Merhaba kedimizin şu anlık aşıları yok örneğin yanlışlıkla tüyünü yutsak ne olur bir şey olur mu ? :(
parazit aşıları olmaz ise sıkıntı olur .
Bir buçuk aylık olmadan önce paraziter uygulama yapılmamalı bebeklere. Bu süreçte yıkayacak olur iseniz yavrunun direnci düşük olduğu ve vücut ısısını korumakta zorlandığı için ölümüne sebebiyet verebilirsiniz. Bir iki hafta daha bekleyip paraziter uygulamaya başlayabilirsiniz. Zaten bebek kedilerin tüyleri çok çok az dökülüyor. Size hastalık bulaştıracak derecede bir tüy dökümü olmaz. Bu kadar minik bir kediyi nasıl sahiplendiniz acaba? Annesi ölmüş müydü?:(
Süt tozu dışında süt vermeyin. İnternetten süt tozu sipariş edebilirsiniz. Yaş mama yiyor ise sipariş ettiğiniz süt tozunu yaş mamaya karıştırarak verebilirsiniz. 3-4 saatte bir birer tatlı kaşığı kadar yaş mama yedirmeyi deneyebilirsiniz. Ama her öğünden sonra 10-15dk bekleyip poposunu ılık suya batırılmış pamukla ovduktan sonra kuma koyup tuvaletini yapıp yapmadığını gözlemlemelisiniz.
:) daha o kadar minik ki tuvaletini yardımınız olmadan yapması çok zor. Mümkünse hemen yapın lütfen belli ki bir süredir yapamamış tuvaletini. Tuvaletini kendi başına yaptığını görene kadar siz bu ılık suyla masaj için sürdürmelisiniz. Sanıyorum bu da en geç 1-2 hafta içinde hallolacaktır.
iç ve dış paraziti varsa birşey olmaz diye biliyorum ben.
Hemen aşılarınızı yaptırmanız kedınız için en sağlıklısı ☺️
Baktım, daha çok minik. Yavru kedi sütüyle beslemeye çalışın, bir haftaya kadar mama yedirmeyi de denemeye başlayabilirsiniz ama aslında anne kediyi de en azından bir süreliğine yanınıza alma imkanınız varsa çok daha iyi olur.Yeterli miktarda anne sütü alabilmesi en önemli nokta...
Merhaba, kaka yapmaması normal. Katı beslenmeye henüz geçmediği için sıvı dışkılama yapıyordur. Çişini kuma yapmaya başladıysa bu çok güzel bir gelişme.Kumla yeni tanışan kediler genellikle birkaç gün kumu yemeye çalışıyor. Gözetim altında tutup yemesini engellemeye çalışmakta fayda var. Kısa sürede bırakılan bir davranış bu. Siz masaj yapmadan da tuvalete gittiği oldu mu hiç? Eğer olduysa sizin ekstradan masaj yapmanıza gerek yok. Kendi kendine yapmayı öğrenene kadar sizin yardımınıza ihtiyacı oluyor. Gözlem altında tutmanızı öneriyorum yine de. Miyavlaması çok yüksek ihtimalle açlığından kaynaklanıyordur. Miyavlamaya başladığında mama vermeyi deneyin bakalım ne yapacak.
Yaş mamayı ne kadar süredir veriyorsunuz? Yattığı yerin yakınında sıcak su torbası bulundurarak ısınmasını sağlamalısınız. Bu süreç biraz sabır ve bolca fedakarlık isteyen bir süreç. Benim kızım bebekleriyle kaldığı odadaki tuvaleti kullanmayı tercih etmediği için bebekler ilk etapta annesinden tuvalet alışkanlığı kazanamamıştı. Bu nedenle iki gün boyunca neredeyse sıfır uykuyla başlarında nöbet tutmuş her emmelerinden sonra kuma götürüp beklemiştim. İlk iki üç sefer direndiler, kumu yemeye çalıştılar, kokladılar, çıktılar. Ama sonra yavaş yavaş ben onları kuma koydukça yapmaya başladılar. İki gün tuvalet nöbeti tutmanızı öneriyorum, zaten gözlemlerlesiniz çişini ya da kakasını yapacağı zaman arandığını fark edeceksiniz. Koklar gider gelir, kendisi için uygun bir yer bulmaya çalışır. Siz hemen o arada onu alıp kuma koyarsınız kısa sürede bu alışkanlığı kazanır. Israrla gözlem altında tutmalısınız deyişim bu yüzden:) hatta bazen çişini kum dışında bir yere yaparken görürseniz hemen alıp kuma koyun kalanını oraya yapsın ve bittikten sonra aferin diyerek kafasını okşayın. Ayrıca eğer kum dışında bir yere yapıyorsa peçeteyle silip kuma sürün kokusu geçsin, bu da işinizi kolaylaştıracaktır.
Tamam teşekkürler hepinize :)
Hayir, kedileri zorunda kalmadikca yikamayin.. once bi asilarini olsun
Sizin kediniz kaç aylık acaba?
Annesi, sadece evde bakılan bir kedi olsaydı bir nebze sıkıntı olmazdı ama annede varolan sıkıntılar yavrulara da geçeceğinden, tedbirli olmanızı tavsiye ederim. En azından yavrular parazit uygulamalarını olana kadar yakın temastan kaçının.
Bunun yardımı olabilir. Makalenin tamamını okumak isterseniz linki:
http://www.petist.net/oksuz-yavru-kediler-icin-bakim-rehberi-1-6-haftalik-yavru-kedi-bakimi/
İdrar ve Dışkı yaptırma
Normal ortamlarında anne kediler yavruların idrar ve dışkı yapma isteklerini tetiklemek için yavruların arka bölgelerini yalarlar. Öksüz yavrularda bu uyarımı hafif ıslak mendilin bu bölgenin yavaşça silinmesi ile sağlanır. Her öğün sonrası nemli bir pamuk veya bebekler için özel olarak hazırlanmış ıslak mendil (alkolsüz) ile bölge yavaşça silinir. Birkaç silme sonrası ufaklığın idrar yapması gözlenir. Dışkılama için buna ek olarak karın bölgesine de aynı anda masaj uygulanabilir. Çok hızlı ve sık olarak yapılan silme hareketi deride tahrişe neden olabilir. Yine bölgede dışkı ve idrarla bulaşık alanlar tahrişe sebep olur. İdrar yapımı ve dışkılama sonrası bölge iyice temizlendikten sonra temiz bir bez bölgedeki nem alınır.
4 Haftalıktan büyük yavrular artık kuma yapabilecek pozisyona gelmişlerdir. 4 haftalıktan sonra yavrular öğünleri sonrası bentonit denilen hazır doğal kedi kumları üzerine konularak orda zaman geçirmesi sağlanmalıdır. Başlangıç için kristal kum kullanımı çok iyi değildir. 8 haftalık olmasına rağmen hala kuma yapmayı öğrenememiş kedi yavruları için görsel bir örnek gerekmektedir. Yani ondan büyük ve kuma tuvalet yapmasını bilen bir başka kedi ile birlikte yaşaması ona bakarak kısa sürede tuvalet eğitimini ufaklığa kazandıracaktır.
nasıl durumlar gelişmelerden haberdar edin bizide :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor