Kuş Gagasındaki Soyulma

Busenurozyurt
Busenurozyurt

4165 Puan

Arkadaşlar yavru muhabbet kuşu yakaladık geçen gün. Daha önce hiç bakmadım. Gaga taşı, kuş kumu, yemi, vitamini aldık fakat gagası bu şekilde. Bir tuhaflık olduğunu düşünerek size de danışmak istedim. Bu normal mi yoksa bir veterinere götürmeli miyim? Bir de sağlığı için başka neler yapabilirim?


3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128337

Maddi durumunuz varsa tabi ki kuştan anlayan bir veterinere götürmeniz en doğrusu. Şimdi biz bir yere vurdu da mı bu hale geldi yoksa enfeksiyon mu, gaga mantarı başlangıcı mı bilemeyiz. İyileşmesi için bir merhemle desteklense daha iyi olur. Muhabbet kuşları için önerilen şey onları sadece kuru yeme mahrum bırakmamak. En zararlı beslenme çeşidi sadece yem yemeleri. Düzenli olarak meyve, salatalık, havuç gibi gıdalar takmalısınız teline. Belki bilmiyorsa başta yemez ama zamanla alışır. Soğuğa karşı çok hassas canlılar, kışın özellikle dikkat etmek gerekiyor veya serin bir bahar rüzgarı da hastalanmalarına neden olabilir. Ona göre dikkat etmek, soğuk zamanlarda kafesin üstünü bir örtüyle kapatmak gerekiyor. Mesela soğuksa gündüz yarı açık gece kapalı olmalı örtüleri. İshal sorunu yaşarsanız sadece kanarya yemi diye satılan aspur tohumundan verin. Hatta yem karışımının içinde her zaman %40 oranına kadar bulunsun. Bir de gece her zaman duyabileceğiniz yerde olsun. Muhabbet kuşlarının gece ürkme durumları vardır, gece körü oldukları için o sürede ışığı açmazsanız aşırı çırpınıp kendilerine zarar verebilirler. Her zaman olmaz ama yine de dikkat edilmeli, çırpıntı sesi olursa hemen ışık açılmalı.

Busenurozyurt
Busenurozyurt

4165

Cevabınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim :)

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Bir yere vurmuştur yüksek ihtimal kuşunuzun hareketlerini kontrol edin eğer çok durgunsa, sessizse ve sürekli uyuyup olduğu yerde kabarıyorsa bir sıkıntı vardır demektir. İşte o zaman kuşlardan iyi anlayan bir veterinere, instagram hesaplarına veya üreticilere ulaşabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 201 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR