Yavru 2-3 aylık bir kedi sahiplenmek istiyorum fakat ailem izin vermiyor tüy dökecek diyorlar her gün tarayacağım diyorum tuvaletinin kokusu var her gün değiştiririm diyorum ama yine olmaz diyorlar evde 2 tane muhabbet kuşum 1 tane sultan papağan var sorun yaşar mıyım zaten aynı odada kalmalarına izin vermem ( tekir cins kedi ayrımım yok 2 side farketmez tekir veya cins ama ailem sokak kedilerine dokunmama dahi izin vermezler ) yardımcı olursanız sevinirim
seni üzmek ya da kırmak istemem ama kedi sahiplenmemen senin için en iyisi olur çünkü 17 yaşındaymışsın geçimini ailen sağlıyor yani o kedinin maması kumu vesairesi de ailenden çıkacak birazcık sevdiler ihtiyaçlarını ödediler diyelim hastalıkta ya da kısırlaştırma gibi yüksek ücretler istenen şeylerde büyük ihtimal sorun çıkarırlar ve hem sen çok üzülürsün çaresiz hissedersin hem de kediye yazık olur bana kalırsa kedi sahiplenmek için kendi paranı kazanmayı bekle
Merhabalar.
Tüm ev halkı ikna olmadan kedi sahiplenmek kedinin selameti için büyük tehlike. Evet, ailenizin de zamanla kediyi kabullenmesi, alışması, hatta onu sizden bile çok sevmesi gibi güzellikler de yaşanabiliyor ama bunlar istisnai durumlar. Bu örneklere bel bağlamamak gerekiyor. Oldu da aileniz kediniz size alıştıktan sonra onu istemediklerine karar verdiler ve başka birine sahiplendirdiniz. Bu onun psikolojisi için çok kötü. Hatta daha kötüsü de yaşanabilir. Sokağa bile atabilirler. Bence biraz daha diri tutun bu kedi sevginizi ve şartların olgunlaşmasını bekleyin. Emin olun sizin olan sizi er ya da geç buluyor. :)
Bol patili günler dilerim, ama daha ileride. :)
12 yaş için bir evcil hayvan edinmek tüm aile kendisi edinmeyi istemiyorsa çok riskli, şimdilik vazgeçin lütfen. :) Büyüyüp kendi evinize çıkana kadar sokaktaki kedi ve köpekleri beslemeyle yetinin derim. Her geçen gün artan Veteriner ve mama masraflarını sizin hatrınıza yada aileniz de kediyi sevmeye başladığı için karşılasalar dahi olası sağlık sorunları/kısırlaştırma gibi işlemlerde gerekecek yüksek meblağlarda sorun çıkarabilirler ve çok üzülürsünüz o an gerçekten pişmanlık duyabilirsiniz sonuçta bir canlı. A'dan Z'ye herşeyine ömürlük olarak kendiniz başkasına gereksinim duymadan yetebileceğinize emin olmadan sahiplenmeyin kesinlikle. Heves değil nefes olunmalı.
Ailenizi tam olarak tanımadığımız için aslında net bir şey diyebilmek mümkün değil mesela bazı aileler sonuna kadar istemiyor ama kedi evin üyesi olduktan sonra o kadar seviyorlar ki adeta sevgi patlaması yaşıyorlar :))
Mesela bu tip ailelere yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yardıma muhtaçmış,biraz büyüsün şu an sokakta yapamaz gibi sebeplerle sahiplendirilme mümkün fakat yine bile kritiktir.
Ancak aksine kedi eve dahil olduktan sonra da istememeye,nefret etmeye,aman tüyü çok dökülüyor,aman ev kedi kokuyor,bıktım bundan gibi söylemlere devam eden aileler de var.
Böyle bir ortama kedi sahiplenmek kesinlikle hatadır.
Hayvanın da huzuru kaçar,sizinde huzurunuz kaçar çünkü sürekli başınıza kakılacak.
Şöyle söyleyeyim,evet ev belki kokmuyor,kum belki kokmuyor ama onların kafasında bu koku olayı yerleştiği için sanki ev sürekli kokuyor gibi gelecek.
Bunu da engelleyemeyeceksiniz.
@stellabennett çok haklısınız umarım dediklerinizi gözden geçirir arkadaş
çok iyi dusunmek gerek bu bır can ve herseye hazır olman sart ... umarım bu duygu tadarsın .
Lütfen zamanı gelince sahiplen
12 yaşındaymışsın. Bu ailene maddi olarak bağlı olduğun anlamına geliyor ve harçlıklarımla karşılarım masraflarını demekle ne yazık ki olmuyor. Dışarıdan bakınca kedi bakmak basit gelebilir ama bir sürü sorumluluk istiyor. Kaliteli mama ve kum kullanılması gerekiyor. Yoksa başka rahatsızlıklar çıkıyor. Aşılarını ve vetetiner kontrollerini düzenli olarak yaptırmak gerekiyor. Kısırlaştırmanız gerekiyor. Bunlar hepsi ayrı ayrı masraf demek oluyor. Üstüne bir de en ufak bir hastalık durumunda vetetinere gittiğinizde binlerce lira ödemeden çıkamıyorsunuz, veterinerde en basit muayene bile yüzlerce lira ile bin lira gibi bir para arasında oluyor. Bunları harçlıklarınla karşılayabileceğine emin misin? Bir de bunun yanında tüyü var. Eve girdikten sonra sevebilirler ama masraf çıkınca sen evde yokken sokağa da bırakabilirler. Geçen gün de biri burada ben evde yokken ailem kedimi dışarı atmış diye yazdı. Çok iyi karar ver bence ailene ve kendine zaman ver.
Ben 17 yasindayim ve kedimi sahipleneli 2 ay oldu. Ama bundan once de sokak hayvanlarina besleme yapiyordum, gozu iltihaplanan kedilerin gozunu temizliyordum. Sahiplendigim kedinin kardeslerine ve annesine de 2 ay boyunca baktim. Gunde 2 kez kumlarini temizledim her gun mama su kaplarini temizledim, yeniledim. Sinifin temizligini arkadaslarim ve hocalarimla her gun yaptik. Okulun olmadigi gunler bile yanlarindaydim. 2. ayin sonunda ben kedi sahiplenmeye hazirim bu sorumlulugu alabilirim dedim. Evde sadece annem kedi istemiyordu benim icin cok riskliydi acikcasi. Sokak kedilerini beslemem bile sorun oluyordu. Sipidiga 1-2 haftada alisip cok sevsede buyuk kavgalar etmistik oncesinde. O donem elimde birikmis para oldugu icin esyalarini hemen alabilmistim. Su anda elimden geldigince kedimin masraflarini aileme yikmiyorum. Eve kedimi ben getirdim, tum sorumlulugu bende olmali cunku. Onu maddi acidan yuk olarak gormemeleri lazim. Kedim sayesinde annem evde daha cok gulmeye basladi. Ne zaman sipidigi gorse siniri uzuntusu gidiyor kadinin. Onunla rahatca uyuyabiliyor mesela. Yine de annemin gecmiste hayvanlara olan sevgisini bildigim icin kedimi eve getirdim ben. Neden o donem sokak kedilerini beslememe kizdigini falan da biliyorum yani. Isin altinda yatani bildigim icin bu riski aldim. Neyse elinde birikmis para yoksa bu ise girisme bile. Benim babam evde kedi olmasini cok istiyordu o yuzden cok daha kolaydi isim. Ama hem annen hem de baban istemiyorsa cok zor ya. Daha temmuz ayinda veterinerlere zam geldi. Ileride de gelecek. Bugunun hesabi yarina tutmayacak yani. Ben harcliklarimla bu isi halledebiliyorum ama yiyip icmiyorum yani. Elime gecen her parayi ayiriyorum. Kisirlastirma islemi icin de kisa sureli ise girecegim. Her seyi hesaplayip girdim bu ise. Birde yavru kedi sahiplenmek ekstra masrafli bir is. Ileride kedinin huylari sizin aile yasantiniza uymayabilir mesela, ailecek duzeninizi kediye gore tekrardan uyarlamaniz lazim. Kediyle uyumlu bir rutinin olmasi lazim. Benim kotu hissettigim icin yataktan cikamayacak halde oldugum cok zaman oldu, yine de bu durumdan o etkilenmemeli diyip rutine devam ettim. Cok fazla sorumluluk istiyor kisacasi. Her sorunu dusunup cozum bulmak gerekiyor. Kediyi sahiplenip asilarini yaptirinca da sorunlar cozulmuyor. Hala kafama takilan dert ettigim onca sey var. Hala cozum ariyorum.
genelde şöyle bir yol izliyoruz, annesi olmayan veya petlebiden bir yavru sahipleniyoruz, evde 1 hafta kalsın geri vercem diyorsunuz(yalandan), o 1 haftada anne baba kediye aşık oluyorlar ve asla geri göndermiyorlar yani biraz emrivaki gerekiyor.
ekonomik olarak ailenizin bakmaya gücü yetecekmi ? mamalar pahalı masrafı var sadece kedi istemekle olmuyor malesef.
Ben yaşımı yanlış belirttim üye olurken 12 yaşındayim
Ailem eğer kedi sahiplenirsek asla kediyi sokağa bırakmaz vicdanları el vermez belki alışırlarsa çok seveceklerine inanıyorum çünkü sultan papağan sahiplenmeye annem karşıydı fakat şimdi alıştı seviyor
Ailem eğer kedi sahiplenirsek asla kediyi sokağa bırakmaz vicdanları el vermez belki alışırlarsa çok seveceklerine inanıyorum çünkü sultan papağan sahiplenmeye annem karşıydı fakat şimdi alıştı seviyor
Şuan da 12 yaşındayım kendi paramı kazanmama henüz çok var babam kedileri sever çok tatlılar diyor ama tüy ü falan yüzünden istemiyor
Kediler hakkında oldukça bilgim var ayrıca kedi alırsak masraflarını da harçlıklarımla karşılaşabileceğimi düşünüyorum karşılayamazsam da ailem tabiki de yardımcı olur
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor