Dişi Kısırlaştırma.

somnium
somnium

12709 Puan

merhaba arkadaşlar. kedim 5,5 aylık, bir dahaki ay kısırlaşacak. acayip hareketli bir kedi. kısırlaştıktan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor? hareketlerini daha hafif hâle getirmem için ne yapmam gerek? mama, su kısmını kaç saat aralıkla veriyoruz. ayrıca kumuna giderken bir sıkıntı olur mu? bir de kedi yakalığı kullanmak istiyorum bu süreçte. çünkü kendisi biraz fazla titiz. illaki yalayacaktır. ameliyat öncesi kedi yakalığını sipariş etmem mi gerekiyor, yoksa veterinerden temin edebilir miyim? şimdiden teşekkürler!

16 CEVAP

mrssekola
mrssekola

2887

WC sorunu yaşamazsınız. Yemeğine de aynı rutinde devam edebilirsiniz ve aşamalı olarak kısır mamasına geçebilirsiniz. Bazı çocuklar kısırlaştıktan sonra sakinleşiyor. Erkek kedim pek sevdirmezdi uykucu ve sevecen oldu. Dişi kopeğim ve dişi kedim hala çok hareketli. Hareketlerini kısıtlamanıza gerek yok. Bebek gibi değiller canları acırsa zıplamazlar koşmazlar. Hareketliyse canı acımıyordur. İki ay önce dişi kedimi kısırlaştırdım. Veterinerimiz direkt kumaş yakalık taktı. Hareketlerini ve görüşünü kısıtlamıyor ama o bölgeyi yalamasını engelliyor. Kedim huzursuz olmadı hiç. 12 gün sonra da dikişler alındı yakamız çıktı. İlk iki gece canı acıdı sonra normale döndü dişiler. Erkek olan narkozun etkisinden çıktı ve gayet keyfi yerindeydi.

Venusss0
Venusss0

3087

Bende 1 hafta sonra kısırlaştıracağım yakalık önermiyorlar ben estetik dikiş isteyeceğim

somnium
somnium

12709

@venusss0 bu konuda hiç bilgim yok, affedersiniz. estetik dikiş nasıl oluyor? ve yakalık olmazsa yarasıyla uğraşmaz mı?

Venusss0
Venusss0

3087

Yakalık takıldığında stres oluyorlarmış önlemek için deriyi yapıştırıyorlar dikişe gerek kalmıyor

yaren13
yaren13

896

Merhaba benim de dişi kedim çok hareketli 8 aylıkken kısırlaştırmıştım. Kısırlaştırdıkları geceyi veterinerde geçirdi. Ertesi gün eve getirdiğimde yaptığı ilk iş cam kenarına çıkmak olmuştu. Ama sonradan aynı gün hep uyudu sizde de öyle olacaktır. Beslenme konusunda veteriner size yardımcı olacaktır ama ilk bir iki gün yaş mamayla beslemiştim sadece kabızlık sorunu olmaması için. Kumunu ona çok yakın bir yere taşımıştım ve kuma gitmekte de herhangi bir problem yaşamadı. Emin olun kendi canlarını yakacak şeyi bir daha yapmıyorlar ve sandığımızdan daha güçlüler. Hemen iyileşecektir.
Yakalık konusuna gelirsek… Veteriner ameliyattan sonra kedime sağlam bir pansuman yapmıştı sadece poposu başı vebacakları dışardaydı. Bu ilk iki gün çok faydalı oldu ama sonradan kötü kokunca onu çıkarıp yakalık takmak zorunda kaldım. Kedim çok mutsuzdu üstelik ben işe gittiğimde nasıl becermişse yakalık olmasına rağmen yarasını yalamıştı. Ben de araştırıp trenyoldan ameliyat sonrası giysisi alıp onu giydirdim ve yakalığı çıkarım. İkimiz de çok rahatladık bu giysi sayesinde. Tavsiye ederim.

IIREMMM
IIREMMM

112777

Genelde dişi kedilerin operasyon bölgesi sıkı bir şekilde sarılır,erkek kediler için elizabeth yakalığı kullanılır, eğer kediniz dişi ise büyük ihtimalle sarılır operasyon bölgesi bir de diğer yorumlarda dendiği gibi estetik dikiş talep edebilirsiniz hekiminizden operasyondan 30-35 gün sonra kendiliğinden düşüyor dikiş ve iz falan da kalmıyor,gidip tekrar dikişleri aldırmak ile falan da uğraşmıyorsunuz, bunun için operasyon ücretine ek bir ücret de alınmıyor.
Yakalık gerçekten sıkıntılı ne kadar sıkı takılırsa takılsın bir şekilde çıkartabiliyor kediler(teyzemin erkek kedisi operasyonun ertesi gün çıkarmıştı kendiliğinden tekrar takıldı onu da çıkarmayı başardı) ve konforlu da değil ,rahat yatmaya ,mam yemeye ve su içmeye engel çıkartıyor

kiwikid
kiwikid

637

kumaş yakalıklardan temin edebilirsiniz, plastiğe göre çok daha kullanışlı ve hayvan da rahat ediyor. veterinerde vardır muhtemelen

Realbadvroken
Realbadvroken

4004

Elizabeth yakalık çoğu kedinin boynuna bol geliyor benimkine en küçüğünü almama rağmen boynundan düşürüyordu kullanmadık yarasiyla oynamasın diye habire göz önünde bulundurdum. Onun dışında kisiir kedi maması olarak proplan kullanıyoruz çok memnunum biz hemen geçmemiştik kilosu normal olduğu için kısırlaştirilan kediler kilo almaya daha meyilli olduğu için içinde daha az protein bulunan kısır kedi maması öneriyorlar. Ve ameliyat olduktan sonraki bir kaç gün sadece yaş mama ile beslenir kabız olmaması için ilk gece sersem olucak kendine gelmesi güç olucak ama ertesi gün iştahı açılıyor bol bol su içsin yarasının olduğu yer tıraş edildiği için sargı çıktıktan sonra dikiş çok ufak nokta kadar fakat yalamamasi gerekecek bı kaç gün yarayı kapatacak kıyafet giymesi lazım oyuzden arka bacaklarına kadar kapalı olan bir kıyafet edinseniz iyi olur. Ve lütfen ameliyatı işini iyi bilen birine yaptırın ve ameliyattan hemen sonra günlerde verecekleri antibiyotik iğneleri veteriner kliniğine götürüp yaptırın asıl önemli olan noktalardan biride dediğim gibi ilaç kısmı tedavinin büyük bir parçası

IIREMMM
IIREMMM

112777

Bir de ek olarak şunun da belirteyim sorduğunuzu sonradan fark ettim,biz normal anestezi ile kısırlaştırmadık gaz anestezi benzeri bir anestezi şekliydi operasyon sonrası mama yemede ya da su içmede sakınca görülmedi sadece bağırsak florasının düzeni için 2-3 gün yaş mama verilmesi önerildi ve 2-3 gün dışkısını yapamazsa tekrar kontrol edelim denmişti,ama teyzemin erkek kedisi normal anestezi ile kısırlaştı operasyon sonrası 8 saat mama-su verilmemesi gerekti(her iki anestezi türü için de operasyon öncesi yine 7-8 saat öncesinden mama ve su tüketiminin kesilmesi istenmişti hem bizim kedimiz hem teyzemin kedisi için).

IIREMMM
IIREMMM

112777

bize hareketlerini sınırlama bağlamında " mobilya, mutfak tezgahı gibi yüksek yerlere atlamasına engel olun dikişlerin açılmaması için" denmişti zaten genelde pek de istekli olmuyorlar bu dönemde sargı bezine ya da yakalığa adapte olma ile daha ilgili oldukları için.

IIREMMM
IIREMMM

112777

Bilmukabele:)) umarım hepsinin sağlıklı,mutlu ve bizli güzel ömürleri olur,size de şimdiden çok geçmiş olsunnn en rahat şekilde atlatacağınıza inanıyorum bu dönemi,biz de bu dönemde son derece kaygılanmıştık ki bu çok normal,ama ekim ayı gelse 1 yıl olacak operasyon geçireli zaman çok hızlı geçiyor gerçekten

somnium
somnium

12709

arkadaşlar, cevaplarınız için ne kadar teşekkür etsem az! o hâlde: gaz anestezi, estetik dikiş ve hayvanlar için ameliyat giysisinden alacağım. çok teşekkür ediyorum. ve çocuklarınız için tüyleri kadar uzun ömürleri olmasını diliyorum!

Sinemsn
Sinemsn

255

dişi sarman kedimi geçtiğimiz şubat ayında kısırlaştırdım. bizim izlediğimiz yolu size anlatmak isterim. sakin, tısladığını bilmediğim kedim ameliyattan sonra alıp eve getirirken bile sinirli agresif olmuştu. eve getirdikten yarım, 1 saat sonra viyo recuperation içirdim. özellikle ameliyat sonrası iştah açan normaline dönmesine yardımcı bir takviye. çok şükür kusma yaşamadık. internetten araştırırsanız 5 günlük kullanımı var. kedim eve geldiği gibi ameliyat yeri bandajını hunhanca kopartmak için uğraştı. ki veterinerimiz kendisi zaten sakin bir kedi biraz uğraşır bırakır yakalığa gerek olduğunu sanmıyorum yine irtibatta olalım demişti. alelacele ameliyat sonrası kedi tulumlarından aldık çünkü kedi yakalığı daha çok sinirlendirirdi ,biliyorum. kedi tulumunun bize ekstra bir faydası daha oldu. kedim tuluma alışık olmadığı için, içindeyken hareketlerini kısıtladı. bu ameliyat sonrası için çok iyi bir durum. yakalıktan ziyade tulumu öneririm. içinden çıkamayacağı basit bir tulum alsanız, kendiniz yapabilseniz de iş görür. tuvaletini olduğu odaya koymuştuk. sorun olmamıştı. hatırladığım kadarıyla tam emin olmamakla birlikte ameliyattan sonraki 10. gün antibiyotik için veterinerimize gitmiştik. birde biz tulumunu artık 8. günün akşamı çıkartmıştık ve ertesi gün kedimi dikişini tamamen çıkartmış halde bulduk. veterinerden önce kendi işini kendi halletmiş oldu.

somnium
somnium

12709

irem hanım, cevaplarınız için tekrardan teşekkürler! 0:) önerilerinizi dikkate alacağım. ve şu an biraz daha içim rahatladı, çok telaşlanıyordum. çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için! ayrıca yavrunuzun ve teyzenizin yavrusunun da sağlıklı olmasına çok sevindim! ve tekrardan teşekkürler. :’)

Kediniz döneme girdi mi? Ben kısırlaştırmadan önce ne zaman kısırlaştırmam konusunda çok araştırma yapmıştım. Her veteriner ayrı şey söyledi. Bazısı yavruyken bazısı ise ne kadar geç o kadar iyi demişti. Ben de araştırmalarımla beraber geç kısırlaştırmaya karar verdim ve şansıma kedim 9.ayında dönemine girdi ben de hemen 10.ayında kısırlaştırmıştım. Bence henüz dönemine girmediyse biraz daha bekleyebilirsiniz ya da kısırlaştırma zamanı hakkında veterinerinizle iyice konuşun derim.
Onun dışında; benim kedim de dişi. Kısırlaştığı gün 1gece yoğun bakımda veterinerde kaldı. O yüzden benimle eve geldiğinde hiçbir sorun yaşamadık. Başında elizabeth başlık olduğu için ondan hiç hoşlanmadı ve 2saatte çıkartmayı başarabildi. Bu yüzden ben de ona ameliyat korsesi aldım. Bir hafta korseyle kaldı. (Benimki aynı zamanda fıtık operasyonu da geçirmişti ondan dikişini bu şekilde kapattık) Artık kısırlaştırma operasyonlarında dikiş sorunu pek olmuyor. Kesinlikle kısırlaştıracağınız veteriner ile bu konuları detaylı konuşun, en iyi bilgiyi size o verecektir.
Eğer dikişsiz ve yoğun bakım anını veteriner hekimle geçirecekse kediniz size geriye yapılacak hiçbir şey kalmıyor diyebilirim, normal hayatınıza devam ediyorsunuz.
Anestezili haliyle alacaksanız dikkatli olmalısınız, bunu da hekiminizle detaylı bir şekilde konuşmalısınız.
Şimdiden geçmiş olsun, emin olun kolay bir süreç. Ben de çok endişelenmiştim ancak çok kolay olup bitiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 496 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR