Allah Aşkına Bana Yardım Edin, Kedim Sürekli Çiş Yapıyor.

Ebru-c
Ebru-c

4508 Puan

Arkadaşlar lütfen bana yardım edin, bunun bir çözümü olması lazım. Kedim eğer her istediğini yapmazsam (ki bunların başlıcası geceleri uyumamam) sürekli tuvaletinin önüne çiş yapıyor. Günde 4 5 kere çiş temizliyorum artık yemin ederim sinirimden ağlıyorum. İstiyor ki geceleri hep onun yanında ayakta bekliyim. Çalışmadığım için gündüzün hep yanındayım, oyun oynuyoruz, gayet sevimli bir kedi iken gün içinde, geceleri içinden şeytan çıkıyor resmen ya. Her gece istisnasiz her gece ağlıyor, 1 yaşında ve ben 10 aydır geceleri uyku nedir unuttum artık. Eşimle boşanma noktasına geldik ya. Ne yapacağım ben??

29 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122045

Biraz daha kısırlaştırmamaya diretirseniz artık huy yapar ve kısırlaştırsanız bile etrafa işer haberiniz olsun. İçinden çıkılmayacak bir hal alır bu iş.

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Bence eğer çevrede kedi istemeyen insanlar bulunuyorsa aile veya eş gibi sadece ikna etmek çözüm değil maalesef. Kedi sevmeyen veya bakmak istemeyen bir insanla aynı evde yaşamak zorundaysanız sadece işkenceye dönüşme ihtimali çok yüksek çünkü kediler zor hayvanlar bana göre. En ufak stresten etkileniyorlar evde negatif duyguyu bile hissediyorlar e bi de kısır değilse huylarında da değişiklik ve agresiflik çok oluyor. Evet şuan çalışmıyor olabilirsiniz ama umarım en kısa sürede iş bulur önce kedilerinizi kısırlaştırır sonra da eşinizin sesini kesmiş olursunuz. Kedilere ve en önemlisi size yeteri kadar değer veriyor olsaydı zaten onları sevdiğinizi bilir ve elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışırdı. Bu maddi yetersizlik değil lütfen karıştırmayın. Aslında eşiniz istese belli zaman aralıklarıyla önce bir kedinizi belli bir süre sonra diğer kedinizi kısırlaştırabilirsiniz ama dediğim gibi aslında bu tür insanlar çok fazla değer vermediği ve doğrunun ne olduğunu bilmediği için bu şekilde davranıyorlar. Maddi özgürlüğünüzü en yakın zamanda kazanmanızı diliyorum böylelikle eşinizin kedilerinizin bakımına ve masraflarına karşı bir söz hakkı bulunamaz. Ayrıca belki üniversitelerin veterinerlik fakülte hastanelerine de kısırlaştırma ücreti sorabilirsiniz eğer size yakınsa. Biz kedimizi kısırlaştıracağımız dönemde özel kliniklerde ücret 1600 tl iken üniversite hastanesinde 900 tlydi

aslihan_e
aslihan_e

128383

Tabi ki kısırlaştırmadığınız için uğraşıyorsunuz bunlarla. Hayvana da eziyet olmuş, fiziksel yakınlık bekliyor ama o da idrak edemiyor, siz gelince rahatlıyor biraz.

aslihan_e
aslihan_e

128383

AhsenAise Sırf alışkanlığı var, bırakmama ihtimalleri var diye yapmayacak mı yani? Ben her yere çiş yapmayı alışkanlık haline getirmiş, evin her noktasına sürekli çiş yapan 4 yaşında iki erkeği ve 6 yaşındaki dişiyi kısırlaştırdım şuan yapmıyorlar. Ha evet ben de oğlanlar konusunda biraz zorlandım, şak diye bırakmadılar, her köşeye tuvalet koydum mesela, evin her yerini dip köşe cm atlamadan güçlü temizleyicilerle temizledim. Sürekli çişin geldi mi deyip tuvalete koydum kedileri. Her tuvalete yapışlarında ödül verdim. Tuvaletlerini her yaptıklarında kabı temizledim, biraz bile kirlenmesine izin vermeden döküp yeni temiz kum doldurdum çünkü kediler temiz kum seviyor, yeni temiz kumu görünce daha çok tuvalete yönleniyorlar. Balkonun demirlerine bile ekstra tuvalet bağladım, oraya değil tuvalete yapsınlar diye. Tuvalet alışkanlığı kazanmalarını sağladım. Dişi zaten hemen bıraktı. Oğlanların bırakması uzun sürdü. Bu kedi daha 1 yaşında üstelik. O sokağa bırakan arkadaşınızda vicdan yok kusura bakmayın. Kedi çiş yapıyor diye British kediyi sokağa bırakmak nedir yani.

AyseMia
AyseMia

111367

1 ay önce de kısırlaştırmak isteyip maddi sebeplerden dolayı kısırlaştırmadığınızı söyleyen paylaşımlarda bulunmuştunuz ancak ne yapıp edip kısırlaştırın derim onları gerçekten seviyorsanız. Taksit teklif edebilirsiniz kabul eden illa ki bulunur, siz yeter ki onları bu sıkıntıdan kurtarmak isteyin. Her geçen gün huzursuzlukla birlikte çeşitli hastalıklara da yakalanabilirler sürekli kızgınlığa girip boş geçilerek.

Catsusam
Catsusam

3161

Temizlik ürünü almayın kısırlaştırın. Niçin kısırlaştırın önerisini görmezden geliyorsunuz anlayamadım. Durumunuz müsait değilse hayvan dostu bir veteriner mutlaka bulursunuz. Hatta buraya il ilçe yazın öneri alın. Kısırlaştırdıktan 3-4 ay sonra hala devam ediyorsa altında başka neden vardır. Ama önce kısırlaştırma nedenini ortadan kaldırın. Bunu yapmadığınız sürece belki de altında yatan daha ciddi bir sorunu göremiyor veterineriniz de. Kısırlaştırmanın risklerinden korkup, kısırlaştırmaya karşıysanız tabi lafım olmaz. Tercih sizin. Ama eşimle boşanma aşamasına geldim yazmışsınız. Böyle yazılınca insan kedilerin geleceği için korkuyor açıkçası.

Ebru-c
Ebru-c

4508

İnanın burada kimse benim onlara olan sevgimi sadece kısırlaştırma üzerinden ölçecek değil. Bu kadar empatiden yoksun olmayın. 5 yıldır eşime kedi almak için gece gündüz ağladım, sonunda ikna ettim ve işsiz kalmış oldum bir şekilde. Hiç bilmediğim bir şehirde yaşıyorum, tanıdık hiç kimse yok. Eşim zaten kedileri çalışmadığım için istemiyor. N&D mama ile besliyorum, iğneleri, damlaları derken sürekli mücadele ede ede kedilerimin ihtiyaçlarını giderebiliyorum. Kısırlaştırma için ikna edemiyorum, bir an önce iş bulup yaptırmayı inanın hepinizden daha çok istiyorum ama şu noktada elim kolum bağlı. Ben sadece kendi kedilerime değil sokaktaki gördüğüm hiçbir canlıyı boş geçen biri değilim. Benim hayvan sevgimi ne burada sorduğum bir soru ile ne de kısırlaştıramamamdan yola çıkarak atıfta bulunamazsınız kusura bakmayın. Ben daha öncede il vermiştim kısırlaştırma işlemi için uygun fiyatlı bulursam belki eşimi ikna ederim diye ama kimse yer söylemedi. Bursada yaşıyorum ve 5.000 tl ile kapı açıyorlar resmen.
Gerçekten bu kadar insafsız olmayın eleştirirken, ben yeni taşındığım zaman korkarlar diye 1 ay boyunca yerde onlarla aynı odada yattım. Daha nice şey. Burada nacizane bir çözüm bulmak umuduyla bilgisi olanlardan çözüm bulmak adına yazdım, resmen linç edildim.

AhsenAise
AhsenAise

114776

Kızgınlıktan değil ise alışkanlıktan
Yukarıda yazdığım gibi/ sizin de maalesef tecrübe edeceğiniz gibi bununla yaşayacaksınız


Kisirlastirma "ihtimal "dahi olsa" belki" iyi gelebilir ama sanırım kisirlastirma taraftarı değilsiniz


Sokağa bırakın önerisi sunmadim ,epeyce mücadele ettikten sonra insanlar göz yaşları içerisinde sokağa bırakmak zorunda kalabiliyor dedim


Burada her fikir sunulmuş
İnsanlar tecrübelerini paylaşmış


Elimizden gelen bu


Gerisi size kalmış

Rabike
Rabike

787

Merhaba sevgili pati annesi. Sorunuzu ve cevapların tamamını okudum. İçinde bulunduğunuz durumu çok iyi anlıyorum. Bir kedi, kum kabı dışına çiş yapıyorsa yolunda gitmeyen birşeyler var demektir. Bu durumda öncelikle kedinin kısır olup olmadığına bakılır. Kısırlaştırma işlemi sorunların çoğunluğunun çözümüdür. Kısır olduğu halde yapıyorsa üriner sistem sorunlar üstünde durulur. İdrar tahliliyle anlaşılıyor zaten. Bunun dışında başka sağlık problemleri de olabilir. Herşey temizse psikolojik etkiler vardır. Ortam değişikliği, evde ikinci kedi, vs... Sizin durumunuzda ilk ve öncelikli çözüm kısırlaştırma. Ben de aynı yollarda geçtim. Eve getirdiğim ikinci kedi evin muhtelif yerlerini bolca çişledi. Kısırlaştırma sonrası dışarıya çiş yapma davranışı %90 azaldı ama tamamen kesilmediği için idrar ve kan baktık. Herşey temizdi. Eve ve diğer kediye alışma süreci olarak düşündük ve veterinerimizin önerdiği bir sakinleştirici kullandık. Şuan birlikteliğimizin üçüncü ayındayız ve on gündür vukuat yok. Demem o ki, eşinizi ikna etmelisiniz kısırlaştırma için. Maddi durumunuzun el vermediğini söylemişsiniz, imkanınız varsa biraz para biriktirin, eş dost akrabadan destek isteyin, veterinerden destek isteyin. Malesef kısırlaştırma çok pahalı ve tek çözüm yolunuz da bu. Umarim imkan bulursunuz. Sevgiler...

Sezgek
Sezgek

16511

Öncelikle sorun oyun ve ya sizi yanında istemesi değil bence yani başka bir sorun var gibi geliyor bana ilk olarak kısır mı mısır değilse hemen kısırlaştırmanızı öneririm ikincisi bor al yöntemler ile temizlemek ne yazık ki kedi idrarı için çözüm değil biz alamasak da onlar koku aşıp aynı bölgeye çiş yapabiliyorlar urine of tarzı bezmiş koku gidericilerden edinmenizi tavsiye ederim son olarak kısır ise davranışının altında başka neden yatıyor olabilir yani gece odaya almıyor musunuz eğer yatak odanıza girebiliyorsa sorun etmeyecektir sizin uyanık olup olmamanızı ayrıca profilinizden baktım iki kediniz var birbirlerine arkadaş olabilirler yani kedinizi en iyi siz tanırsınız ama davranışının arkasında başka bir neden var bence

Ahudr
Ahudr

11476

Arkadaşlarında dediği gibi taksit vs illaki yardımcı olacak bir yer bulabilirsiniz.Kısırlastırmanız şart.Artı bu gidisle sağlık sorunları da oluşacak yazık günah sonra daha acılı ve masraflı olur ihmal etmeyin lütfen.

AhsenAise
AhsenAise

114776

Üzgünüm ama kisirlastirma asla çare değil
Hatta kisirlastirma operasyonu sonrası her yere çiş yapma alışkanlığı edinen kedi sayısı hiç de az değil


Öncelikle kısırlaştıriniz,belki sizin çocuk kisirlastirma sonrası düzelir, deneyin

Ebru-c
Ebru-c

4508

Ben artık mümkün değil veremem onu, hele sokağa Allah korusun. Sineklikleri yırtar kaçar diye tel ördüm pencerelere. Alerjik astımım olmasına rağmen, artık ilaçlar fayda etmemesine rağmen bakıyorum onlara ben.
Sadece bir çözüm önerisinde bulunan olur umudu içindeydim.
Şuan kızgınlıkta falan değil ayrıca.
2 aylıktı ben sahiplendiğimde, bebekliğinden beri istediği şey yapılmazsa gidip çişini ya da kakasını yapardı. Ama artık 1 yaşında ve hala devam ediyor.
Ben 6 ayına kadar her gün 3 4 kere evin her yerinden kaka temizledim de onu vermeyi düşünmedim.

Ebru-c
Ebru-c

4508

5 aylıktan beri kızgınlığa aralıklarla giren bir kediden bahsediyoruz. İnanın kızgınlıkta olsa anlayacak durumdayım.

Ebru-c
Ebru-c

4508

@Catsusam ben burada çaresizliği yarıştırmıyorum. Sanki ben kedilerime eziyet ediyormuşum da sizden de fikir istemişim gibi yorumlar mevcut.
İlk mesajımda bikkinlik ibareleri var çünkü ben bu anlattığım şeyleri 1 haftadır yaşamıyorum. 2 aylıkken aldım ben ikisini ve aldığım günden beri 10 aydır evden kaka ve çiş temizliyorum, her gece kucak istediği için, yanında durmamı istediği için ağlıyor ve geceleri uyuyamıyorum diyorum. Diğer sorularıma da bakın bebekken eve kaka yapmasıyla alakalı soru muhakkak sormuşumdur. Bunun kızgınlıkta olmasıyla tam olarak bu sebepten alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı şeyleri 2 aylıkken de yapıyordu.
Ve emin olun burada benim evlat yerine koyduğum, eminim burada ahkam kesen birçok insanın bu sürece benim kadar sabırlı olmayacağına da eminim. 10 AY GECE UYKUSU OLMADAN, HER GECE "O KEDİYİ ARTIK SAHİPLENİRDİM, BİZE HUZUR VERMİYOR" diyip kavga çıkartan eşimle uğraşa uğraşa geçti. Eşim hayvan sevmeyen bir insan değil ama her gün aynı şeyleri yaşayınca o da KENDİNCE haklılık payı çıkarıyor kendine. "sabahları işe giderken uyanamıyorum gece uyuyamadığım için, deliksiz uyku uyumayı özledim" vs vs.
Ben yaşadığım tüm zorluklara rağmen ne birkez vermeyi düşündüm ne de başka bir şey. Ne burada ne de başka yerde kimse benim onlara ya da başka hayvanlara olan sevgimi konuşacak insan değil. Lütfen herkes haddini bilsin.
Sokak sokak gezip veteriner aramıyorum diye oturduğum yerde çözüm aramıyorum zaten. Sürekli internetten veteriner bakıp arıyor, bilgi ediniyorum. Uludağ veteriner fakültesini bile aradım, piyasadan 500 tl daha az fiyat verdi.
Daha öncede söylediğim gibi benim eşim hayvan sevmiyor değil ama ben hayvanları normal boyutta sevmiyorum o da bundan korktuğu için senelerdir ikna edemiyordum. Bugün bir muhabbet kuşuna neredeyse kimse binlerce lira verip tedavi ettireyim demez çünkü o paraya yenisini alırım diye düşünüyor çoğu insan müsveddeleri. Veterinere götüren bile yok ben 2020de hastalandı diye hiçbir masraftan kaçmadım. Ölen kuşum için 1 sene HER GÜN ağladım. Eşim bunları benimle beraber yaşadığı için kedileri almaktan çekindi.
Lütfen bir şey bilmeden kimse hakkında bu kadar keskin yorum yapmayın bunun adına ÖNYARGI denir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 685 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR