Maine Coon Kedim İçin Puset Almayı Düşünüyorum, Önerisi Olan Var Mı?

skythecat
skythecat

674 Puan

Kedim henüz bir yaşında ama cinsi gereği uzun ve ağır bir hayvan. Veterinere götürürken çantaya koyarsam stres oluyor, kutuyu da ben taşıyamıyorum. O yüzden bir puset almak mantıklı olacak gibi duruyor. Malum sitelere göz gezdirdiğimde, Zampa markasının öne çıktığını gördüm. Kedim 5.80 kilo, 3 yaşına kadar da büyümeye devam edecekmiş. Hangi modeli önerirsiniz? Ya da 2.el mi almalıyım? Fiyatlar da uçmuş.

23 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

114776

Affınıza sığınarak resimdeki kedi Maine Coon değil
Misafir kedilerimizden birinin tıpa tıp aynısı
Onun baba blue point anne rusian blue idi ve evet iri bir kediyi
Sorunuza gelirsek taşıma kolaylığı açısından kanguru modeli bir çanta kullanabilirsiniz
İri kediler için köpek taşıma kutusu hem daha saglam hem kullanışlı olmakla birlikte taşıması sizi zorlayabilir,puset pek kullanışlı olmayabiliyor

Cennet29
Cennet29

123894

Kediniz melez ama neyin melezi bilemiyorum 🤔🤭 cok güzelmiş. Main coon değil onlar bariz belli oluyor ve diğer tüm kedilerden ayrışıyor kendilerine bende aşığım da 😂 kedinizin kilosu normal ve daha fazla büyüyeceğini sanmıyorum yinede biraz daha büyüyeceğini farz edersek rahat etmesi açısından imkanınız varsa ferplast atlas 20 öneririm. Büyük sağlam ömürlük

Okan3439
Okan3439

10725

@aslihan_e maine coon ların tam olarak erişkinliğe ulaşması 3 4 yılı buluyor bu bilgi doğru ben sahiplenmeden önce çok araştırmıştım Victor'un anne babasıda secereli safkan 3 4 yaşlarında tam olarak erişkinliğe ulaşmış.

skythecat
skythecat

674

Geniş bir çanta ben de aldım, profil fotoğrafımdaki hatta. Ama yakında belim de tutmayacak :D Benim veterinerim maalesef biraz uzakta.

Okan3439
Okan3439

10725

Kediniz çok tatlıymış :) ama maine coon gibi durmuyor genlerinde vardır belki

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Merhaba yakın zamanda bende aynı soruyu sormuştum bana yardımcı olan arkadaşların cevaplarını paylaştım sizde bir göz atın isterseniz umarım faydası olur

AyseMia
AyseMia

111367

Kediniz yorumlarda da belirtildiği gibi Maine Coon değil, Türkiye'de de safkanı nadir bulunan ve yüksek ücretli bir ırk. Sokakta böyle hem biraz iri hem de uzun tüylü çok kedi mevcut. Ancak 5.8 kg da çok yüksek bir kilo değil zaten bir erkek kediye göre, öte yandan Maine Coon ırkları çok daha yüksek kilolara sahip oluyor 1 yaşındayken de, hatta çoğu erkek sokak kedisi bile.


Çanta olarak da taşımakta zorlandığınız için kuplu çantalardan ziyade sırt çantalarından tavsiye ederim. 2 kedinin dahi rahatlıkla sığabileceği kadar büyük olanlar mevcut, normal bir astronot çantanın 2 katı büyüklüğünde oluyor, yoksa öyle küçük çantaları ben de tasvip etmiyorum. Hatta birçok ek özelliklere sahip olanını görmüştüm; lisanslı, anti bakteriyel özelliğe sahip, sıcak yada soğuk geçirmiyor. Bir parka vs. gittiğinizde yanlarındaki fileler açılıp büyütülebiliyor kediniz çanta içinde güvenli bir şekilde dışarıyı izleyip hava alabiliyor. Bu tür çok sağlıklı çantalar mevcut, internet vasıtasıyla yurt dışından getirtebiliyorsunuz.

skythecat
skythecat

674

Öncelikle cevaplarınız için herkese çok teşekkür ederim. O halde şimdilik puset/araba konusunu rafa kaldırıyorum.


Irk konusuna gelirsek, ben kendimi sitemizin bahçesinden sahiplendim küçükken. Kulakları çok uzun ve arkası tüylü, garip gelmişti gözüme. Bir de yaşından büyük görünüyordu hep. Google Lens ile birkaç fotoğrafını araştırdığımda, hep Maine Coon çıktı sonuç. Özelliklerine baktığımda da uyuşuyordu açıkçası. Büyümüş halini de az önce arattırdım, yine sonuç aynı çıktı bakınız: https://hizliresim.com/trqw154


Ancak ben de büyüdükçe yüzünün güzelleştiğini fark ettim. Maine Coon'larınki daha sert bir ifadeleri var. Zaten saf kan olduğunu düşünmüyorum, melezdir. Ama Norveç Orman ya da Sibirya kedisi de olabileceğini düşünmeye başladım. Veteriner de Sibirya kedisi mi diye sormuştu.



Bunu kesin olarak öğrenebileceğim bir yer var mı? Cinsi önemli değil ama kimlik krizi yaşamak istemiyorum ahaha

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10356

Maşallah kediniz çok guzelmis benim boncuk gibi resmen tek fark tüylerin rengi ve göz renkleri diğer şeyler aynı uzun tüylü ve sivri bir yüz yapısı tabi benimki kilo almıyor bir türlü tüyleri sağolsun bu açığı kapatıyor boncuk içinde tekir diye düşünüyorum genel olarak ama bazen ankara ve van kedisine benzettigimde oluyor valla

aslihan_e
aslihan_e

128383

Hiçbir kedi 3 yaşına kadar büyümez, 10 aylıkken hemen hemen maksimum iriliğe ulaşmaya başlar 1,5 yaş civarı büyümeleri durur, 2 yaşındayken tam yetişkin sayılırlar zaten.

Okan3439
Okan3439

10725

Anne babası safkan 5 kuşak secereli kediden bahsediyoruz gerçekten ırk bilgisi olan biri fotoğraflardan anlar :) 11 aylık 10kg tekirmi var neyse önemli olan ırkı değil ama durum bu 😉

aslihan_e
aslihan_e

128383

İnşallah öyledir, burdan görürüz biz de büyümesini. Benim iri kedim 10 aylıkken 9 kiloydu, tabi yaşlandı şuan zapzayıf. Çok küçük boy bir tekirim vardı rahmetli, o bile 10 aylıkken 8 kiloydu mesela, minyondu, öyle obez falan değildi hafif göbüşlüydü. 10 kilo deyince iri bir kedi için bana çok fazla gelmiyor yani. 5 kuşak çok uzun bir süre değil, benim 9 kuşaktır tanıdığım bir kedi soyu var, o tanıdığım ilk sokak kedisinin torunlarını sahiplendim. Kedilerimin ninelerinin ninesi de hâlâ yaşıyor, daha 7 yaşında. Önceki kuşaklar öldü tabi ki sokak kedisi oldukları için. Öyle iri bir kedi olursa sizin adınıza sevinirim. Youtube hesabı açsanız iyi olur, ordan izleriz. Ünlü oluyor öyle iri kediler.

Volkancan39
Volkancan39

306

Yurt dışına çıktığım zaman bir Maine coon görmüştüm bana kalırsa @okan3439 kedisi safkan gibi duruyor

skythecat
skythecat

674

Dün veterinerime danıştım bu kedinin cinsi ne olabilir diye, Norveç Orman melezi dedi. Veteriner sırası beklerken de kedime çok benzeyen bir yavru kedi gördüm, sahibine sordum cinsi ne diye, o da norveç orman kedisi dedi. Google Lens ile arattığımda, ikinci sonuç olarak da bu çıkmıştı.
Tartışmanın sonucu böylece bağlanmış oldu :)

skythecat
skythecat

674

Arkadaşlar ben box ve çanta kullanmak istemiyorum, tek başıma yürüyerek tramvayla falan gidiyorum. Çok ağırlaşıyor. O yüzden araba almayı düşünmüştüm :) Yine de teşekkürler box tavsiyesi için.


@HaydutveNazli Ben çantadan çok memnunum açıkçası. Kedim rahat ediyor, yürüyüş yaparken kullanıyordum. Penceresini açıyorum ettafı izliyor güzelce. Ama veterinere götürürken dışarıdaki seslerden kaçamadığı için köpek soluması yapıyordu. Box’da bunun daha az olduğunu görünce tekrar ona geçtim. Buna yaz mevsiminin etkisi de olabilir. Kışın tekrar bir şans vereceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 651 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR