Alt Komşu Sorunsalı..

Ebru-c
Ebru-c

4508 Puan

Geçenlerde aynı konu için yazmıştım bu akşam alt komşu yine geldi ve bu sefer tehdit etti alenen.
Ben zaten her yere halı serdim, gündüz uykularından uyandırıyorum oynatıyorum, mama rutini de oluşturmaya çalışıyorum. Yatmadan önce yemek veriyorum. Ama kedi bunlar sonuçta yinede koşturmak istiyorlar ki bugün saat daha 12 bile olmamıştı 15 dk bile koşturmadan komşu yukarı geldi, tehdit etti.
Ben ne yapabilirim bilmiyorum, öyle diken üstündeyim ki tarif edemem.
Şuan yemeklerini, tuvaletlerini, oyuncaklarını salona getirdim kapıyı kapattım kedilerimle burada yatacağım sesi engelleyebilmek için ama bu geçici bir çözüm. Tam anlamıyla çözüm bile değil çünkü yinede koşturuyorlar..

21 CEVAP

Rabike
Rabike

787

Deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Bu tipleri yıldırmanın tek bir yolu var tatlım. Makul ve mantıklı davranmayı bırak ve deli gibi davran. Sesten rahatsiz oluyorsa polis çagırsın, desibel ölçümü yapsınlar. Kessinler cezamı de geç. Adamla yüz göz olma, kapiya gelirse yine "polis çagır evde bekliyorum, ben de tacizden şikayetçi olucam" de, kapat kapıyı suratına. Bi daha gelirse "kediler evde değil, evi ecinniler bastı" de, kapat kapıyı suratına. Her seferinde saçma sapan ve farklı şeyler söyle ki beyni yansın. Tarafımdan denenmiş ve onaylanmıştır :)

aslihan_e
aslihan_e

128423

Tehdit ediyorsa polis çağırın. Gecenin köründe kapınızda işi ne, taciz bu resmen. Zaten öyle küçük seslere psikolojik sıkıntısı olan insanlar takar. Ablam da çıt çıksa uyuyamıyor, kız kulağına tıkaç takıp uyuyor yıllardır. Ben de komşuların toplu klima seslerinden rahatsız oluyorum, hep aşırı gürültülü onlarınki bir de. Ne yapacağım gece kapılarına mı dayanacağım. Komşu komşuyu idare ediyor mecburen. The Tenant kğy

tengrist
tengrist

11583

Apartman ve toplu yaşama uyum sağlayamayacaksa kendisi müstakil evde otursun, siz niye düzeninizi bozuyorsunuz bugün ev taşımak kolay bir şey değil hem maddi hem manevi olarak. Bu tarz insanlara ne kadar tolerans sağlar ne kadar alttan alırsanız sizi o kadar ezerler eşiniz de varmış evde tek yaşamıyorsanız korkmayın bence bu kadar gittiğiniz her yerde bu tarz insanlar ile karşılaşacaksınız hiçbir yerde huzur bulamazsınız böyle yaklaşırsanız sürekli sürekli kedi sesi için yukarı çıkması normal bir durum değil karşınızdaki kişi bayağı sıkıntılı psikolojik olarak biz de apartmanda yaşıyoruz zaten apartmanların ses yalıtımları oldukca kötü yeri geliyor üst komşunun sohbetine ortak olduğumuz bile oluyor. O kadar rahatsızsa çağırsın zabıtayı kim haklı çıkacak bu olaydan görelim, gürültü bile sayılmıyor bu durum kanunlar sizden yanayken ne kendinize ne de o canlara acı çektirin densizin biri yüzünden.

Ebru-c
Ebru-c

4508

Artık ülkede psikolojisi normal insan olmadığı için ne yapacağını kestiremiyorum, daha taşımalı 1.5 ay oldu ama yine taşınacağım sanırım çünkü asla normal bir tavır sergilemedi.

Arietta
Arietta

1188

Ben olsam yasal yollara başvururdum. Elinizden geleni yapmanıza rağmen anlayışsız davranıp üstüne bir de tehdit eden insanın hakkı bu çünkü.
Ev sahibiniz ne düşünüyor bu konuda, evcil hayvan konusunda problem etmeyen, anlayışlı biriyse onunla da bir konuşabilirsiniz bilmiyorum elinden ne gelir onun da ama. Ya da bina yöneticisiyle.
Yani kedi bu ya, patileri minicik zaten en fazla ne kadar ses çıkarabilir, zoomies yaparken bile birkaç dakikayı geçmiyor o "gürültü" dedikleri şey. Benim de üst katımda öğrenci oturuyor, çalışan biri değil anladığım kadarıyla ve gecenin dördünde bazen ayak sesi geliyor, belli ki kızcağız geziyor evde yani birkaç dakika en fazla. Kimsenin kendisini de evcil hayvanını da bir yere zincirleyecek hali yok ya.
Ayrıca evet geçen sorunuzda elinizden geleni yapmaya çalıştınız, sizin de kafanıza takılan bir şeydi kimseyi rahatsız etmemek adına, böyle çözüm odaklı bir insanı tehdit etmek nedir? Bir de neyle tehdit ettiğini de merak ettim şikayet ederim falan mı diyor?

Arietta
Arietta

1188

Gerçekten ne ruh hastası tipler var ya, kavga etsen ayrı dert. Sanırım en mantıklısı olabildiğince kişisel muhataba girmeden şikayet ederek vs. çözmeye çalışmak. Yaptığı resmen taciz çünkü, tehdit etmek de suç sonuç olarak

Busraaadgn
Busraaadgn

679

Böyle bir olay yaşandığında kapıyı tam açmadan ona yasal haklarinizi ve o an polis çağırırsaniz neler olacağını anlatın eğer kabul edip gitmezse polise başvurun bunun başka bir çözümü olduğunu düşünmüyor

Busraaadgn
Busraaadgn

679

Ve ayrıca hayvanları sizden alamazlar böyle bir hakları yok

Minminik
Minminik

13978

malesef burası türkiye sizi ezebileceği klasmanda görmüş güç sarhoşluğundan bunu size malesef ki sürekli yapacak diş göstermediğiniz sürece, birde kadın ve yalnızsanız işi iyice abartacak.
kabalığa kabalıkla ve tehtitle çözmek gerekiyor bu ülkede ne kadar doğru olmasada kapısına hayırdır kardeş diye iri yarı birini gönderince pısıp kalır bu tipler.

Arietta
Arietta

1188

Kedileri alamazlar, çipleri falan var değil mi, belki yoksa bile almalarına imkan yok o konuda içiniz rahat olsun bence, sonuçta kedi bu, vahşi bir hayvan değil. Rahatlıkla polise haber verebilirsiniz, resmen suç işliyor sizi tehdit etmekle. Hayır bir de yeni mi gelmiş biri, yani bu zamana değin durmuş durmuş da şimdi mi takıyor? Bence şikayet edeceğinizden ve üstteki arkadaşın dediği gibi yasal haklarınızdan bahsederseniz gözü biraz korkabilir, ha korkmuyorsa diğer arkadaşın da dediği gibi aynı dilden konuşmak gerekiyor, tabii kendinizi ve ailenizi güvene aldıktan sonra.
Gerçekten sabır diliyorum ya insanlar çok enteresan şaka gibi

Emirrckr
Emirrckr

13001

Bu tipler tam sorunlu tipler,
Taktı mı her şey gözüne batar,çıt çıksa sizden bilir,psikolojik sorunları var.
Valla bence bu tip insanlara yumuşak bir dille yaklaşılmamalı,
Orası apartman,her halükarda ses olacak,
Ses istemiyorsa gidecek müstakil ev alacak.
Kedi olmaz,bebek olur bebek ağlar,çocuk olur çocuk koşturur yine ses olur.
Ne yani orası sessizlik apartmanı mı Allah aşkına?
Kendisi memnun değilse taşınacak o zaman.
Sert bir dille hakkınızı savunun ve ileriye giderse de mutlaka polis çağırın,sizin yasal hakkınızdır.
Ne hakla tehdit edebiliyor,gecenin bir yarısı kapınıza dayanıyor ki?

Emirrckr
Emirrckr

13001

Sanırım kiracısınız,
Ev sahibi bu tip şeylere karşı değilse zaten onunla konuşun muhtemelen yanınızda durur.
Ayrıca apartman yönetim planında da evcil hayvan bakılmaz ibaresi olmadığı takdirde gayette bakabilirsiniz.
Sesi de olur,koşturması da olur.
Sonuçta o adamın tepesinde üç çocuklu beş çocuklu bir kiracı da olabilirdi.
O zaman napacaktı bakalım.

aslihan_e
aslihan_e

128423

*The Tenant (Kiracı) küt filmindeki gibi insanı deli etmeye çalışıyor bu şikayetçi komşular

Ebru-c
Ebru-c

4508

@Rabike ya teşekkür ederim dünden beri o kadar gergindim ki ilk kez biraz rahatladım. Çok haklısın çok kastım kendimi, modumu düşürdüm. Dediğiniz gibi yapacağım.

Rabike
Rabike

787

Hah şöyle, önce kendini rahatlat. Evden taşınma düşüncesini de çıkar aklından. Böyleleri her yerde var. Baş etmeyi öğrenmen lazım. İnan ki o zaman nereye gidersen git rahat edeceksin. Hiç kimse senden üstün değil. Artı, onun üst katındasın, avantajlısın. Camına kedi çişi fırlatmak olsun, balkona astığı temiz çamaşırlara kirli su atmak olsun ( böyle şeyleri tasvip etmiyorum tabi, tehdit olarak kullanabilirsin. Bunu yapacak kadar dengesizim anlamına gelmeli) Biraz deli imajı çizmenin kimseye zararı olmaz. Sorunlarınla en kısa zamanda başa çıkmanı ümit ediyorum tatlım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 431 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80971 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR