Yeni Doğum Yapmış Kedime Ne Verebilirim?

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121 Puan

Kedimin yavruları daha 1günlük. Yavrular sürekli yiyolar ama anne çok az yiyo doğumdan sonra iştahının artması gerekiyo diye okumuştum bizimki sadece kana kana su içiyo yemek yemedi daha ve tuvalete çıkmadı hiç kumun yanından bile geçmiyor normalmidir bunlar? Ne vereip ne yedirebilirim?


10 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Doğum anında plasentaları yediği için 1-2 gün karnı acıkmaz. İlerleyen günlerde iştahı gözle görünür derecede artacaktır. Bol bol su içmesi çok iyi; süt yapar. Anneye mother&kitten mamalardan verebilirsiniz. Yine mama yemesi arttıkça tuvalete de uğrayacaktır. Şimdilik sorun yok gibi gözüküyor. İçiniz rahat olsun.

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121

Çok teşekkür ederim hepinize çok yardımcı oldunuz biz hep kitten kullanıyoduk zaten hamile kaldığından beri hala öyle devam ediyoruz tuzsuz peynir ve iyi haşlanmış ciğer veriyorum bunları kuru mamayla karıştırıp veriyorum silip süpürüyodu doğumdan önce şimdi kuru mamayı yemedi tek içtiği su o yüzden tedirgin oldum çorbayı bi deniyim :) bu arada 5yavrumuz var hepsi o kadar akıllıki sırayla emiyolar :D

kedilimadam
kedilimadam

114398

Öncelikle gözünüz aydın, umarım hepsi sağlıkla tutunurlar hayata:) Doğumdan sonraki ilk birkaç gün yavruların yanından ayrılmak istemeyebiliyorlar. Bu nedenle mama ve tuvalet ihtiyacını nadiren giderebiliyorlar. Size tavsiyem ıslak mamayı ağzına kadar götürüp yemesini sağlamanız.Ben doğumdan sonraki bir hafta öyle yapmıştım. Muhakkak her gün ıslak mama takviyesi yapın, hatta ıslak mamanın içine yavru kedi süt tozu karıştırın, kalsiyum takviyesi yapıyor.Kuru mama olarak muhakkak kitten mama kullanın çünkü bol bol proteine ihtiyacı olacak.Sürekli su içmesi normal süt yapsın diye içiyor. Bu nedenle de suyunu günde 3-4 kez tazelemeniz iyi olur.Ben yaş mama ve kuru mama beslenmesinin yanında haftada 3 kez ev yoğurdu ve diğer 4gün ise kendi yaptığım mamadan verdim. Tavuk pirzola, yeşil kabak, havuç ve biraz pirinci haşlayıp suyunu hiç süzmeden blenderdan geçirip çorba gibi verebilirsiniz. Süt de yapıyor bu çorba, benim kızımın bebekleri 2,5 aylıklar ve kızım hala emziriyor çünkü hergün bu çorbadan içiyor.Bulduğunuz taze sebze çeşitleriyle bu çorbanın içeriğini zenginleştirebilirsiniz.

Infernus
Infernus

111806

Bir de imkanınız varsa anne ve bebeklere daha karanlık bir yerde yuva yaparsanız daha iyi olur. Bebeklerin gözleri daha gelişmediği için ışığa çok hassas olacaktır. Aynı zamanda bütün yavruların yeterince süt edebildiklerinden emin olun. 4 tanede bazı yer bulma sorunları olabiliyor büyüdükçe. İlk doğan canavarlar sonradan doğanları ittirip daha çok süt olan memeye kurulabiliyorlar :) gerekirse siz yardımcı olun. Benim anne bacaklarını açardı getir getir onu da buraya koy diye :)

kedisever-34
kedisever-34

6726

Anneye besleyiciliği yüksek mesela yavru kedi maması(kitten) verebilirsiniz,

guineapigela
guineapigela

119533

Emziren anne kediye yavru maması verebilirsiniz,enerji ihtiyacı 3 kat artan emzirme dönemindeki anne kediler için süt üretimine yardımcı olması bakımından idealdir.

Yaş mamaya süt tozunu nasıl katı ağız acaba

buse_
buse_

13039

@Hulyaokur 3 yıl geçmiş, peki bunu senin gündem yapman..

buse_
buse_

13039

Su, yoğurt ve kuru mama koyun yanına gördüğüm kadarıyla yataģın üstünde kaplarıda yanına koysanız onun içinde rahat olur

buse_
buse_

13039

Kusura bakmayın gündemde görünce yeni sorulmuş sandım :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 23233 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR