Gözleri Açılmamış Bebek Kedide Pire

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787 Puan

Bahçede baktığımız kedinin gözü açılmamış bebeklerinde pire görüyorum ne yapabilirim ilaç kullanılabilir mi

5 CEVAP

NormaJean
NormaJean

702

Merhaba o kadar ufak yavrularda dis parazit damlasi ya da baska bir ilac kullanilmaz, hatta cok tehlikeli diye biliyorum. Hele bir de annesi ya da kardesleri yanindaysa birbirlerini yalarlar hepsi birden zehirlenir.


Bahçede ise çok sorun olmayacaktir, anne sutu emdikçe düzelirler. Biz annesinin emzirmeyi reddettiği 2 yavru kediyi eve almıştık ve onlar da çok pireliydi, gözleri açılmıştı onlarin ama çok büyümemişlerdi yine de damla yapmadı veteriner biz de rahatlamalari için ara ara su ve sirke karışımı sürmüştük kafalarına falan. O biraz kaçırmıştı pireleri.


Ama dediğim gibi annesi ve kardeşleri bir aradaysa onu da sürmemelisiniz çünkü su an anne sürekli bebeleri yalayıp temizliyordur. Ne sürerseniz ona dokunur.✌🏼

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Teşekkür ederiim bol bol anneyi besliyoruz o zaman

Emirrckr
Emirrckr

13407

Maalesef el kol bağlatan ve bir o kadar can sıkan bir durum..
Bahçede olduğu için en azından çok risk teşkil etmez,
Yine de ileriki dönemde bahçeden eve girerken maalesef üstünüzü kontrol ederek girin.
Çünkü ortada kesin bir durum var ki o pirelerin yumurtaları bahçeye,toprağa özellikle de yattıkları yerlere düşecek ve zamanla erişkin pireye dönecekler.
Ancak pireler öyle sanıldığı kadar da yayılımcı türler değiller.
Rahatsız edilmedikleri ve popülasyonları artmadığı sürece bulundukları yeri kolay kolay terketmezler.(örneğin kedilerin yuvası.)
Fakat bu yuvaya herhangi bir konak girişinde(kedi olur,insan olur vs.)direkt ona hücum ederler.
Tavsiyem yavrular ayaklanıp yürümeye başladıklarında yerlerini değiştirin ve eski yerlerini ilaçlayın.
Eski yer ilaçlanmazsa pireler orda çoğalacak ve acıkacaklar.
Ardından o dediğim hücum durumu gerçekleşecek maalesef kötü bir tecrübe ama benzerini yaşamıştım bir yakınımızın bahçesinde.
Neyseki kolay arınabildik ve eve taşımadık.
Ancak bir-iki tane arabanın içinde yakalamıştım mesela.Onca bahçede temizlenmeme rağmen.
(Olay dediğim şekilde gerçekleşti,kedilerin meğerse doğup büyüdüğü bölgeymiş,oraya aniden girince hücum ettiler.Bahçenin hiçbir yerinde bu durum yok ama o bölgeye girdiniz ve sizi algıladılar mı iş bitiyor gerçekten.)
Neyse konudan çok sapmış oldum kusura bakmayın,
Ama kısacası yukarıdaki arkadaşında dediği gibi maalesef bu kadar küçük bebekler adına risksiz diyebileceğimiz bir tedavi yöntemi yok.Anneye yapsanız işe yarar mı hiç bilmiyorum.Ki işe yarayacaksa bile demek ki o zehir bebeğinde kanına girecek bence riskli derim.

aytunccc123
aytunccc123

14318

Benimde en büyük korkum bu ya çok şükür biz ilk 20 günü sorunsuz atlattık sıradaki 20 günde öyle geçsin inşallah
Anneye dikkat ediyorum fazlasıyla dış parazitini dogum sonrasi yeniledim çünkü her gün illa dışarı çıkıyor eğer çıkamazsa çok depresif bi hale bürünüyor mecburen salıyorum ve 1 saat kadar dolanıp yavrularına geri dönüyor o 1 saatte ne işler çevirdiği belirsiz

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Günaydınlar.


Bizim hekimimiz bize bu gibi durumlarda kâr-zarar hesaplaması yapmamızı öneriyor.


Şöyle ki, pire yavru kediler için kesin olarak öldürücü değildir. Öyle olsaydı sokakta doğan hiçbir yavru hayatta kalmazdı. Yavrulara zaten ense damlası yapılmaz ama anneye ense damlası yapıp ilacı sütüyle bebeklere geçirseniz bu sefer zehrini de anne sütüyle yavrulara geçirirsiniz. Bu, yavrular için büyük bir risk ama yine de zehirlenmeme ihtimalleri var. Biz geçici yuva olduğumuz, tek yavrusu olan bir anne kediye, yavrusu 12 günlükken parazit uygulamalarını yaptırmıştık. Aslında büyük bir risk aldık ama buna mecbur kaldık çünkü hekimimiz muayenede, annede çok yoğun iç parazit olduğunu ve parazit kaynaklı hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Ya parazitlerini yaptırmayarak annenin hayatını tehlikeye atacaktık ya da parazitlerini yaptırarak yavrunun hayatını. Bir kumar oynadık ve anneyi kurtarmayı seçtik ama şükürler olsun ki ikisine de hiçbir şey olmadı. Tabii uygulamadan sonra iki gün boyunca gece gündüz nöbetleşe olarak hep gözlemledik anneyi. Yavru annesinin ensesine doğru her hamle yaptığında uzaklaştırdık. Böylece ilacı yalamadığından emin olduk. Sütüyle geçen kısmı da demek ki yavruyu etkilemedi ve yavrumuz büyüdüğünde devasa bir delikanlı oldu, anne de annemin evinin ikinci neşesi olarak evinde kaldı. :)


Eğer bu şekilde sürekli gözlem altında tutulmazlarsa yavru kediler emerlerken annelerinin üzerine illaki tırmanırlar ve o ense damlasını illaki yalarlar. Bu, yavrular için kesin ölüm demek. Bu durumda en azından annelerinden biraz uzaklaşana kadar parazit uygulamalarını ertelemek, onların hayatta kalma şansları açısından daha mantıklı bir seçim gibi duruyor.


Bol patili günler dilerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 227 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 95.006 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR