homurdanmalar.. Öyle pür dikkat seyrediyor ki sanki küçük olan etrafta koșușturan bir av ve onu yakalamalıymıș gibi. Minikte sıkıntı yok o tepki vermiyor yalnızca büyük olan kovalayınca kaçıyor. Mischka sürekli bebeği dövmeye yelteniyor, bir ki defa tutamadım fırlayıp karnına kafasına tırnaklarını çıkarmadan fakat bir hıșımla pati atıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim, Mischka onun tehdit olmadığını anlar mı, kabullenir mi? Sürekli bebeyi dövme derdinde, o kadar minik ki zarar verecek diye korkuyorum,ev küçük ve aynı zamanda alıșmaları için de tamamen birbirlerinden uzak tutamıyorum. Tecrübesi olan ve ya bir fikri olan arkadașlar yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum, teșekkürler.

18 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Size kendi tecrübelerime dayanarak bir öneride bulunmak istiyorum. Kızım Moka oğlum Obama'dan sonra evimize geldi. Obama yapı olarak tıpkı sizin minik Kiaranız gibi uysal ve cana yakın. Moka ise ikinci bir kedi ile birarada daha önce hiç bulunmamış bu nedenle de ikinci bir kediyi istemeyen bir yapıdaydı. Moka'yı eve getirdim ve direkt olarak Obama ile karşılaştırdım. Obama koklamak için yaklaşmaya çalıştı ama Moka tısladı ve kızdı. Sonrasında Obama çok kereler sırnaşmak istedi ama Moka ya dövmeye çalıştı ya da sinirli bir şekilde tıslayıp hırlayarak ondan uzaklaştı. Ama ben ne olursa olsun onları ayırmadım. Hep de yanlarında durdum. İki gün Moka'nın bu yabani ve nefret dolu tıslamalarıyla geçti. Sonrasında sabah uyandığımda ikisini birbirini temizlerken gördüm. Sonrasında da harika dost oldular. Birlikte uyurlar, birlikte mama yerler, birbirlerini temizlerler. Hatta Obama Moka'nın yavrularına Moka kadar iyi bakıyor. Onlarla oynuyor, Moka'nın lohusalığının ilk günlerinde çok yorgun olduğu zamanlarda yavruları Obama temizleyip tuvaletlerini yaptırıyordu. Yavrular şimdi Obama ile birlikte uyuyor çoğunlukla:) Diyeceğim o ki, eğer siz başlarında duruyorsanız bence ayırmayın bırakın aynı ortamda tıslasınlar hırlasınlar ve birbirlerinin kokularına, davranışlarına alışsınlar. Aşırı saldırganlaşma olduğunda bunu zaten fark edip müdahale edersiniz ama Mischka için de şu an ilk kez deneyimlediği bir olay bu. Kontrolünüz altında birarada olmaları gerektiğine inanıyorum.Ayrıca zaten Kiara'nın bu kadar minik olması Mischkanın onu kabullenmesi için bir artı.Bu süreçte Mischka yavruyu hırpalamadığında onu sakince izlediğinde Mischka'ya aferin diyebilir, onu okşayabilir ve teşvik edebilirsiniz.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Yine tamamen "kişisel tavsiyede" bulunacağım. Bence bu tarz durumlar olduğunda müdahale etmeyin, hatta sanki onlar yokmuşçasına kendi işlerinizle ilgilenin. Çok sert bir kavga durumu olursa net bir ses tonuyla hayır diyerek ayırabilirsiniz. Sonrasında yine kendi hallerine bırakın. Boğuşmaları normal, ileride alıştıklarında zaten bu şekilde oynayacaklar:) Bu arada siz de endişenizi minimuma indirmeye çalışın, çünkü bizim üzerimizde taşıdığımız negatif elektrik onları aslında en olumsuz etkileyen şey. Siz bu duruma ne kadar normal yaklaşırsanız bu süreç de o kadar kısa olacak ben inanıyorum. Rahat olun:)

aleyn
aleyn

113859

ama böyle güzel anlatmayın ya eve 2. bi kedi getiresim geliyor...

Mischka
Mischka

116595

Çok teșekkür ederim @kedilimadam , okurken nasıl mutlu hissettim anlatamam, Mischka'nın saldırgan tavri beni birhayli endișelendirmiș ve hiç kabullenmeyeceğini düșünmeme sebep olmuștu. Șu an ikisi de ayrı odalarda uyuyorlar, birazdan Kiara'yı alıp içeri geçececeğim, ikisine ayrı kaplarda az biraz yaș mama koyup vermeyi düșünüyorum belki Mischka mama yerken sakin olur. Yavruya doğru aniden atılıp patisiyle vuruyor, ilk defasında Kiara hiç tepki vermiyordu fakat bir defa pati yiyince artıko esnada nasıl davranmam gerekir bilmiyorum, direk ayırmalı mıyım yoksa ellememeli miyim? Ben vurduğu anda ayırmıștım ve bilmiyorum ayırmazsam daha çok vurup zarar verir mi :( yoksa onun tepki vermediğini görüp vaz mı geçer?

Reyaura
Reyaura

15210

Kedilimadam'ın yöntemini bende uyguladim bizimkilerin birbirine alışması 1hafta sürdü. Ikisinden birini vetrtinere goturdugumde digeri gelene kadar surekli miyavlayip evde digerini arıyor :) 1hafta 15 gün alışıyorlar genelde .

Reyaura
Reyaura

15210

Tırnaklarını kesmenizi tavsiye ediyorum ufakta olsa yaraliyolar birbirlerini.

Mischka
Mischka

116595

Mesajım eksik gitmiș :) aradaki boș kalan kısım șöyleki Kiara bir defaa pati yiyince artık Mischka yaklașınca kaçmaya bașladı.....(Mischka vurunca) o esnada nasıl davranmam gerek bilmiyorum....

Mischka
Mischka

116595

@Reyaura kesinlikle haklısınız, Mischka'nın tırnaklarıni düzenli olarak kesiyorum pet tırnak makası, bebeğin de tırnakları eve getirmeden önce klinikte kesildi. Șu an ikisi de salonda koltuktakarșılıklılar, Mischka Kiara'ya tıslayıp homurdanıyor, bebek korktu pısmıș durumda, Mischka pati atınca geri kaçıyor, biz her iki yanda oturmuș izliyoruz, sert saldırırsa ayıracağız :( fakat durmuyor ki müdehale etmeden durmak çok zor, Kiara çok korktu

Reyaura
Reyaura

15210

Ben mudehale ediyordum eve gelen yetiskindi evdeki yavru o yuzden mudehale gerektiriyordu . Yavru korkuyordu hep tetikteydi ilk baslatda yogundu kavgalar tislamalar zamanla azaldı şimdi hiç yok yanyana uyuyorlar umarim kisa surede alışırlar:)

Kediji
Kediji

71

İki dişinin iyi anlaşmasını nadiren gördüm. Biri erkek olsa işiniz daha kolaydı. Birde bazı veterinerler kokularını alıştırmayı tavsiye ediyor. Birbirlerine kokularının sindiği minder yada örtü gibi şeylere yatırmak.

Amedsoner
Amedsoner

7898

Benim kedilerimin birbirine alışması tam iki ayı aldı. İlk kedim ikinci kedinin bulunduğu odanın etrafından bile geçmezdi. Çok şey denedik alissinlar diye. İlk kedim yabani gibi davranıyordu aslında çok uslu bir kedidir. Diğer kedide problem yoktu. İkinci aydan sonra kendi kendilerine alıştılar. :)

Amedsoner
Amedsoner

7898

Ayri odalarda tuttuk. Ama yeni kedim evi baya sahiplendi. Kapıyı aralık bırakıyordum evde gezip tozuyordu ama diğer kedim asla onun odasına yaklasmiyordu. Kaskati kesiliyordu yeni kedi yakinlardayken. Biz uğraşa uğrasa bıktık. Çünkü eski kedimin psikolojisi bozuldu. Bizim yanımıza gelmez oldu. Biz onu kucaklarken korkmaya başladı. Diğer kedinin adını duyunca kaskatı kesiliyordu düşünun. Ama şimdi gayet iyiler. Öpüşüp koklasmiyorlar ama yanyanalar. Diğer kedim de eski haline döndü.

Mischka
Mischka

116595

Mașallah onlara, bizdeki durum da tam tersi zavallı bebiș ondan korkuyor, bizim cazgır panter falan zannediyor kendini. Bakalım umarım alıșırlar.

Infernus
Infernus

111806

Dişi olması bir artı olabilir bence. Ben beceremedim hala ayrı duruyorlar sinbad ve anne-yavrular familyası. :((

Mischka
Mischka

116595

:) yaa ben de nasıl hevesliydim, Mischka hanım sağolsun uyuzluğu üzerinde asla rahat bırakmadı bebiși dövüp duruyor, yavrucağı mecbur yine odaya götürdüm mama yiyip tuvalet yapıp uyudu, içerde rahat vermiyor ki ablası.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1269 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR